Hår med medium porøsitet. Alt du skal vide

Hår med medium porøsitet. Alt du skal vide

Det er måske lidt for optimistisk at definere det som 'normalt'. Hår med medium porøsitet har også problemer, der er langt fra normale, især når det udsættes for forkert og forkert matchende pleje. Så opstår der masser af problemer på én gang, der omgående forværrer hårets tilstand og påvirker dets udseende negativt.  Det er hår, der konstant balancerer mellem perfekt udseende og tvivlsom charme. Lær de karakteristiske karaktertræk ved hår med medium porøsitet og lær, hvordan du behandler det ordentligt.

Hår med medium porøsitet: Profil

Hår med medium porøsitet kan beskrives som klemt ind mellem tungt/tykt hår med lav porøsitet og det meget skadede/dehydrerede hår. Hvordan ser sådan en hårtype ud? Den første karakteristik, der bør nævnes, er skællaget, der er en smule løftet. Dernæst er sådan en hårtype typisk ikke besværlig når det gælder pleje, den er nem at style, men samtidig meget følsom. Det kræver desværre ikke meget at ødelægge tilstanden for hår med medium porøsitet.

Det er typisk for hår med medium porøsite tat være i en 'dårlig tilstand' da hårsækkene hurtigt bliver svækkede. Som konsekvens kan håret falde ud og endda stoppe helt med vokse. For at forklare det på en anden møde, så er hår med medium porøsitet ét skridt fra at være i en yderst dårlig tilstand. Sådan en hårtype er tynd, hvilket giver en dårlig indre keratinstruktur - forkert matchende pleje kombineret med manglende beskyttelse er alt der kræves for at ødelægge hår med medium porøsitet helt.

Hår med medium porøsitet er bestemt ret problematisk. Det er meget nemt at forværre hårets tilstand, hvilket gør det mat, groft, kruset, giver mangel på glans, gør det sværere at style og utroligt besværligt at frisere. Det er også værd at nævne, at stylingprodukter derudover bidrager til at forværre hår med medium porøsitet. Denne hårtype skal bestemt have særlig opmærksomhed. Det kan nemt tages for givet at den fremtidige tilstand af hår med medium porøsitet afhænger af dig og typen af pleje du giver håret i dag.

Pleje af hår med medium porøsitet

Hår med medium porøsitet kræver forstærkning og dyb næring kombineret med genoprettelse af mulig skade. Og dette gælder primært for hårspidser og fra midt på længden og nedad. Det anbefales at række ud efter en shampoo, olie elelr hovedbundsbalsam, der regulerer talgkirtlernes arbejde, sikrer genopbygning af håret og forstærker hårets naturlige, beskyttende lag.

Derudover skal hår med medium porøsitet behandles med lette produkter, der ikke tynger håret ned. Af denne årsag tilbydes en god løsning via delikate sprays, urtedestillater og spraybalsam.

Derudover skal sådan en hårtype jævnligt behandlet med balsammer, der indeholder proteiner, blødgørende midler og lette, volatile silikoner (cyclohexasiloxan, cyclomethicon, cyclotetrasiloxan, dimethicon copolyol, lauryl methicon copolyol). Derudover kan du også gøre brug af forskellige typer fugtende masker, der f.eks. indeholder aloe vera, hyaluronsyre, urea og andre fugtende midler.

En af de bedste skønhedsbehandlinger til hår med medium porøsitet er håroliering. Af denne årsag anbefales det at påføre naturlige olier til håret en gang om ugen, allerhelst udført med olier, der indeholder omega-7 og omega-9-fedtsyrer.

Da hår med medium porøsitet nemt bliver overfølsomt, er det også hårtypen der kan blive svagere under... søvn. Det er fordi, at hårene gnider mod hovedpudebetrækket og bliver trukket mens vi ligger på håret. Af denne årsag er det en god idé at sætte håret i en løs knold eller fletning ved sengetid.

Hår med medium porøsitet bør friseres på grund af enten en delikat børste lavet af naturlige børstehår eller en bredtandet kam. Når det gælder tørring, så er det bedst at bruge en lunken luftstrøm fra en føntørrer. Det udglatter hårets skællag og efterlader håret skinnende. Husk også at få spidserne trimmet hyppigt siden det er den mest skrøbelige del af hår med medium porøsitet.

Shampoo til hår med medium porøsitet

Når man vælger en shampoo til hår med medium porøsitet, bør du foksuere på din hårtype og matche den til f.eks. typen af krøller eller hvor fedtet håret er. Derudover skal sådan en shampoo ikke tynge håret ned. Derfor vil det være bedre, hvis du vælger en farveløs shampoo i stedet for en mælket og tyk version, som er beregnet til hår med høj porøsitet.

