Hår med høj porøsitet. Alt du skal vide

Hår med høj porøsitet. Alt du skal vide

Det absorberer vand og nærende ingredienser som en svamp. Men det betyder ikke, at det er en nem opgave at nære det. Dette kan observeres ved at kigge på hår med høj porøsitet, der er en gruppe af ekstremt skadet hår. Hår med høj porøsitet er utroligt svagt, skrøbeligt og tørt, endda stift. Det har tendens til at blive kruset og kan nemt påvirkes af statisk elektricitet. Hvis dit hår er i en dårlig tilstand, så find ud af, hvordan du genopbygger det og lære, hvilke ting du bør holde dig fra.

Hår med høj porøsitet: Profil

Hårets høje porøristet er lig med det sidste stadie for hårets forværring. Denne hårtype er skrøbelig, grov, har spaltede spidser, er dehydreret fra ca. øreniveau og nedad, hyppigt meget stift og enten falmet på grund af solen eller fordi pgimenterne hurtigt vaskes ud. Derudover er hår med høj porøsitet ofte meget overfølsomt. Det betyder, at det har øget tendens til at blive forværret. Hyppigt kan blot én gangs brug af glattejern eller føntørrer være nok til at knække svovlbindingerne i de indre hårstrukturer. Som konsekvens bliver håret utroligt tørt (ingen evne til at låse fugt inde), groft, skrøbeligt og nemt at knække.

Hvordan ser hår med høj porøsitet ud? Den skadede tilstand bør analyseres under et mikroskop for at forstå det bedre. Så vil du bemærke, at hårets overflade ikke er så jævn. Skællaget er løftet og vidt åbent, og der er derfor intet der kan beskytte de indre hårstrukturer mod giftstoffer, temperaturer og aggressive ingredienser leveres med forkert matchende produkter.

Hvad får håret til at øge sit niveau af porøsitet?

Selvfølgelig er folk ikke født med naturligt højt porøst hår. I de fleste tilfælde tager det noget tid for håret at øge sin porøsitet pga. hyppig udsættelse for skadelige frisørbehandlinger, f.eks. afblegning eller permanent. Håret bliver også mere porøst som konsekvens af forkert pleje. Forkert matchende produkter, lange timer brugt i rum med aircondition, nætter med vådt hår, for stramme frisurer, og mangel på enhver form for beskyttelse (okklusion) er de direkte årsager til hårets forværring.

Det er værd at huske på, at en af de faktorer, der bidrager til at øge hårets porøsitet, er hovedbundssygdomme og systemiske sygdomme (f.eks. vitaminmangel), sygdomme og stærk medicin, der svækker hårsækkene. Naturligvis kan tendensen til dehydrering være nedarvet. Dette påvirker primært krøllet og kruset hår, da strukturen hæmmer evnen til at fordele talg jævnt langs hårets skaft. Som resultat mangler håret sit naturlige, beskyttende lag, der forhindrer tab af vand. Derfor ødelægger forkert hårpleje først og fremmest det overfladiske lag i håret, der består af keratinskæl, og dernæst påvirkes de indre hårstrukturer negativt.

Pleje af hår med høj porøsitet: Hvordan plejer man ødelagt hår?

Det primære problem forbundet med hår med høj porøsitet er ikke den dårlige tilstand samt store nødvendighed for at genopbygge håret. Det, der virkelig gør pleje af hår med høj porøsitet besværligt er hårets overfølsomhed over for eksterne faktorer. For at gøre det klart, så betyder det, at det ikke tager meget at svække hårets tilstand, f.eks. ved hyppig føntørring. Så hvilke skridt kan man tage for at levere den rette pleje til hår med høj porøsitet?

Først og fremmest, bør hår med høj porøsitet behandles med milde præparater, fri for ødelæggende rensemidler og ingredienser, som kan forværre hårets tilstand. 'Mildhed' er, så at sige, nøgleordet for al pleje af hår med høj porøsitet.

