Hårplejeprodukter, der kan findes i et køkkenskab: Olier, gær, honning og andet

Hårplejeprodukter, der kan findes i et køkkenskab: Olier, gær, honning og andet

Vi har en tendens til at sige, at hår 'drikker' vand, og at vi kan 'fodre' hårstråene med næringsstoffer. Men vidste du, at de fleste af sådanne hårfødende stoffer nemt kan findes i dit spisekammer? Fortsæt med at læse for at lære, hvordan forskellige hjemmelavede hårplejeprodukter fremstillet af dine madforsyninger påvirker hårstråene og for at finde ud af, hvilke ingredienser der er værd at bruge for at levere ordentlig pleje til dit hår.

Bevidst hjemmehårpleje er en nem og billig måde at forbedre hårstråenes tilstand på. Det er evnen til at gøre brug af de simpleste løsninger.

At skabe dit eget hårplejeprodukt ved at bruge ingredienser, der er tilgængelige i dit køkken, er som at fratage apotekets kosmetik fra de stoffer, der potentielt kan skade dit hår (parabener, alkoholer, phthalater, silikoner osv.) - og det bør gøres af hensyn til dine tråde.

Er dit hår glad for hjemmelavet kosmetik?

Du behøver bestemt ikke bruge dem, når du påfører hårplejeprodukter såsom Nanoil-hårolier, der kun indeholder naturlige stoffer, der giver en gavnlig virkning til hårstrukturerne. Det er dog en god idé i hvert fald fra tid til anden at introducere noget nyt til dine hårplejeritualer. Med andre ord, prøv at påføre skiftevis professionelle hårplejeprodukter og hjemmelavede masker sammen med hårskyl. Dit hår vil være taknemmelig for sådan en mangfoldighed!

Find ud af, hvilke produkter du normalt opbevarer i køkkenet, og flyt dem ud på badeværelset, så du kan lave dine hjemmelavede hårplejeprodukter.

De bedste naturlige olier til håret

Når det gælder hårpleje i hjemmet, er olier ubestridt den absolutte favorit. De er naturlige kilder til essentielle stoffer som fedtsyrer, fosfolipider og vitaminer.

Lad os lade os inspirere af naturen og gøre brug af de muligheder, der ligger i over hundrede forskellige vegetabilske olier, som faktisk er meget udbredte i kosmetik. De fleste af dem er nemme at finde i vores spisekammer og kan f.eks. bruges som basis for en hjemmelavet hårmaske.

Bliv bekendt med madolier, der kan bruges til håroliebehandling!

  1. Olivenolie - 72 procent af denne olie er lavet af værdifuld oliesyre. Den indeholder også følgende vitaminer: A, E, D og K. På grund af dem er olivenolie så god til at genopfylde håret med vand og forhindre tab af det. Desuden nærer denne naturlige olie håret, plejer det og efterlader hårstråene skinnende. Hvis du beslutter dig for at smøre olivenolie i hovedbunden, kan du bruge den til at dulme irritation og reducere eventuel betændelse.
  2. Sød mandelolie - den dufter vidunderligt, og derudover indeholder den værdifulde stoffer som fedtsyrer, mineraler samt vitamin A, D, E og B-gruppe. Den kan bruges til at oliere hele håret med eller kun til at beskytte hårspidserne. Sød mandelolie understøtter hårregenerering, nærer og vedligeholder fugt. Faktisk kan du på grund af sød mandelolie reducere hårets skørhed, da dette naturlige stof gør håret mere elastisk og efterlader det glansfuldt.
  3. Kokosolie - det er en fremragende kilde til mineraler og vitaminer, men det skal anvendes med omtanke. For at præcisere er dette en ret tyk og tung olie, som mange hårtyper ikke tolererer godt. Men hvis den anvendes på den rigtige måde, kan kokosolie tilføre fugt til håret, forhindre proteintab, definere krøller, gøre det lettere at bekæmpe skæl og give håret glans.
  4. Linolie - en af de få olier, der er anerkendt for at give en jævn balance mellem omega-3 og omega-6 fedtsyrer. Bortset fra dem indeholder den en høj koncentration af E-vitamin, proteiner, kalium og zink - som er et meget vigtigt kemisk element for håret. At behandle håret med hørfrøolie er en nem måde at få stærkere, mere elastiske og synligt glattere hårstrå på.
  5. Arganolie - marokkansk guld, som helt sikkert bruges mere til krops- og hårpleje end til madlavning, selv om den er spiselig. Denne olie er rig på E-vitamin, essentielle fedtsyrer og plantesteroler. Duften af arganolie er faktisk det, som mange mennesker finder tiltrækkende, men denne olies gavnlige virkning er endnu mere ekstraordinær end bare dens aroma. Kort sagt regenererer arganolie håret, udglatter det, beskytter mod høje temperaturer og spaltede spidser, gør det lettere at style håret, minimerer UV-strålingens skadelige virkning og behandler effektivt kløe i hovedbunden.
  6. Solsikkeolie - indeholder fire vigtige vitaminer, når det gælder hårpleje: retinol (A), tocopherol (E), calcitriol (D) og vitamin F. Netop disse vitaminer er efterspurgte af dehydreret og supertørt hår, der søger øjeblikkelig forstærkning. Solsikkeolie hjælper med at genopfylde håret med vand, understøtter regenerering og øger hårets elasticitet.
  7. Blommefrøolie - er en kilde til betacaroten, antioxidanter og omega-fedtsyrer. Den er anerkendt som en vidunderlig olie at behandle håret med, fordi den er usædvanligt hurtigabsorberende og efterlader ikke håret overbelastet. I stedet beskytter den hårstråene mod aggressive eksterne faktorer, forsyner håret med vitaminer og fugter det.
  8. Macadamiaolie - her finder vi en sjældent forekommende omega-7-fedtsyre, som faktisk er en hovedbestanddel af den menneskelige talg, der produceres af hovedbunden. Takket være dette er macadamiaolie i stand til at forynge håret, forbedre dets tilstand, forhindre vandtab og give næring. Desuden er macadamiaolie nyttig i hårstyling, da den fremskynder hårets tørretid og intensiverer effekten af hårfarvning.
  9. Sennepsolie - denne almindeligt anvendte hinduolie med flere egenskaber kan med succes implementeres i hårpleje. Den indeholder fem mineraler (herunder selen og zink), omega-syrer og et vitaminkompleks. Den er anerkendt for sine hårvækstaccelererende egenskaber. Når sennepsolie gnides ind i hovedbunden, nærer den hårknoldene, styrker dem og bremser hårtab.
  10. Vindruekerneolie - det er en universel hårolie, som har beroligende egenskaber. Den fremmer regenerering, hjælper med at bekæmpe skæl og behandler fedtet hovedbund. Vindruekerneolie beskytter også håret mod solen.