Balsam til hår med medium porøsitet

Først og fremmest, så skal en balsam til hår med medium porøsitet være let, hvilket betyder at den ikke vil overbelaste håret, og ej heller efterlade en fedtet overflade på håret. Denne type hår har brug for at blive genopfyldt med fugt, og beskyttet mod mekanisk skade. Derfor er det bedst at vælge en balsam som indeholder fugtgivende midler og en stor mængde blødgørende ingredienser. Et andet essentielt element for hår med medium porøsitet er at beskytte spidserne. Derfor skal du ikke springe over delen hvor du bruger et specielt serum, eller hårolie af høj kvalitet.

I tillæg til overstående kan du vælge at bruge en balsam spray eller en leave-in hårmist hvis dit hår er tyndt. Dette beskytter, og udglatter håret uden at skade det.

Intensiver din hårpleje en gang om ugen ved at bruge en maske som renser, nærer og styrker håret så det ser bedre ud. Takket være Nanoil, kan du vælge en af de topkvalitets hårmasker som er baseret på ingredienser som er essentielle til hår med medium porøsitet. Giv dine lokker et nyt liv, med en flydende silkemaske eller prøv den kraftfulde argan olie hårmaske.

Olier til hår med medium porøsitet

Som nævnt ovenover, så er skaftet i hår med medium porøsitet dækket af skæl, der en smule løftede. I lyset af dette, bør olier, der bruges til at pleje denne hårtype, være lavet af molekyler i medium størrelse. Kig efter olier, hvis komposition domineres af omega-7 og omega-9-fedtsyrer. Den fineste balndingen af sådanne olier er Nanoil til hår med medium porøsitet.

Olier og kosmetisk smør anbefalet til hår med medium porøsitet

  • Baobab frøolie - danner en mikroskopisk film på håret, som modvirker tab af vand. Denne olie bekæmper eksterne aggressorer, udglatter håret og efterlader det skinnende.
  • Arganolie - er kraften ved antioxidanter, der sløver cellealdring. Det tilbyder beskyttelse mod høje temperaturer, der genereres under varmestyling. Det genopbygger keratinstrukturen af svækket hår i dybden.
  • Jojobaolie - det er en flydende voks, der er presset fra grå buskbom-nødder. Den er fantastisk takket være det utroligt høje indhold af squalen. Det forhindrer fedtet hår ved at sløve talgproduktionen. Det renser huden og kurerer skæl. På samme tid er olien god til at nære, hvilket gør det til en redning for dehydreret hår og hovedbund.
  • Macadmiaolie - det trænger ind i hovedbunden og hårfolliklerne på ingen tid. Macadamiaolie er nærmest uerstatteligt når det gælder pleje af hår med medium porøsitet, da det ikke tynger håret ned men styrer udskillelsen af talg, lindrer irritationer, plejer, fugter, blødgør og øger hårets elasticitet.
  • Avocadoolie - genopfylder hårets med vand og gør glansen mere intens. Beskrevet som olien med 7 vitaminer og er den fineste balsam og multivitamin for håret. Den udglatter hårfibrene, efterlader håret skinnende, forhindrer krus og skrøbelighed. Den gør det nemmere at styre håret.
  • Sød mandelolie - skærmer håret mod skader, er delikat og absorberes fint. Den er kendt for at tilføje glans til mat hår og give lindring til en irriteret hovedbund. Sød mandelolie består af 55 % omega-9-fedstyrer. Vitamin B, som denne olie indeholder, er ansvarlig for at styre processen med ordentlig hårvækst.
  • Risolie - indeholder kalcium, magnesium, kalium, fosfor, mangan, jern, fibre samt E- og K-vitamin. Den er yderst værdsat takket være den høje koncentration af phytosteroler, tocopheroler og y-Oryzanol, der er ingredienser, som sløver aldring af hovedbunden og cellerne samt forhindrer hårtab.
  • Grapefrøolie - den udviser lindrende og genopbyggende egenskaber. Denne olie håndterer skæl, psoriasis, overdreven produktion af talg samt en fedtet hovedbund. Den beskytter håret og hovedbunden mod solstråling, kemiske og mekaniske skader, samt hyppige frisørbehandlinger (f.eks. farvning, føntørring og glatning).
  • Havtornolie - det indeholder en høj koncentration af antioxidanter, palmitinsyre (omega-7) og tanniner, flavonoider, bor, mangan og A-, C- og K-vitamin. Denne olie stimulerer syntesen af kollagen og forstærker bindinger i håret, som får mere elasticitet og bliver nemmere at style. Havtornolie accelererer hårvæksten, genopfylder med vand i håret, plejer og nærer.

Hvilke andre ting kan hår med medium porøsitet lide?