Det vigtigste er at vælge hårplejeprodukter, der er milde, ikke har tunge og irriterende silikoner samt andre komedogene ingredienser. Monohydroxyalkoholer, som er de tungeste og nemmest at finde i talrige hårplejeprodukter, dehydrerer hurtigt hår med høj porøsitet og skrøbelige hårstrå. Af denne årsag, før du får et hårplejeprodukt, så kig på ingredienslisten for at fjerne de følgende ingredienser: alkoholdenat, benzylalkohol, kornalkohol eller isopropyl IPA.

Afhold dig fra at udsætte håret for kemiske behandlinger, der forstyrrer hårets tilstand: afblegning og farvning påvirker hårets tilstand negativt. Derfor er det bestemt bedre at undvære syntetiske farvestoffer eller afblegning samt gå efter naturlige urtefarvestoffer, såsom henna.

I stedet for de ovennævnte frisørbehandlinger, så er det bestemt bedre at udføre håroliebehandling. Derudover er der mange naturlige olier, som ikke blot kan reparere de indre hårstrukturer og forstærke hårsækkene men også intensivere hårfarven og booste glansen. Prøv også at bruge beskyttende hårmists i dagligdagen samt sprays beregnet til hår med høj porøsitet - lys og på samme tid fyldt med aktive ingredienser, der efterlader håret stærkere og skærmet mod aggressive eksterne faktorer. En fedtet hårmist kan også fungere.

Pleje af hår med høj porøsitet er en evig kamp mod ikke blot tørhed og langt fra perfekt hår, men også et forsøg på at beskytte mod tab af hydration og næring. Hver gang du udfører en skønhedsbehandling, så gør derfor dit bedste for at skabe såkaldt okklusion - et beskyttende lag (bedst hvis det er lavet af blødgørende midler), der blokerer næringsstoffer fra at slippe ud af de indre hårstrukturer.

Hår med høj porøsitet passer med alle typer keratinbehandlinger, uanset om de professionelle udføres hos en frisør eller hjemmebehandlinger og kosmetik med et højt keratinindhold. Dette protein er en naturlig bestanddel i håret og udfylder effektivt alle huller, der opstår i hårstrukturerne. Eftersom hår med høj porøsitet har yderst skadede spidser, så husk at skærme disse dele af håret med enten fed og beskyttende lanolin eller det rette serum til hårspidser.

Hvis muligt, så skru ned for føntørring og lad dit hår lufttørre. Men hvis føntørring er påkrævet, så brug altid varmebeskyttende lotion eller balsam. Derudover, så sørg for at luftstrømmen, der genereres af dette stylingværktøj, er lav og allerhelst brug en kølig luftstrøm, da den kan lukke hårets skællag, udglatte det og efterlade det skinnende.

Derudover er det en god idé at flette vådt hår eller sætte det i en løs hestehale. Takket være dette, vil du forhindre yderligere skader og krus. Forkæl dig selv med rige, nærende hårmasker, og en gang om ugen kan du bruge eddikerens til hår og hovedbund; det vil genoprette hovedbundens pH-værdi og hjælpe dit skællag med at lukke naturligt. En anden yderst anbefalelsesværdig metode er at bruge den rette metode til hårvask: CSC eller SCSC. Kort sagt, så afhænger begge metoder af at bruge en dobbelt portion balsam under vask af håret eller dobbelt shampoo kombineret med en intens nærende behandling udørt med rige balsammer, der udviser dybt genopbyggende egenskaber.

Det viser sig også at være fordelagtigt at støtte håret 'fra indersiden', hvilket oversættes til at forhindre mangel på næringsstoffer samt anvende kosttilskud af høj kvalitet. Hår med høj porøsitet har brug for en stor portion proteiner, vitaminer (primært A, E og B5), mineraler (zink, kobber, silikone) og aminosyrer.

For at bekæmpe forværring af håret, så få dit hår trimmet hyppigt (mindst 4-6 gange om året).