Æg - Fordele ved Mayo i Hårpleje

Et vigtigt element i alle typer køkken (undtagen vegansk køkken, selvfølgelig) er æg. Det er en iøjnefaldende ingrediens, som hjalp vores bedstemødre og oldemødre med at holde håret i god stand, hvilket vi i dag forsøger at opnå ved hjælp af en række dyre hårplejeprodukter. Hvad er æggets egenskaber, og hvorfor er mayo et interessant alternativ til en hårmaske?

Æg gemmer faktisk på en hel del vitale og vigtige ingredienser - proteiner, som håret er lavet af, svovl, der er nødvendigt for at skabe såkaldte disulfidbroer og fjerne skæl, samt revitaliserende biotin (H-vitamin). Dette gør, at æg anvendt på hår:

  • bekæmper skæl
  • forebygger skørt hår
  • styrker håret i hele dets længde
  • forebygger hårtab
  • efterlader håret glat, blødt og skinnende

Overbevisningen om, at mayo er et forsøgsværdigt alternativ til hårmaske, skal ikke tages bogstaveligt. Den mayo, man kan købe i en butik, vil ikke gøre meget for håret. I stedet skal du blande et æg med en udvalgt olie for at skabe en hjemmelavet hårægmaske, som faktisk har samme sammensætning som almindelig mayonnaise.

Boost Hårets Fugtighed med Honning

Der er ingen tvivl om, at pleje af tørt hår er en stor udfordring. Heldigvis findes der nogle stoffer i køkkenskabene, som kan gøre denne opgave betydeligt lettere - især honning, som er et naturligt, sødt og næringsrigt stof. Det indeholder følgende mikroelementer: kalium, klor, fosfor, magnesium, calcium, jern, molybdæn, mangan og kobolt, vitaminer: A, B1, B2, B6, B12, C, folinsyre, pantothensyre og biotin.

Hvilke egenskaber gør honning til et potent middel, der er i stand til at forbedre hårets tilstand betydeligt? Hvad gør honning værd at anvende i håret, uanset om det er fortyndet med vand eller i form af en hårmaske?

Det vigtigste er de fugtgivende egenskaber, som gør, at honning er bedst til tørt hår. Den forsyner ikke kun de indre hårstrukturer med vand, men på grund af sin hygroskopiske natur, låser den også vandet der! Derudover er honning en kraftig antioxidant og antiseptisk, nærer håret og forstærker det ved at reducere skørhed og begrænse udtynding og skæl.