  • Keratin - som er en naturlig bestanddel af håret. Det er en god idé at forkæle håret med en keratinmaske en eller to gange om måneden. Dette vil udfylde alle huller i hårstrukturen og reparere mikroskader.
  • Hyaluronsyre - det både fugter, udglatter håret og beskytter mod skader. Derudover gør hyaluronsyre også håret glat og fyldt med glans. Derudover hjælper det med at reparere alle huller i hårets struktur, plejer hovedbunden ved at beskytte den mod dehydrering samt irritation.
  • Fruktose - det er en simpel sukkerart, der normalt bruges i fødevareindustrien. Fruktose er perfekt til at behandle hår med medium porøsitet, da det fugter og samtidig forstærker håret samt beskytter mod skader. Det er værd at huske, at denne 'søde' ingrediens er forbundet med en af hårets bestanddele - keratin - så den er god til at genopbygge og forstærke. Takket være fruktose bliver hår med medium porøsitet stærkt, og det overfladiske lag bliver tydeligt genopbygget igen.
  • Silkeproteiner - de nærer håret, fugter og plejer hårspidserne. Silkeproteiner er ansvarlige for hårets glans og flotte udseende. Derudover dækker proteiner håret med en mikroskopisk film, der primært beskytter mod dehydrering samt genopbygger håret. Det forebygger også krus og statisk elektricitet.
  • Hindbær- eller æbleeddike (i form af en hårrens) - det hjælper med at lukke det løftede skællag i håret og lade hårstråene få deres glans tilbage. Når det gælder hovedbunden, så bliver den renset og pH-niveauet bliver balanceret.
  • Solfilter - UVA- og UVB-beskyttelse er kernen i pleje af hår med medium porøsitet. Solstråling får hårets skællag til at løfte sig, hvilket fører til skader på kernen i håret (den indre hårstruktur). Som konsekvens kan hår med medium porøsitet ændre sin porøsitet til høj, blive tør og skrøbelig, og kan begynde at miste sin elasticitet, blødhed og glans. Derudover får håret større tendens til at knække og spidserne spaltes nemt. Derudover bliver hårsækkene svagere, hvilket giver et større problem med hårtab. Håret kan stoppe med at vokse helt. Derfor, især om sommeren, så vælg naturlige olier, der tilbyder naturlige UV-filtre. Du kan forkæle dit hår i løbet af dagen med en hårmist, der har et højt solbeskyttelsesfilter.
  • A-vitamin (retinol) - styrer talgkirtlerne, bekæmper skæl, forstærker håret og beskytter hovedbundens hydro-lipide lag.
  • E-vitamin - normalt omtalt som 'ungdommens vitamin' er en potent antioxidant, der sløver aldringsprocesserne. Det accelererer celledelingen i hårets kerne, som får håret til at vokse ordentligt, bevare sin gode tilstand, genopbygge og blive resistent over for skader.
  • Provitamin B - forbedrer udseendet og tilstanden af håret, beskytter og stimulerer hårets vækst, forhindrer skader og plejer hårspidserne.

Hår med medium porøsitet - Ting man skal undgå

Overfølsomt hår, som hurtigt bliver tynget ned, tolererer ikke tunge og tykke masker eller cremede shampooer, der efterlader rester ved hårrødderne og er svære at rense ud af hår med medium porøsitet. Kompositionen i produkterne er lige så vigtig. Man skal huske på, at hår med medium porøsitet kan blive dehydreret og glansløst langt hurtigere, da det kommer i kontakt med syntetiske ingredienser i shampooer og balsammer.

Bestanddelene i shampoo, som hår med medium porøsitet ikke passer sammen med er: monohydroxyalkohol (dehydrerer), silikone (efterlader rester på håret), stærke rensemidler og konserveringsmidler (irriterer).

Prøv også at undgå tunge, komedogene silikoner, der er svære at fjerne, såsom simethicon, trimethicon, trimethylsiloxysilicater. Ydermere, så tjek altid om en bestemt olie, maske eller balsam som du gerne vil bruge rent faktisk passer til din hårtype. I tilfældet med hår med medium porøsitet, så gælder princippet "less is more." Brug derfor kun få produkter af høj kvalitet, der passer til dit hårs struktur.

Du er velkommen til at dele din mening om artiklen med os.


Kommentarer: #0


Tilføj din kommentar. Den vil blive offentliggjort efter godkendelse af moderatoren.
Fortrolighedspolitik

Vores hjemmesider bruger cookies, inklusive tredjepartscookies til at bruge eksterne værktøjer. I tilfælde af, at brugeren ikke giver deres samtykke, så bruges kun essentielle cookies. Du kan skifte indstillingerne i din browser til enhver tid. Giver du dit samtykke til at bruge alle cookies?

Fortrolighedspolitik