Et kompendium af viden: hårampuller - hvad er det, hvornår skal de bruge dem, og hvilke skal man vælge?

Et kompendium af viden: hårampuller - hvad er det, hvornår skal de bruge dem, og hvilke skal man vælge?

Et lille hætteglas er det sidste skridt i kampen for smukt hår. Vi plejer at nå dem, når vi har prøvet alt, og intet syntes at virke. Disse små hætteglas er som en plejehit squat: 'små kommandosoldater' dukker op, når intet andet er i stand til at hjælpe med seborrhea, skæl, overdrevent hårtab og hæmmet hårvækst. Men virker hårampuller faktisk? Er de sikre? Hvad er de sammensat af, og er der noget alternativ til en så seriøs behandling? I denne artikel lærer du alt om hårampuller, deres virkninger, sammensætning og effektivitet.

Hårampuller - hvad er det?

Hårampuller er små, som regel glasampuller med aktive stoffer. Disse ingredienser bekæmper hårtab, deres svækkede tilstand og hæmmede vækst. Præparaterne stimulerer blodcirkulationen i hårsækkene og styrker hårsækkene. De produkter, der reducerer hårtab, stimulerer også nye hår til at vokse. Ampullerne kan købes enkeltvis som et revitaliserende skud til engangsbrug (det er en forskønnende ampul) eller som en komplet behandling til mere alvorlige problemer. Den består normalt af et dusin eller så ampuller.

Hvordan virker hårampuller?

Hårampuller virker på forskellige måder, afhængigt af deres rolle i plejen. Med andre ord virker ampuller, der fremskynder vækst, anderledes end dem, der regenererer beskadiget hår, og de ampuller, der skal hæmme hårtab.

Generelt nærer ampullerne hovedbunden og stimulerer hårvæksten på samme tid. De indeholder en række ingredienser, der stimulerer stofskiftet i hårsækken, der bygger keratin, som er det grundlæggende hårprotein. Amuplerne er med til at styrke kollagenfibrene – de gør hårene bedre knyttet til deres rødder. Vores hår efter behandlingen er mere modstandsdygtigt over for skader og andre negative eksterne faktorer.

Typer af hårampuller:

  • Hårampuller mod hårtab - dette er en gruppe af ampuller med det største udvalg, når det kommer til deres virkning og ingredienser. Dem med de stærkeste stoffer, der hjælper med at helbrede alopecia areata, er tilgængelige på apoteker. Det er tilrådeligt at besøge en trikolog før første brug på grund af deres stærke virkning. Andre, meget lettere formler, der håndterer sæsonbestemte problemer hårtab, fås på apoteker (deres sammensætning er primært baseret på vegetabilske ingredienser, såsom brændenælde eller padderok).
  • Hårampuller, der stimulerer hårvækst - en gruppe produkter, der - afhængig af deres styrke og pris - enten kan være professionelle produkter, deres brug bør konsulteres med en specialist, eller baseret på mere sarte ingredienser, der understøtter hårløg (de indeholder oftest vegetabilske og vitaminekstrakter af rød peberfrugt , ingefær eller peber); sådanne behandlinger er mindre effektive, men ampullerne er også meget billigere.
  • Regenererende hårampuller - disse præparater indeholder ofte vitaminer fra B-gruppen, mineraler, æteriske olier og planteekstrakter. Deres opgave er at nære håret og pleje hovedbunden nænsomt. Denne gruppe af ampuller fungerer som en hårmaske (noget i retning af en banket ansigtsmaske, der straks forskønner ansigtet). Oftest bruges regenererende hårampuller enkeltvis til hurtigt at pynte håret og forbedre dets tilstand før en vigtig aften i byen.
  • Regenererende hårampuller bør bruges en gang om året for at styrke håret (f.eks. i varm sommer eller under forårs- eller efterårsjævndøgn). Ampullerne vil så være et godt middel mod matte, skøre, skrøbelige, ubehagelige at røre ved eller ekstremt tørre bånd. I tilfælde af at håret er særligt beskadiget, kan behandlingen bruges oftere.
  • Hovedbundshelende hårampuller - selve hovedbunden kan også have brug for hjælp: den kan være tør, angrebet af skæl eller alle former for irritation, den kan klø eller være tilbøjelig til allergi. Ampullerne er i stand til at bekæmpe skæl og overdreven udtørring af hovedbunden, herunder psoriasis og eksem, og SUS (seborrheic dermatitis).