Sjove Fakta om Honning

Vidste du, at en af honningens bestanddele er hydroperoxid, som er et stof, der er bedre kendt som hydrogenperoxid (hvis det bruges i en koncentration på 3%, selvfølgelig)? Det er derfor, du kan se, at dit hår bliver lysere, hvis du behandler det med honning!

Gær til Hårvækst

De seneste måneders hit inden for hårpleje er brugen af gær til at få hårstråene til at vokse hurtigere. Nogle mennesker har drukket det, andre har brugt det som hovedingrediens i masker eller hovedbundsbalsam. Uanset anvendelsesmetoden er resultaterne ret ens - accelereret hårvækst, langsommere udtynding af håret og smukt hårudseende. Derudover forbedrer gær hårets tilstand, hvilket betyder sundere, stærkere og skinnende hårstrå.

Både de ovennævnte og andre egenskaber ved gær skyldes et enormt indhold af biotin, aminosyrer (arginin, tyrosin, cystin), der udgør hår, B-gruppe vitaminer og mineraler (zink, selen, kobber, kalium, calcium, krom og fosfor). Kort sagt, hår behandlet med gær bliver sundere, stærkere og fuld af naturlig glans.

Mel i Stedet for Tørshampoo

Et ret spændende stof, som kan findes i ethvert køkkenskab, er... mel. For eksempel kartoffelstivelse. Mange er ikke klar over, at det kan bruges som et alternativ til tørshampoo, som er ansvarlig for at gøre håret friskt på et øjeblik.

Kartoffelstivelse er god til at absorbere fugt og overskydende talg, hvilket er grunden til, at den kan efterlade håret fedtfrit og voluminøst. Hvis dine lokker er mørke, skal du være forsigtig, når det gælder mængden af mel. For at præcisere, bør du ikke bruge for meget mel for at undgå at skabe det støvede hvide look på dit hår. Den bedste måde at komme mel i håret på er ved at bruge en blød pudderbørste til at stemple hovedbunden med. Til sidst bør du bruge fingrene til at skylle håret ved rødderne og derefter rede det igennem.

Vask Håret med Bagepulver

I en tid med øko-pleje kan vi se, at no-shampoo hårvask i øjeblikket bliver mere og mere populært. Hvordan gør man det for at rense håret godt og befri hovedbunden for urenheder, talg og kosmetikrester?

Et interessant alternativ er at bruge bagepulver til at vaske hår med. Det er endnu et stof, som findes i køkkenet, og som er værd at bruge i den daglige hårpleje. Bagepulver har stærke rensende egenskaber og har ingen problemer med at fjerne rester af masker, balsam, olier og andre hårstylingprodukter. Det efterlader håret opfrisket og afgiftet.

Man skal dog være opmærksom på, at bagepulverets reaktion er basisk, så det sænker hårets og hovedbundens pH-værdi. Af den grund bør en bagepulvershampoo ledsages af en hjemmelavet sur hårskylning.

Vegetabilsk og Frugtagtig Hårpleje

Kernen i den nuværende madpyramide, som er grøntsager og frugt, kan også bruges som hjemmehårplejeprodukter. En banan, som ingen gider spise, falmet persille eller skrællede løgskaller - smid dem ikke væk! De kan bruges i dit hår som en maske eller en hårskylning.

Hvilke grøntsager, frugter og urter bør bruges som hjemmelavede hårplejeprodukter? Lær de mest populære at kende, og opdag deres egenskaber på egen hånd. Når alt kommer til alt, er det sjovt at finde ud af, hvad man kan opnå med en iøjnefaldende ingrediens, som man har til rådighed!

