Hovedbundsbehandlinger til langt & sundt hår - de bedste hjemmelavede produkter

Hovedbundsbehandlinger til langt & sundt hår - de bedste hjemmelavede produkter

Den rette hovedbundspleje er essentiel for succesfuld hårpleje. Vi er klar over, at en shampoo eller balsam ikke er alt, hvad der kræves for at få en smuk og sund frisure. Vi skal også gøre brug af vegetabilske eller urteekstrakter, der styrker håret fra rødderne. Opdag de bedste hovedbundsbehandlinger, skab dit egen urteterapi til håret derhjemme, og nyd misundelsesværdigt langt og stærkt hår.

En hovedbundsbehandling eller balsam er en type produkt, der kan prale af flere års historik. Vores oldemødre brugte dem, og nu gør de comeback. Hvad er rent faktisk, hvad er de gode til, og hvordan bruger man dem ordentligt?

Hvad er en hovedbundsbehandling?

Ganske enkelt, så er en hovedbundsbehandling en flydende balsam, som du påfører også (eller primært) til hovedbunden.

Hovedbundsbehandlinger har en vandet konsistens, så brug af en forstøver eller pipetteflasker er den bedste metode til påføring. Ud over konsistensen, så er formlen også utrolig vigtigt - de fleste hovedbundsbehandlinger er blandinger af urter og planteekstrakter, nogle gange forbedret af naturlige olier.

Når det gælder brug, så fordeler du det ud over huden på hovedet og gnider det grundigt ind, masserer det blidt for at øge blodgennemstrømningen, nære, regulere udskillelsen af talg, stimulere vækst og hæmme hårtab. Enhver urtetype har forskellige fordele for håret, men de har alle ét mål: Forstærkning af hårsækkene og hovedbundspleje.

Hovedbundsbehandlinger er beregnet til at:

  • nære huden på hovedet: næret hovedbund er lig med sundere og stærkere hår
  • balancere olieproduktionen - for meget talg er et almindeligt hårproblem, som sætter en stopper for drømmen om flot, sundt hår og plejer at forhindre væksten
  • gøre hårvæksten hurtigere og forhindrer det i at falde ud - ingredienser i hovedbundsbehandlinger stimulerer hårsækkene og får håret til at vokse hurtigere, levere oxygen til hårets matriks samt hovedbunden
  • intensivere effekten af andre produkter - en massage mens man påfører en hovedbundsbehandler lader ingredienser fra andre produkter trænge dybere ind, som opgraderer effektiviteten af ethvert produkt du bruger
  • fugte hovedbunden - takket være behandlingen fjerner du tør, kløende og flagende hudceller
  • lindre mindre inflammation, forhindrer fremkomsten af acne i hovedbunden
  • løfte hårrødderne - hovedbundsbehandlingerne tilføjer volumen og tyngde til håret og holder din frisure frisk i lang tid

Hvorfor bør du bruge hovedbundsbehandlinger?

Svaret er meget simpelt: Disse er en af de få produkter du kan påføre til hovedbunden, ikke bare til håret. På denne måde når produktet ind i hårsækkene, som faktisk er livskilden i dit hår. Hårsækkene er den vigtigste del af håret - roden, der holder håret sundt.

 

Hvordan vælger man hovedbundsbehandlinger?

Desværre er der visse kommercielt tilgængelige hovedbundsbehandlinger, der ikke bør bruges. En hovedbundsbehandling bør hverken indeholde silikoner eller tunge alkoholer. De klargjorte produkter indeholder ofte kontroversielle ingredienser, så tjek altid INCI før du køber.

Oliebehandlinger til hovedbunden er bedst at bruge som balsam før vask, eller når din hovedbund er meget tør. Husk på, at visse kosmetiske alkoholer ikke er så dårlige endda, og de faktisk kan promovere overførslen af næringsstoffer til hårsækkene samt opvarme huden og dermed stimulere blodgennemstrømningen - behandlingen virker dermed hurtigere og mere effektivt.

Hovedbundsbehandling - hvordan og hvornår skal man bruge det?

Der er tre metoder til hovedbundsbehandlinger. Valget afhænger af dine præferencer, produkttypen samt instruktioner i brugsvejledningen.

1. Før vask - påfør behandlingen til uvasket hår og hovedbund, lad det sidde i ca. 2 timer, brug derefter shampoo. Denne måde er anbefalet mens man påfører hovedbundsbehandlinger, der indeholder vegetabilske olier. Påføring til tørt hår efter vask vil højst sandsynligt efterlade dit hår fedtet og tynget ned.

2. Efter vask på fugtigt hår - påfør en hovedbundsbehandling til let fugtigt, håndklædetørt hår. Leave-in balsam til hovedbunden er mildere og har en let, flydende konsistens. Du behøver ikke at rense det ud.