Hvornår skal man bruge hårampuller?

Hårampuller er en seriøs hårbehandling, der kun anbefales i tilfælde af svær hårsvaghed eller som intensiv regenerering af beskadiget, ekstremt svækket, overdrevent faldende hår. Det er ikke tilrådeligt at bruge dem som en erstatning for hårmasker eller balsam til hår, der ikke har brug for en så stærk regenerering. Det skyldes, at koncentrationen af ​​aktive ingredienser i ampuller er høj – nogle gange kan deres brug skade håret i stedet for at hjælpe. Du bør også huske ikke at bruge flere behandlinger i ampuller på samme tid, fordi deres virkning kan udelukke hinanden. Ampullerne er et godt valg, når du bemærker symptomer som:

  • pludseligt, meget intenst kronisk hårtab
  • defluvium, eller overdrevent hårtab.
  • hæmmet hårvækst
  • generel svaghed og betydelig forringelse af hårets udseende
  • alvorlige problemer med hovedbunden

Hvordan bruger man hårampuller?

Man skal altid følge producentens anvisninger, når man anvender ampullerne. Oftest er instruktionerne dog meget ens. Hætteglassene bruges på ren hovedbund - præparatet gnides ind i det og skylles ikke. Takket være det har stofferne i hætteglasset mere tid til at arbejde på din hovedbund og styrke håtløgene. Det er også vigtigt at massere præparatet ind i huden. Selve massagen stimulerer cirkulationen og fremskynder absorptionen af stoffer. Som et resultat bliver hårløgene sundere og stærkere.

Regenererende hårampuller bruges på en lidt anden måde: her rækker en ampul til cirka to påføringer, og præparatet skal påføres hele hårets overflade og gnides fra rødderne til spidserne. På den måde absorberes ingredienserne bedre og når ud til alle dele af håret, så hårstråene bliver glatte, polerede og neglebåndene lukkede. Dit hår skal skylles med vand efter den tid, der er angivet af producenten.

Hvor ofte skal man bruge hårampuller?

Hårampuller skal behandles som en specialiseret hårbehandling, så de skal bruges i henhold til instruktionerne. Brug dem ikke længere end anbefalet, fordi det kan føre til et helt modsat resultat end det ønskede. Mere professionelle ampuller indeholder ofte hormoner og en række stærke stoffer. Langvarig brug kan have en dårlig effekt på dit helbred. Da disse produkter har en meget stærk virkning, bør der være en pause mellem hver behandling.

Hvilke hårampuller anbefales?

Det er et svært spørgsmål - hver eneste hovedbund har forskellige behov, så hvert hår vil reagere forskelligt på en bestemt type ampuller og ingredienserne i dem. Før du begynder at bruge ampullerne, er det altid godt at besøge en specialist eller en trikolog. Vedkommende vil tjekke dit hårs tilstand, og på den baggrund vil behandlingstypen blive valgt.

Hvilke hårampuller skal man vælge?

Først og fremmest bør du altid tage hensyn til dit hårs tilstand, dets behov og ingredienserne i ampullerne. Hvad kendetegner gode hårampuller?

Kig efter dem med aktive ingredienser af høj kvalitet, som er essentielle for håret. Rådfør dig med en ekspert for at finde ud af, hvilke ingredienser du har mest brug for. Vær også opmærksom på påføringsmetoden - ingen ønsker et produkt, der er svært at bruge. Tjek derfor, om præparatet kan påføres direkte på hovedbunden. Det er også vigtigt at tjekke, om producenten har gjort påføringen så enkel som muligt - især dyre ampuller skal være nemme at åbne og bruge.

