De mest populære hårmyter. Hvordan plejer man IKKE håret?

De mest populære hårmyter. Hvordan plejer man IKKE håret?

Findes der en kvinde, der ville sige nej til flot, sundt og stærkt hår? I jagten på skønhed tester vi forskellige midler, men vi tror også stadig på mange hårtyper. Tjek de mest populære hårplejetips ud, der er baseret på løgne. Er der overhovedet et gran af sandhed i nogen af dem?

Vi er i stand til at gøre en masse for at få vores frisurer til at tage sig fantastiske ud med glans, længde og elasticitet. Desværre skader vi det ofte ved at følge råd, der kommer fra upålidelige kilder.

Hvis det fungerer for din ven at sove med vådt hår, så betyder det ikke, at dit hår ikke vil knække hvis du gør det. Det er bedre for dig at finde en måde at skære ned på tiden med føntørreren. Vådt hår er langt mere følsomt over for skader.

Så samlet set, hvilke populære hårplejetips bør du glemme for bestandigt?

15 HÅRPLEJEMYTER

MYTE NR. 1

Hyppig hårvask får håret til at falde ud hurtigt.

Når håret begynder at falde mere ud, skyder man fote skylden på de mest simple aktiviteter, såsom vask. Hyppig hårvask kan angiveligt udløse hårtab, forårsage tørhed og forværre hårets generelle tilstand; det er en bredt accepteret og genstridig myte.

Det er dog slet ikke sandt! Faktisk er den rette rutine for hårvask kombineret med en mild hovedbundsmassage og med et passende vaskeprodukt en måde at kombinere dit hårs udseende på. Ved at vaske dagligt, promoverer du blodgennemstrømningen, renser hår og hovedbunden, forstærker hårsækkene og som konsekvens (og i modsætning til myten) accelererer hårvækst.

Der er dog et gran af sandhed i myten. Hvis du ofte bruger forkerte produkter med hårde rensende midler, kan det faktisk forårsage at for meget hår falder ud.

MYTE NR. 2

Håret vænner sig til produkter.

Ideen om, at håret vænner sig produkter, er en af de mest almindelige myter, der dukker op i reklamer. For at opfordre os til at købe flere produkter, får brands os til at tro, at vi har brug for en ny shampoo, da den vi har ikke længere virker - ikke?

Du bør også vide, at hverken dit hår eller hovedbund vænner sig til produkter. Ingredienserne virker på samme måde hele tiden; de nærer, fugter og reparerer. Ideen om, at et produkt ikke længere virker, er ikke en konsekvens af, at håret har vænnet sig til det - det er resultatet af, at hårets tilstand er forbedret. Med andre ord, kan en balsam eller shampoo stoppe med at udfylde sin rolle, fordi den allerede er færdig med at reparere dit hår. Og så er det på tide at ændre i din hårpleje!

MYTE NR. 3

Jo mere balsam du påfører, jo bedre.

Denne genstridige hårplejemyte refererer til næsten alle typer kosmetik: balsam, masker, shampoo, olier. Vi tror fejlagtigt, at mængden af et produkt er lig med bedre effekter - vi tænker, at vi leverer flere næringsstoffer på denne måde. Det er desværre ikke sandt.

Når man påfører ethvert produkt, skal du følge instruktionerne! Hvis producenten har målt, at en dråbe er nok til hår af medium længde, så hæld ikke en hel kop balsam på håret. Påføring af mere produkt end beskrevet i vejledningen vil ikke opgradere effekten eller få det til at virke mere intensivt. Det relaterer sig også til en anden fejl, vi ofte plejer at lave, nemlig at påføre balsam til hovedbunden, når det fremgår klart at et produkt er designet til hår.

Du gør hverken effekterne hurtigere eller sparer penge - i stedet spilder du masser af produkter og - vigtigst af alt - tynger håret ned, tilstopper hårfolliklerne og overdynger hovedbunden.

MYTE NR. 4

Klipning af spidser får håret til at vokse hurtigere.

Hårvækst forårsages af celledeling i hårsækkene - nærende ingredienser, der kommer ind i hårets follikel og bliver syntetiseret til keratin. Det er ligemeget om du klipper hårets spidser eller ej - det har ingen indvirkning på hårvæksten. Alle essentielle processer foregår i hovedbunden.

