En Hårsbreddes Flugt fra Skader... 5 Niveauer af Sensibiliseret Hår - den Bedste Hårplejeguide

En Hårsbreddes Flugt fra Skader... 5 Niveauer af Sensibiliseret Hår - den Bedste Hårplejeguide

Føler du, at dit hår kun er et skridt fra at blive beskadiget?

Det skyldes dets... sensibilisering. Så længe følsomhed er velkommen i kunstens og følelsernes verden, er følsomt hår ikke ønsket... Sensibiliseret hår betyder hurtigere og stærkere hårskader.

Der er 5 niveauer af sensibiliseret hår afhængigt af, hvor dybt hårstrukturerne er beskadiget. Tjek skaden og graden af sensibilisering i dit eget hår, og lær at pleje det, så din frisure aldrig udløser problemer igen.

Hvad er sensibiliseret hår?

Vi har allerede nævnt, at sensibiliseret hår med andre ord er hår med lav modstandsdygtighed. Hvad betyder det egentlig? Det viser sig, at sensitiveret hår er på vej til at blive beskadiget. Det er ikke nødvendigvis ødelagt, men risikoen for skader er meget høj.

Hårødelæggelsen er hurtigere og lettere.

Kort sagt er sensibiliseret hår lettere at beskadige end alle andre hårtyper. Et andet problem er, at sådant hår både er let at beskadige og svært at reparere. Ekstremt sensitivt hår er ikke lig med beskadiget hår, men dets tilstand bliver dårligere på grund af forskellige faktorer, som er skånsomme og sikre for sundt hår. Det er derfor, at sensitivt hår kan blive ødelagt efter blot en enkelt farvning, en enkelt gang med glattejern, varmespoler eller afblegning. Stærkt sollys, høje temperaturer eller forkerte produkter gør også meget skade.

Hvorfor bliver hår sensibiliseret?

Der er ikke ét klart svar. Gener og forkert hårpleje nævnes som de vigtigste årsager. Hårdhændet behandling af håret på daglig basis gør det også svært (at hive i håret, når det skal løsnes, hård håndklædetørring, en stram hestehale eller knold, etc.).

Du skal huske, at sensibilisering er mere tilbøjelig til at påvirke kvinder, der regelmæssigt får farvet hår, bruger varmestyling, hvilket fører til tørhed, hårbrud, udfald og spaltning.

Hvordan ved du, at dit hår er sensibiliseret?

  • det er kedeligt og groft,
  • det er meget tørt, i ekstreme tilfælde - stift,
  • det er ekstremt udsat for alle former for fysisk skade, herunder kemisk behandling og varmestyling.

5 niveauer af sensibiliseret hår

LEVEL 1 SENSIBILERET HÅR - sundt, ret glat, ingen bekymrende signaler, meget modstandsdygtig over for skader

Silkeblødt, skinnende hår, som har et tilstrækkeligt niveau af fugt. Hovedbunden er ren og sund, ikke truet af overdreven olieproduktion/ håret er ikke fedtet, tynget ned eller fladt. Det har medium porøsitet, som hælder mod [lav porøsitet].

NIVEAU 2 SENSIBILERET HÅR - sunde hårlængder, besværlig hovedbund, håret er praktisk talt modstandsdygtigt over for skader

Stærkt, glat, ret tykt og skinnende hår, men hovedbunden producerer for meget olie; fedtede rødder, hvilket fører til let tynget lav porøsitet hår.

NIVEAU 3 SENSIBILERET HÅR - ret sundt, tilbøjeligt til beskadigede spaltede hårspidser eller længder

Generelt er hårrødderne sunde, men lidt grove, ofte statiske. Hårspidserne efter vinter eller sommer har tendens til at se usunde/ekstremt tørre ud, nogle gange lidt krusede eller kedelige. Denne hårtype har medium porøsitet.

NIVEAU 4 SENSIBILERET HÅR - har tendens til beskadigede længder og (ekstremt) beskadigede hårspidser.

Håret ser kedeligt ud, mangler volumen, bliver kruset, har en falmet nuance, der er mange skader i hårspidsernes struktur. Taber let fugt. Denne hårtype har medium porøsitet, som har tendens til at stige.

NIVEAU 5 SENSIBILERET HÅR - ekstremt udsat for skader (håret vil sandsynligvis blive beskadiget i hele dets længde)

Non-stop kedelig nuance, hårbrud og skørhed, spaltede spidser, stivhed, modstandsdygtighed over for krøller. Helt berøvet for vand indeni, håret kan ikke absorbere næringsstoffer. Det er hår med høj porøsitet.