Shampoo til hår med høj porøsitet

Vidste du, at når det gælder pleje af hår med høj porøsitet, så er frekvensen af hårvask også vigtig? Vask det derfor kun når håret har behov for det, men gør det ikke for ofte, da dette kan give yderligere dehydrering. En gang i mellem kan du bruge en mild børneshampoo. Den hverken nærer eller renser håret så godt som almindelige shampooer, men den leverer delikat pleje, som hår med høj porøsitet ønsker.

Det anbefales også at holde øje med, hvordan du vasker håret. Denne procedure bør indeholde en mild hovedbundsmassage, undgå at trække eller gnide i håret. Du bør heller ikke fordele shampooen over hele håret. Påfør det i stedet til hovedbunden mens du sikrer hårspidserne med en balsam. Når det gælder rens af skum, så brug kun lunkent vand, der lukker hårets skællag. Endelig, så vil denne hårtype også være taknemmelig hvis du vasker det med en tyk, mælkeagtig shampoo fyldt med blødgørende og genopbyggende ingredienser.

Balsam til hår med høj porøsitet

Balsamer til hår med en høj porøsitet skal have fokus på at genopbygge og forbedre håret. Denne hårtype er beskadiget, og derfor gør selv delikate silikone deres arbejde - primært pleje af spaltede spidser. Balsam med protein og fugtgivende midler bør bruges moderat, da de ved overdreven brug kan svække hårets struktur. Det er allerbedst hvis de kombineres med blødgørende midler som kan opretholde og beskytte belægningen på håret. Det er også værd at huske at hyppig hårvask kan skade hårets naturlige struktur, især hvis produktet indeholder alt for få blødgørende midler, eller silikone.

En gang, eller to om ugen (hvis dit hår er virkelig ødelagt), skal du udføre en intensiv behandling. Nanoil hårmasker er lavet til dette formål - de er professionelle forstærkere, og er lette at bruge hjemme. Hår med høj porøsitet vil helt sikkert elske Nanoil argan masken, og vores bestseller til ødelagt hår: Vores kreatin maske.

Olie til hår med høj porøsitet

Hår med høj porøsitet skal behandles med olie langt oftere end andre hårtyper. SÅ udfør håroliebehandling hver 2.-3. dag indtil du bemærker forbedring i udseendet og tilstanden. Den fineste balnding af velbalancerede olier til skadet hår er Nanoil til hår med høj porøsitet.

Hårspidserne kan behandles med nogle forskønnende olier. Det vigtigste er dog, at du kun bruger uraffinerede og koldpressede olier.

Vegetabilske olier med et højt indhold af umættede fedtsyrer (omega-3 eller omega-6) bør bruges til at behandle hår med høj porøsitet. Denne type olie er lavet af molekyler, der har en stor nok størrelse til at matche det vidt åbne skællag hos hår med høj porøsitet.

Det er også værd at huske på, at mættede fedtsyrer med små molekyler, såsom kokosolie eller sheasmør, ikke tjener hår med høj porøsitet særlig godt. Årsagen til dette er det faktum, at sådanne olier ikke kan holde håret fugtet men i stedet efterlade håret kruset.

Olier og kosmetisk smør anbefalet til hår med høj porøsitet

  • Bomuldsfrøolie - beskytter hårspidserne, udviser blødgørende og fugtende egenskaber, perfekt til at behandle tørt hår med ekstremt skadede hårspidser.
  • Linolie - hørfrøolie, der indeholder værdifulde B- og E-vitaminer. Stimulerer genopbyggelsesprocesser af hår og hårsække samt beskytter håret mod udtynding samt spaltede spidser ved at accelerere hårvæksten.
  • Grapefrøolie - perfekt til sommer, skærmer hår og hovedbund mod solstråling, kemisk og mekanisk skade, samt de ugunstige effekter ved hyppige frisørbehandlinger (farvning, føntørring, glatning).
  • Hvedekimolie - udviser genopbyggende egenskaber, reparerer de indre hårstrukturer, genopbygger hårets naturlige beskyttende lag, udglatter overfladen og lukker skællaget.
  • Maracujaolie - en potent antioxidant, der udviser fornyende egenskaber. Det gør håret næret og booster elasticiteten. Olien efterlader håret skinnende og beskyttet mod byforurening. Derudover tæmmer det viltert hår og letter frisering. Maracujaolie modvirker krus ved at gøre håret blødt.
  • Natlysolie - forbedrer tilstanden af hovedbunden, påvirker hud og hårsække positivt på celleniveau. Derudover forhindrer olien tab af vand, fjerner giftstoffer, letter irritationer og hjælper med at kurere forskellige hudproblemer.