3. Efter vask på tørt hår - påført på denne måde, så kan behandlingen beskytte håret mod skader samt nære hovedbunden. Det øger også volumen i rødderne, så påfør det hver dag på tør hår i hovedbunden. Det virker som et godt stylingsprodukt, der booster udseendet af dit hår.

 

Hvordan skal man bruge hovedbundsbehandlinger?

Den anbefalede metode er typisk at påføre det direkte til hovedbunden med en spray eller en flaske med pumpe. På samme tid er det også den mest behagelige metode. Hvis din hovedbundsbehandling ikke kommer med en forstøver eller en anden særlig dosering, så brug en gammel, vasket og skoldet indpakning fra et produkt du allerede har brugt op.

Påfør først behandlingen til skilningen. Masser det forsigtigt ind i huden med fingerspidserne. Husk på, at det er utrolig vigtigt at massere hovedbunden - dette lader ingredienser at trænge ind i de dybere hårlag (hårsække) og hovedbunden. Massagen behøver ikke at tage lang tid - et par minutter er nok til at øge blodgennemstrømningen.

Hovedbundsbehandlinger - hvor længe skal man bruge det & hvornår kan du forvente effekterne?

Hvor længe du bør bruge din hovedbundsbehandling afhænger af dine behov og primært hårets tilstand. Skadet hår har brug for længere tids terapi.

Husk dog på, at du bør bruge en hovedbundsbehandling i 3-4 uger. Lad os være helt ærlige - en hovedbundsbehandling, der kan give resultater efter første gangs brug, eksisterer ganske enkelt ikke, da produktet og ingredienserne har brug for tid til at virke.

Visse effekter kan selvfølgelig dukke op tidligere. Hvis dit hår ikke er slemt skadet, så vil du sandsynligvis se hæmmet hårtab efter 2-3 ugers systematisk påføring. De første babyhår vil blive synlige efter ca. 4 uger.

Når du bruger en hovedbundsbehandling, så sørg for at du følger producentens instruktioner. Hvis brochuren siger, at behandlingen maksimalt må tage 3 uger, så tag en pause. Behandlingen kan ofte genoptages efter 7 dage.

Den bedste hovedbundsbehandling til hårvækst & næring

Der er ingen faste regler, der kan give os en effektiv "one size fits all"-behandling til hovedbunden. Det er også et individuelt valg. Der er forskellige faktorer, der få en bestemt ingrediens til at virke på dit hår eller ej.

Du bør også huske på, at urtehårpleje ikke passer til alle. Urter kan have en for skrap rensende effekt på fint, skrøbeligt eller farvebehandlet hår. Som konsekvens mister hårets glans i stedet for at få mere af det. Håret er glansløst, mens farven falmer hurtigere. I dette tilfælde bør du anvende et alternativ, som f.eks. en håroliebehandling. Skræddersyede blandinger af naturlige olier, forbedret af særlige ingredienser, vil forstærke hårsækkene og stimulere processerne i hårets matriks samt garantere fantastisk hår- og hovedbundspleje: nære, forskønne, give glans og vitalitet tilbage. Hvis du leder efter en effektiv reparation, så prøv en af Nanoils hårolier. Du påfører dem til hårlængderne og primært til hovedbunden for at forstærke håret indefra og beskytte det mod skader.

DIY - hvordan laver man hjemmelavede hovedbundsbehandlinger til vækst & forstærkning af håret?

Hjemmelavede hovedbundsbehandlinger er fantastiske for dem af jer, der har en sensitiv hovedbund, som ikke tåler tunge alkoholer eller syntetiske stoffer i færdiglavede produkter. Hvis du går efter en DIY-hovedbundsbehandling, så opbevar den i køleskabet og brug dem inden for 3-4 dage.