HVORDAN GENOPBYGGER OG PLEJER MAN SENSITISERET HÅR?

NIVEAU 1 SENSIBILISERET HÅR

HVER DAG - beskyt hårspidserne (få en olie eller et specialdesignet serum), brug spraybalsam, der beskytter mod UV-stråling om sommeren.

OFTE - tilpas hårvaskerutinen til dit hårs tilstand, vask det så ofte som nødvendigt, brug milde urteshampooer, som ikke er komedogene for hovedbunden og giver en god rensende effekt. Gå også efter hårplejende balsam, som forbedrer hårets tilstand og forebygger skader.

EN GANG OM UGEN - ekstra pleje til niveau 1-sensibiliseret hår involverer f.eks. en let vitaminrig hårmaske eller (mest om vinteren) en god håroliebehandling. Du behøver ikke lade olien sidde i hele natten - påfør den og skyl efter 30 minutter og vask håret godt. Prøv Nanoil til hår med medium porøsitet i din hårpleje.

NIVEAU 2 SENSIBILISERET HÅR

HVER DAG - vask dit hår selv hver dag, hvis det er nødvendigt. Få en shampoo til fedtede hårrødder, som sikrer præcis rensning af hovedbunden og pleje af hårfiber, der ikke efterlader håret tørt. For en daglig portion med næringsstoffer skal du række ud efter vægtløst urtevand og hovedbundsbalsam - gnides ind i hovedbunden, de lader dig kontrollere overproduktionen af ​​olie. Søg efter dem, der indeholder nælde-, padderok-, burre-, fyrre- eller salvieekstrakter. Juniper bringer lignende hovedbundsfordele.

OFTE - hvis dit hår er meget tykt, behøver du ikke bruge balsam hver dag. Ved hver anden hårvask (eller sjældnere) kan du forbedre den med en let balsam, der tilfører vitaminer og mineraler. Vælg balsam, som ikke efterlader håret overbelastet, men har en let konsistens, UV-filter og panthenol, som styrker håret.

EN GANG OM UGEN - dit hår har også brug for oliebehandlinger. Hemmeligheden ligger i det rigtige valg af naturlige olier - dem, der ikke tynger ned, men løfter rødderne, øger volumen og glans og desuden holder hovedbunden ren. Nanoil til hår med lav porøsitet er skabt til det. En gang hver anden uge skal du bruge en hovedbundsscrub for at sikre, at huden er fri for giftstoffer og overskydende talg.

NIVEAU 3 SENSIBILISERET HÅR

HVER DAG - gå efter et serum eller en plejende olie, der beskytter hårspidserne mod skader. Hvis dit hår har tendens til at blive tørt fra midterlængderne - påfør olien på netop denne del, som sandsynligvis vil blive beskadiget. Hvis dit hår er tyndere, kan du bruge en oliebaseret spraybalsam, som er lettere og ikke tynger ned.

OFTE - brug et mere intensivt plejeprodukt: Efter hver hårvask med en styrkende shampoo (rig på plejende stoffer, vitaminer, mineraler, olier, lanolin) skal du bruge en ordentlig balsam, som ikke bare beskytter mod skader, men også forbedrer hårets tilstand: forebygger ekstrem tørhed, krus og giver en silkeblød finish. Hvis du bruger en føntørrer, så glem ikke at smøre et specialdesignet varmebeskyttende serum i, som beskytter mod skader og tab af vand.

EN GANG OM UGEN - find en revitaliserende, fugtgivende maske frem. Tjek, om den er rig på ceramider og styrkende planteekstrakter (f.eks. hydrolyserede proteiner fra hvede og havre). Du kan også anvende hårmasken efter en oliebehandling (vælg olier til hår med medium porøsitet) - det vil emulgere olien og fungere som en ekstra støtte, der forhindrer hårskader.

NIVEAU 4 SENSIBILISERET HÅR

HVER DAG - beskyt dit hår mod skader - alle former for fysiske skader, varme og UV-stråling. Påfør et specialdesignet serum, olie eller leave-in conditioner. Sørg for, at produktet indeholder ceramider og har en varmebeskyttende effekt for at redde din frisure fra varme samt tæmme flyvske hår og holde kruset fugtigt hår væk.

OFTE - vask håret med et styrkende og fugtgivende produkt, som samtidig lindrer hovedbunden. Efter en hårvask kan du anvende produkter til svagt hår, f.eks. dem, der indeholder ceramider, keratin og naturlige olier. Du kan tilføje naturlige olier til en favoritbalsam eller maske.