Du bør også sikre dig, at den fulde pakke er nok til en fuld behandling, eller om du har brug for mere af det, og hvor længe du skal vente på de ønskede effekter.

Hårampuller - er de effektive?

Skal man bruge hårampuller? Mere avancerede dermokosmetiske produkter testes grundigt for at sikre, at de er sikre og effektive. Velvalgte ampuller, der bruges i henhold til instruktionen, skal hjælpe med mange alvorlige problemer med hår og hovedbund.

Det er vigtigt kun at gribe til hårampuller, når du virkelig har brug for stærkere hjælp - besøg en specialist, som vil rådgive dig om typen af ampuller. Brug aldrig hårampuller som en almindelig hårmaske eller hårbalsam. De er meget stærkere og bør derfor kun bruges til alvorlige hårproblemer.

Dårlig hårtilstand er ofte en advarsel om, at der sker noget forkert med din krop. Derfor bør du prøve at finde ud af, hvorfor dit hårs tilstand er blevet forværret. Hårtab kan være resultatet af overdreven stress, hormonelle forandringer eller dårligt valgt kosmetik. Før du griber ud efter ampullerne, skal du analysere, om en så intensiv behandling virkelig er nødvendig for dit hår.

Hvis ikke hårampuller... hvad så?

Som vi har nævnt, er ampuller seriøse hår behandlinger. Ampuller har ofte en kontroversiel og syntetisk sammensætning. Hvis du beslutter dig for at prøve de skal du være meget forsigtig. Der er også urteampuller tilgængelige, selvom de ikke passer til alle - de virker for eksempel ikke på bleget, eller farvet hår.

Et fantastisk alternativ til ampuller er oliebehandling: Disse behandlinger nærer og renser hårbunden, bekæmper skæl, tørhed samt seborré. Olier indeholder vitaminer, gode fedtsyrer samt fytosteroler. De regenererer håret, og stimulerer hårsækkene til at arbejde. Vælger du den rette olie til dit hår kan dette hæmme hårtab, og samtidig stimulere hårvæksten. 

Hvis dine hårproblemer ikke kommer af sygdom, eller hormonelle ændringer så prøv et mere sikkert alternativ - en komplet skønhedsbehandling med naturlige olier.

Hårmasker er også i stand til at styrke hårstråene. Du skal intensivere din hårpleje en gang om ugen, og vælge en af de 5 perfekte hårmasker fra Nanoil: Stol på kraften af de professionelle masker, som du kan bruge let og enkelt derhjemme. Vælg en intensiv reparationsmaske som er rig på keratin eller argan olie. Du kan også vælge den super-udglattende flydende silke maske, eller detox masken med kul som booster hårvolumen og får håret til at skinne. En hydrerende effekt får du af vores algemaske.

Hvor kan man købe ampullerne?

Professionelle hårampuller er mere som medicin end kosmetik, og derfor fås de hovedsageligt på apoteker eller i professionelle frisørsaloner. Du kan også købe dem via internettet. Før du gør det, skal du konsultere en specialist, der kan undersøge sammensætningen af de produkter, du ønsker at købe. Det er også en god idé at tjekke anmeldelserne af ampullerne på forhånd.

Du er velkommen til at dele din mening om artiklen med os.


Kommentarer: #0


Tilføj din kommentar. Den vil blive offentliggjort efter godkendelse af moderatoren.
Fortrolighedspolitik

Vores hjemmesider bruger cookies, inklusive tredjepartscookies til at bruge eksterne værktøjer. I tilfælde af, at brugeren ikke giver deres samtykke, så bruges kun essentielle cookies. Du kan skifte indstillingerne i din browser til enhver tid. Giver du dit samtykke til at bruge alle cookies?

Fortrolighedspolitik