Vigtigst af alt, så er der faktisk et gran af sandhed i myten - hvis dine spidser trimmes jævnligt, så kan dit hår virke længere, og det er ikke fordi det vokser hurtigere. Det er fordi håret ikke knækker af ved spidserne og er ganske enkelt sundere.

MYTE NR. 5

At plukke et gråt hår er en fantastisk måde at fjerne det på.

Der er et par myter om grå hår. En af dem siger, at hvis du trækker et gråt hår ud, bliver det erstattet med et nyt hår i en normal farve. Andre folk siger, at to hår vil vokse, der hvor håret blev plukket. Hvilken skal vi tro på?

Sandheden er, at plukning af et gråt hår ikke har nogen effekt: gråt hår hverken forsvinder eller vokser tilbage i større antal. En hårsæk bærer kun ét hår, så der er kun ét hår, der vokser tilbage og det vil også være gråt - gråt hår er konsekvensen af manglende evne til at danne pigment i cellerne. Det får gråt hår til at vokse. En hårsæk, der giver grå hår, vender aldrig tilbage til sin tidligere farve.

MYTE NR. 6

Hyppig børstning tilføjer glans til håret.

Får en hårbørste håret til at vokse hurtigere og skinne mere, eller virker det den anden vej rundt? Det afhænger af, om du ved hvordan du børster dit hår ordentligt. Sandheden er, at for energisk eller hyppig børstning de forkerte accessories kan forårsage skader. Hvis du ønsker at undgå, at håret knækker, har åbent skællag og spaltede spidser, så vælg en kam eller brøste, der passer til din hårtype og hårets tilstand.

I visse tilfælde kan en børste faktisk booste blodgennemstrømningen i hovedbunden, hvilket hjælper på hårets tilstand og udseende, men du skal huske at være forsigtig når du børster.

MYTE NR. 7

Spaltede spidser kan repareres med serum.

Visse reklamer lover at binde spaltede spidser sammen igen. Det er helt sikkert en myte - at klippe spaltede spidser af, er den eneste måde at fjerne dem på.

Sandheden er, at der er intet produkt, der kan lime spaltede spidser sammen igen. Ingen maske, balsam, serum eller olie kan gøre det. Nogle produkter efterlader et klistret lag med f.eks. silikoner, der kan få håret til at se blødere og sunder eud. Men det er bare et dække.

Er det slet ikke muligt at reparere spaltede spidser? Generelt, så nej. Selvom der er behandlinger som f.eks. Olaplex, der genopbygger disulfidbindinger i håret og leverer vigtig keratin, så afhænger effekten af, hvor ødelagte dine spidser er.

MYTE NR. 8

Det er farligt at farve hår mens man er gravid.

Jeg er sikker på, at mange gravide kvinder har hørt, at de ikke må få håret farvet, da det kan skade barnet. Det er en meget populær myte. Masser af tests er blevet udført for at undersøge pigmentets absorbering, og effekten af hårfarve på et foster. Det er bevist til at være harmløst. Gravide kvinder kan få deres hår farvet, især når de bruger naturlige og ammoniakfrie hårfarver, der indeholder plantepigmenter.

MYTE NR. 9

Naturlige koldpressede olier gør håret fedtet, mens mineralske olier har en plejende effekt.

Du kan også få serveret myter mens du gennemgår tips til at bruge olier i hårpleje. Hvordan virker ingredienserne rent faktisk, og hvad er resultatet af kampen mellem naturlige olier versus mineralske olier?

Først og fremmest, så gør naturlige olier ikke håret fedtet hvis du bruger de rette mængder og påføringsmetode. En olie, der passer til dit hårs tilstand og vil hverken fedte eller tynge håret ned, men i stedet udglatte, beskytte, låse fugt, tæmme håret, fremhæve glans og tilføje elasticitet.

På den anden side har mineralske olier ingen plejende egenskaber. I stedet vil det sandsynligvis efterlade dig med hovedbundsirritation samt dehydreret eller nedtynget hår. Mineralske olier har en stor ulempe - det er ikke et naturligt produkt men derimod et biprodukt af petroleumsdestillation. Det giver en overfladiske effekt, midlertidig glans og udglattet hår. Men disse effekter varer kun frem til næste vask.

MYTE NR. 10

Du skal børste håret mens det stadig er vådt.

En anden fejltagelse inden for hårpleje. Det bør fremhæves, at man ikke må børste vådt hår da det er mere udsat over for skader. Krøller er en undtagelse. Hvis du vælger at kæmme vådt hår, så skal du bruge en bredtandet kam af høj kvalitet. Ved at gøre det forsigtigt, kan du undgå skader. Men når det er muligt, så børst kun dit hår når det er tørt.