EN, TO GANGE OM UGEN - brug produkter, der er rige på nærende og regenererende ingredienser. Du kan også anvende en hårmaske, når du har skyllet oliebehandlingen ud (vælg olier til hår med medium porøsitet eller - hvis håret er mere beskadiget - Nanoil til hår med høj porøsitet). Masken vil emulgere olien, så den er lettere at fjerne, og du kan desuden give håret en forstærkning og stærkere beskyttelse mod skader.

Prøv også at lade være med at føntørre håret mindst en gang om ugen. Lad håret lufttørre, og gnid et blidt beskyttende serum eller olie ind i hårspidserne.

NIVEAU 5 SENSIBILISERET HÅR

HVER DAG - brug en hårolie. Gnid den ind i begge hårspidser og i hele længden. På den måde beskytter du hårstråene mod skader, holder på vandet og tilfører blødhed og glans. Denne hårtype kræver betydelig forbedring og olier, som har evnen til at revitalisere og styrke. Gnid en varmebeskyttende balsam eller en oliebaseret spray ind i løbet af dagen, så ofte du har brug for det.

OFTE - udover at reparere shampoo, brug balsam med masser af stoffer, som styrker genopbygningen af ​​hårfibre (ceramider, lipider, vitamin E og A, olieblandinger). Du kan tilføje et par dråber af udvalgte naturlige olier til din balsam (gå efter olier til meget porøst hår). Prøv at undgå en føntørrer eller brug en kølig luftstrøm. Undgå glattejern og påfør jævnligt håroliebehandlinger – hvis håret virkelig er beskadiget, så olie det gerne selv hver dag. Husk altid at skylle olien grundigt og vaske håret. Et ideelt middel til niveau 5 stærkt sensibiliseret hår er Nanoil til hår med høj porøsitet.

Tag forebyggende skridt: Beskyt håret efter hver vask - når håret stadig er fugtigt, skal du anvende et specielt serum eller en leave-in-balsam, der indeholder næringsstoffer som olier eller planteanaloger af silikoner, hvilket efterlader håret glat og blødt.

EN GANG OM UGEN - bliv fristet til at prøve en oliebehandling af håret natten over - lad en udvalgt olie sidde i håret hele natten, og skyl det ud om morgenen. Før du skyller ud, kan du lægge en maske for at reparere håret i dybden. Gå også efter ampuller til hår og hovedbund - lad være med at irritere huden med skrappe stylingprodukter.

UNDGÅ - ud over korrekt pleje har niveau 5-sensibiliseret hår brug for den rette beskyttelse, så undgå alt, hvad der kan være ødelæggende: træk eller gnid ikke i det, skær ned på kemisk behandling, undgå varmestyling, afstå fra at glatte med et glattejern, prøv at tilbringe lidt tid i sollys og beskyt håret mod UV-stråling. Olier indeholder naturligt UV-filter, som forbedrer niveau 5-sensibiliseret hår.

SENSIBILISERET HÅR VS OLIEBEHANDLING

I tilfælde af sensibiliseret hår på niveau 4 og 5 er det et must at anvende oliebehandlinger. Denne form for terapi giver de bedste resultater som et reparationsritual for beskadiget hår. Gå efter naturlige olier, hvis dit hår er meget porøst, eller vælg et passende sæt af stoffer, som kan reparere håret kraftigt og forebygge skader. Valget af den rigtige anvendelse af oliebehandling betyder også meget.

Oliebehandling til tørt hår - påfør en olie i hele håret, og massér den forsigtigt ind. Sørg for, at olien dækker dit hår i stedet for at dryppe. Lad det sidde i ca. 30 minutter, skyl ud og vask håret. Det er en lidt mildere behandling.

Vådt hår oliebehandling - proceduren er næsten den samme, men du skal fugte dit hår eller vaske det først for at slippe af med snavs, talg og produktopbygning. Vådt hår absorberer olier lettere og dybere, så prøv at lave denne type oliebehandling mindst en gang om ugen.

Takket være oliebehandlingen til vådt hår får dit hår et fugtboost og bliver repareret.

Du er velkommen til at dele din mening om artiklen med os.


Kommentarer: #0


Tilføj din kommentar. Den vil blive offentliggjort efter godkendelse af moderatoren.
Fortrolighedspolitik

Vores hjemmesider bruger cookies, inklusive tredjepartscookies til at bruge eksterne værktøjer. I tilfælde af, at brugeren ikke giver deres samtykke, så bruges kun essentielle cookies. Du kan skifte indstillingerne i din browser til enhver tid. Giver du dit samtykke til at bruge alle cookies?

Fortrolighedspolitik