Hvilke andre ting kan hår med høj porøsitet lide?

I de fleste tilfælde kræver sådan en hårtype at blive udsat for en bred vifte af genopbyggende proteiner og ingredienser, der ikke blot beskytter men også genopbygger håret samt vedligeholder fugtniveauet. De bedste ingredienser til at behandle hår med høj porøsitet er:

  • Keratin - en naturlig bestanddel i håret, der er ansvarlig for at udfylde huller i skadede hårstrukturer. Keratin, der er rig på svovl, forbedrer elasticiteten og hårets resistens mod aggressive eksterne faktorer. Keratin efterlader håret jævnt og skinnende.
  • Andre proteiner og aminosyrer - udglatter og beskytter håret mod at få forværret sin tilstand. De udfylder også huller i alle hårstrukturer. De mest populære proteiner at behandle håret med er mælk, silke, hvede, soja og kollagen.
  • Æblecidereddike - det kan bruges som en endelig rens en gang om ugen. Sådan en hårrens lukker det løftede skællag hos hår med høj porøsitet, udglatter hårstrukturen og balancerer hovedbundens pH-værdi. Husk at gøre æbleeddike til en let hårrens, fortyndet med vand, så den er mindre syrlig.
  • Fugtmidler (f.eks. glycerin, honning, urea, natriumlactat, fructose, aloe, hyaluronsyre) behøves også af hår med høj porøsitet, men skal bruges i moderation. Det vigtigste er dog, at når først det er påført, så skal de fugtende midler forhindres i at fordufte ved at følge op med blødgørende midler (olier og voks, såsom lanolin).
  • Lette silikoner - de tilhører også gruppen af blødgørende midler. De er kendt som filmdannende polymerer, der bør inkluderes i pleje af skadet hår. Kort sagt, så plejer de skadet hår samt forskønner dehydreret hår.

Hår med høj porøsitet - ting du skal undgå

Der er ingen tvivl om, at under behandling af hår med høj porøsitet, så skal du holde tiden holde øje med, at du ikke udsætter håret for faktorer, der kan skade den allerede svækkede hårstruktur. Du skal derfor altid holde dig fra:

  • hårfarvning, afblegning, permanent
  • høje temperaturer
  • salt og klorholdigt vand
  • direkte og lang udsættelse for sol, vind og koldt vejr
  • grove håndklæder, tynde hårelastikker samt metal i elastikken (mekanisk skade)
  • intens børstning (træk i håret, svækket tilstand af hovedbunden)
  • etager frarådes, det er bedre at få håret trimmet jævnligt
  • høj syrlig pH-værdi (f.eks. eddikerens med højt eddikeindhold)
  • høj basisk pH (f.eks. afblegning)
  • for mange urter, alkoholer og fugtmidler
  • for meget paraffin - det er et farligt fugtmiddel, der kan efterlade håret skinnende men samtidig være meget dehydrerende og kruset

Du er velkommen til at dele din mening om artiklen med os.


Kommentarer: #0


Tilføj din kommentar. Den vil blive offentliggjort efter godkendelse af moderatoren.
Fortrolighedspolitik

Vores hjemmesider bruger cookies, inklusive tredjepartscookies til at bruge eksterne værktøjer. I tilfælde af, at brugeren ikke giver deres samtykke, så bruges kun essentielle cookies. Du kan skifte indstillingerne i din browser til enhver tid. Giver du dit samtykke til at bruge alle cookies?

Fortrolighedspolitik