  • Bukkehornsfrø hovedbundsbehandling reducerer hårtab og giver en smuk, intens glans. Det er også en effektiv kur mod fedtet hår eller kronisk skæl. Hæld en kop kogende vand over en teskefuld knuste bukkehornsfrø. Efter blandingen er nedkølet, så si frøene fra og hæld væsken ind i en særlig flaske med pumpe eller forstøver. Det er bedst at bruge den om aftenen og vaske håret om morgenen - på denne måde kan du fjerne den karakteriske, intense duft af bukkehorn.
  • Hovedbundsbehandling med nælder og padderok - et hit blandt hårentusiaster. Den er rig på kobber, som er essentiel for hudens udseende og vækst af sundt hår. Hovedbundsbehandling med padderok og nælde får håret til at vokse sig stærkere, tykkere og opgraderer farven, men beroliger primært en kløende hovedbund og reducerer udskillelsen af olie, så du får langtidsholdbar friskhed og volumen. Behandlingen er nem at lave: lav en infusion med en skefuld nælder, en skefuld padderok og en kop kogende vand. Duften af disse urter bliver ikke på håret, så du kan sagtens bruge den et par gange om dagen på skadet hår.
  • Hovedbundsbehandling med birk - en af de mest populære hovedbundsbehandlinger. Den kræver ikke nogen forberedelser, da du kan købe klargjort birkevand. Vælg et certificeret økologisk produkt uden kunstige ingredienser. Efter brug af brikevand, så er håret blødt og glødende. Birkevand passer til fedtet såvel som ekstremt tørt, overbehandlet, overfølsomt og skadet hår.
  • Hovedbundsbehandling med burre og græsbladet kalmus. Du kan bruge dem separat, men de komplimenterer hinanden fint. Brug blandingen til at reducere udskillelsen af olie og endelig få den ønskede hurtigere hårvækst. Begge planter er kendt for deres nærende og antibakterielle effekt i årevis. De blokerer hårtab og reducerer produktionen af talg, hvilket forhindrer fedtethed på samme tid. Hæld vand over en teskefuld burrerod og en teskefuld græsbladet kalmusblomst, kog i 3-5 minutter, si vandet, lad det køle ned, gnid ind i hovedbunden og håret hver dag.
  • Hovedbundsbehandling med citronsaft - en anden letanvendelig og ekstrem effektiv hovedbundsbalsam, der nyder stor popularitet blandt langhårede piger. Den opfrisker og blokerer fedtethed i hovedbunden. Tilføj en halv kop vand til friskpresset, klart citronsaft fra en halv citron. Brug efter en vask og lad det sidde.
  • Hovedbundsbehandling med kaffe - fantastisk hårmaske til intensiv hårvækst. Koffein øger blodgennemstrømningen til hovedbunden og styrker hårsækkene, nærer hovedbunden og promoverer hårvækst. Lav en stærk kop kaffe, adskil kaffen fra gruset. Gnid kaffen ind i hovedbunden hver 2.-3. dag. Smid ikke gruset væk - bland dem med en naturlig, uraffineret olie og lav en [hovedbundsscrub] en gang om ugen.
  • Hovedbundsbehandling med rav har en styrkende og udglattende effekt, holder fedtethed tilbage, og det er et naturligt solfilter mod solskader. Rav stimulerer hårvæksten, forbedrer forbrændingen, leverer ilt til hårsækkene og lindrer irritation i hovedbunden. Det afholder hårspidserne fra at spalte samt beskytter mod de skadelige eksterne elementer. Du har brug for grov rav, og sørg for at det er naturligt: ægte rav synker i ferskvand og flyder i saltvand. Tag 50g ravpulver og hæld det i en glasflaske eller krukke. Tilføj en halv liter alkohol (05 %). Sæt det et varmt sted i mindst 10 dage, ryst flasken en gang i mellem. Herefter får din hovedbundsbehandling en fin, gylden farve. Påfør det hver dag, helst efter du har sovet, og opløs det med lidt vand først.
  • Hovedbundsbehandling med aloe vera. Aloe er en fejlfri balsam til udtyndende hår, det lindrer irritationer og lindrer huden. Vigtigst af alt, så fugter det håret og huden på hovedet. Det forbedrer drastisk tilstanden af tørt hår. Bland Aloe vera-juice af høj kvalitet (helst økologisk) med vand og gnid det ind i hovedbunden og håret dagligt.
  • Hovedbundsbehandling med ræddike - en perfekt multitasker af en balsam til glansløst og fladt hår. Grøntsagen er kendt for sine reparerende, styrkende og nærende effekt. Det blokerer overdreven udskillelse af talg, opfrisker og hæmmer hårtab. Brug ca. en halv ræddike i en juicepresser. Hæld saften på en flaske med forstøver. Spray på håret og hovedbunden i ca. 30 minutter før hårvask. Det frarådes at lade det sidde i, da ræddike har en meget intens duft, der ikke føles så godt. Men hvis du vil lade det sidde i længere tid, så påfør det før du skal sove og vask håret om morgenen.

 

Hovedbundsbehandling - must-know!

Hvis du vil have mest muligt ud af hovedbundsbehandlinger og nyde de bedste resultater for dit hår og hovedbund, så brug det dagligt og religiøst. Den samme regel gælder håroliebehandling - tid er essentielt for at produkterne kan virke ordentligt. Jo oftere du påfører hovedbundsbehandling, jo hurtigere vil du se effekterne. Daglig brug er en god idé, så selv på de dage, hvor du ikke vasker dit hår.

 

Du er velkommen til at dele din mening om artiklen med os.


Kommentarer: #0


Tilføj din kommentar. Den vil blive offentliggjort efter godkendelse af moderatoren.
Fortrolighedspolitik

Vores hjemmesider bruger cookies, inklusive tredjepartscookies til at bruge eksterne værktøjer. I tilfælde af, at brugeren ikke giver deres samtykke, så bruges kun essentielle cookies. Du kan skifte indstillingerne i din browser til enhver tid. Giver du dit samtykke til at bruge alle cookies?

Fortrolighedspolitik