MYTE NR. 11

Det er umuligt at gøre hårvækst hurtigere.

Det faktum, at man ikke booster væksten ved at klippe spaltede spidser af, betyder ikke, at det er umuligt at få håret til at vokse hurtigere! Det er endnu en myte når folk siger, at man ikke kan gøre noget ved hårvæksten.

Der er faktisk masser af måder at stimulere hurtigere hårvækst på. Hyppige håroliebehandlinger, scrubs og hovedbundsmassager er nyttige, samt madvarer der har masser af fedtsyrer, vitaminer (især biotin), kobber og zink.

Du skal stadig huske på, at væksthastigheden har en begrænsning, der er bestemt af vores gener. Du kan ikke gro 5 centimeter på en uge.

MYTE NR. 12

Hårprodukter fra frisørsalonen er bedre end produkter fra butikkerne.

Nogle folk tror, at salonprodukter er de bedste, hvilket er endnu en genstridig myte.

I virkeligheden er professionelle salonprodukter ikke bedre end dem, man finder i butikkerne. Det er ikke stedet der er vigtigt, det er ingredienserne. Masser af produkter ude i butikkerne har en værdifuld komposition af næringsstoffer, der giver en naturlig, dybdegående og langtidsholdbar effekt. På samme tid er mange professionelle produkter lig med en blanding af silikoner, der giver en omgående men knap så holdbar effekt. Husk endelig på dette!

MYTE NR. 13

Håret falder meget ud, fordi det er for langt og tungt.

En af de mærkeligste teorier siger, at jo længere og tungere håret er, jo mere af det falder ud. Det er ikke sandt!

Der er selvfølgelig forskellige årsager til hårtab (lige fra forkert hårpleje til ubalancer i dine hormoner samt genetiske årsager) men vægten og længden påvirker ikke mængden af hår du taber. Hårets tilstand er langt vigtigere - langt hår kan vise sig at falde mindre ud end kort, skadet hår. Du skal bare huske at styrke hårsækkene for langt hår for at klargøre dem til at bære denne vægt.

MYTE NR. 14

Hvis en shampoo ikke skummer, så virker den ikke.

Hvordan kan du genkende en kvalitetsshampoo? Mange folk tror, at en shampoo, der nemt skummer op kan effektivt vaske og fjerne urenheder. Det er endnu en udbredt myte, der skal punkteres.

Faktisk behøver de bedst virkende og rensende shampooer slet ikke at skumme. Det er vigtigt, at den indeholder de bedste ingredienser til vask (ikke for skrappe for at undgå dehydrering) samt substanser, der kontrollerer udskillelsen af talg, plejer hovedbunden og genopretter dens pH-balance. Faktisk giver sulfatfrie shampooer ofte den bedste effekt, som renser mest nøjagtigt.

MYTE NR. 15

En shampoo skal passe til din hårtype.

Endnu en myte om shampoo. Kosmetikfirmaer har altid fået os til at købe shampooer, der matcher hårets type: til skadet, tyndt, kruset, farvebehandlet hår osv. Hvorfor? Shampoo er trods alt beregnet til at rense hovedbunden.

Navnet 'hårshampoo' er lidt vildledende. Du skal ikke vælge en shampoo til din hårtype - problemer med hovedbunden er langt vigtigere. Hvis håret er fedtet, kan det være forårsaget af en forstyrrelse i den måde som talgkirtlerne virker på i hovedbunden. Hvis du er genereret af skæl, kan du have svamp i hovedbunden. Det er vigtigt, at du tjekker hvilken form for rens din hud skal bruge, da dit hårs udseende og tilstand faktisk afhænger af hovedbunden.

 

Du er velkommen til at dele din mening om artiklen med os.


Kommentarer: #0


Tilføj din kommentar. Den vil blive offentliggjort efter godkendelse af moderatoren.
Fortrolighedspolitik

Vores hjemmesider bruger cookies, inklusive tredjepartscookies til at bruge eksterne værktøjer. I tilfælde af, at brugeren ikke giver deres samtykke, så bruges kun essentielle cookies. Du kan skifte indstillingerne i din browser til enhver tid. Giver du dit samtykke til at bruge alle cookies?

Fortrolighedspolitik