  1. Banan - den enkleste hårmaske er en gaffelmoset moden banan blandet med yoghurt, yndlingsolie eller aloejuice. Håret kan godt lide denne eksotiske frugt, fordi den indeholder en hel del proteiner, som er vigtige for en god hårvækst.
  2. Citron - en obligatorisk ingrediens i mange hårkure og hårskylninger er citronsaft, der for det meste gør håret lyst. Den har også andre egenskaber: afhjælper vitaminmangel (C, B-gruppe og follikidsyre) samt mineralmangel (zink, kalium, mangan, calcium). Citronsaft giver hårstråene glans og bremser hårblegningsprocessen.
  3. Avocado - det er en frugt rig på vitaminer (avocado kaldes syv-vitaminolie), mineraler og fedtsyrer. Takket være dem nærer avocado, forhindrer vandtab og disciplinerer håret. Derudover indeholder den klorofyl, som er et grønt pigment, der viser antioxidativ virkning.
  4. Persille - dette er en ingrediens, der tilbyder adskillige anvendelser med hensyn til hårpleje. Persillejuice accelererer hårvæksten og efterlader hårstråene væsentligt forstærkede. Desuden indeholder persille masser af vitaminer, derfor er det en god idé at bruge disse grønne blade til at forberede en nærende cocktail, en hårskylning eller en hovedbundsbalsam. Det er usædvanligt rigt på vitamin C. For at præcisere kan 100 g persille indeholde endda 160 mg af dette vitamin.
  5. Sort radise - skønhedsbehandlinger til hjemmet med sort radise anbefales til dem, hvis hår har brug for et stort energiboost. Denne grøntsag styrker hårpærerne og stimulerer hårvæksten. Hovedbundsbalsam med sort radise anbefales også som et præparat med antiseptiske, antiseborrheiske og skælbekæmpende egenskaber. Sagt på en anden måde er sort radise anerkendt for at være et effektivt middel mod alle lidelser, som hovedbunden kan lide af.
  6. Løg - selv et tilsyneladende almindeligt løg kan dulme betændelser, styrke håret og fremskynde dets vækst. En hjemmelavet hårskylning med løgskaller er en fremragende teknik til at farve håret uden brug af farvestoffer. Når man koger løgskallerne og lader dem stå natten over, frigiver de alt det værdifulde, de kan tilbyde, sammen med det pigment, der gør hårstråene mørkere.
  7. Hvidløg - selvom duften af hvidløg kan afskrække mange mennesker fra at bruge det til at pleje håret med, er det værd at anerkende dets gavnlige virkning på håret. Kort sagt er hvidløg i stand til at stimulere hårvækst og forebygge skaldethed. Af den grund kan nogle mennesker overveje at gnide hvidløg ind i hovedbunden som en effektiv måde at forbedre hårets udseende på.

Frøenes Forskønnende Kraft

Tænk lidt over det: Når et lille frø er i stand til at producere en sund plante, betyder det, at det må indeholde et væld af værdifulde stoffer. Hvorfor skulle du ikke bruge dem til at booste dit hårs sundhed og udseende?

  1. Hørfrø - denne populære hørfrø-gel kan laves derhjemme ved at dække frøet med vand og lade det stå, indtil frøene bliver større. Denne enkle metode giver dig mulighed for at få en hårmaske, der er rig på vitaminer, proteiner, fibre og mineraler (jern, magnesium, calcium og zink). Denne gel er populær, fordi den fugter håret og efterlader hårstråene skinnende, udglattede og styrkede. Desuden fremskynder hørfrøgel hårvækst og forebygger skaldethed.
  2. Nigelfrø - da fennikelblomstolie også er kendt som faraonernes guld, skal den levere næsten kongelignende hårpleje. Og sådan virker sort spidskommen infusion, som faktisk er lavet af umættede fedtsyrer (ca. 85%). Takket være dette forbedrer sorte spidskommen frø hårets tilstand og nærer det. Derudover er frøene kendt for at være en potent antioxidant, der også leverer antiinflammatorisk og antibakteriel virkning.
  3. Bukkehorn - selvom det lugter som kyllingesuppe, virker bukkehorn som en tryllestav, der gør håret langt, stærkt og smukt. Frøene fra denne legendariske urt indeholder saponiner, lecithin, vitamin A, B og C samt mineralsalte. De stimulerer proteinsyntesen og fremmer hårets naturlige selvregenereringsprocesser.
  4. Kaffe - naturligvis kan den drikkes om morgenen for at gøre os mere energiske, men denne sorte drik kan også bruges til at levere energi til vores hårstrå. Kaffehårskylning er den bedste energidrik til hovedbunden, som øger blodgennemstrømningen og dermed fremmer hurtigere hårvækst. Malede kaffebønner kan bruges til at forberede din hjemmelavede peeling til hovedbunden som hjælper med at fjerne kosmetiske rester.

Eddike til Hårskylning

Og endelig, den sidste ingrediens, der kan findes i ethvert skab - eddike. Den er uundværlig både i køkkenet og i hårplejen. Og hvorfor?

Hårskylninger med eddike er den nemmeste måde at genoprette det rette pH-niveau, lukke neglebåndene og glatte håret efter vask. Det bedste i dette tilfælde er æbleeddike, eller alternativt anden frugteddike kombineret med vand. Det er dog bedre at undgå at bruge spirituseddike (det kan udtørre hår og hovedbund) samt drue-/vineddike (det kan lysne håret).

Du er velkommen til at dele din mening om artiklen med os.


Kommentarer: #0


Tilføj din kommentar. Den vil blive offentliggjort efter godkendelse af moderatoren.
Fortrolighedspolitik

Vores hjemmesider bruger cookies, inklusive tredjepartscookies til at bruge eksterne værktøjer. I tilfælde af, at brugeren ikke giver deres samtykke, så bruges kun essentielle cookies. Du kan skifte indstillingerne i din browser til enhver tid. Giver du dit samtykke til at bruge alle cookies?

Fortrolighedspolitik