Lad dit hår tale, del 7. Pleje af krøllet hår

Lad dit hår tale, del 7. Pleje af krøllet hår

Folk, der har masser af krøller, skal huske at sådan en hårtype kræver en særlig plejerutine. Krøllet hår har en ujævn struktur, tendens til at tabe fugt og miste glans, samt modtagelig over for skader. Hvordan plejer man krøllet hår, så det bliver sundt og modstandsdygtigt? Svaret findes ingen andre steder end inde i dit hår.

Mange kvinder kan kun drømme om at have krøllet og tykt hår. Dem af os, der har lige hår, føler at krøller og bølger må være som at vinde i lotto. I praksis er krøllet hår meget mere krævende! Det kræver specialiseret pleje og medbringer flere problemer end man måske tror. For at besvare spørgsmålet om, hvordan man plejer krøllet hår, så er det bedst at være mere opmærksom på det! Lær mere fakta om håret og sørg for at observere det omhyggeligt.

KRØLLET HÅR - KARAKTERISTIKA

Ved første øjekast ser vi et hår fyldt med krøller og masser af volumen. For visse folk kan det så ud som om, at det er det eneste der adskiller denne hårtype fra andre. Men de største forskelle gemmer sig lidt dybere inde. For at få et nærmere kig på dem, rådes du til at bruge et mikroskop. Så vil du lære, at tværsnittet for krøller er helt anderledes end glat hår. Det, der får hår til at krølle bestemmes af strukturen - bølget hår er let fladt (ellipse), krøllet hår er fladt og oprullet hår minder om en nyre.

Derudover er krøllet hår mere delikat og følsomt over for eksterne faktorer. Hvor kommer det fra? Naturlige krøller er tyndere de steder hvor de bøjer, og derfor er de mere skrøbelige. Derudover har det ikke et tæt knyttet skællag med overlappende skæl, der ligger fladt, som i tilfældet med glat hår. Der hvor hårstrået bøjer, løftes de små keratinskæl en smule. Det er derfor at krøllet hår naturligt er mere porøst, men der er selvfølgelig undtagelser til reglen.

Et andet problem er, at indehavere af krøllet hår også kæmper med hårets tendens itl at tabe fugt. Sådan en hårtype er ofte dehydreret, hvilket også er forbundet med strukturen. Det er ikke kun fugt, der forsvinder gennem det løftede skællag, men krøllet hår er også dækket med et tyndere lag af beskyttende talg. Hvorfor? Krøller lægger ikke fladt ned og røre ved hovedet, og dermed har de ikke mulighed for at indsamle det nødvendige talg, der udskilles af kirtlerne i hovedbunden. På den anden side har det også sine fordele, da håret fedtet langsommere. Dehydrering er en af de primære men ikke eneste problem, som folk med krøllet hår skal håndtere.

De mest almindelige problemer ved krøllet hår:

  • det er ofte meget tørt, groft og skrøbeligt,
  • det er mere modtageligt over for skader,
  • det har større sandsynlighed for at filtre, og frisering er en udfordring
  • det mangler glans og fleksibilitet
  • uden ordentlig støtte plejer det at blive kruset og statisk
  • det er glansløst, da det reflekterer mindre lys

Hvorfor vokser krøllet hår ikke?

For indehavere af naturlige krøller, kan det være meget besværligt at gro håret ud. Jo tydeligere krøller, jo sværere er det at bemærke længden. Det er en af de oftest stillede spørgsmål: Hvorfor vokser mit hår ikke? Selvfølgelig vokser det! Det er bare svært at se nogen forbedringer.

PLEJERUTINE FOR KRØLLET HÅR

Hvordan plejer man krøllet hår ordentligt? Først og fremmest skal du være klar over, at det vil tage dobbelt så lang tid sammenlignet med folk med glat hår, da krøller er meget krævende og 'humørsyge'. Pleje og styling af krøllet hår er endda en stor udfordring for erfarne frisører! Her er de vigtigste regler, der vil hjælpe med at gøre hverdagspleje af krøllet lidt nemmere.

Tre stadier for professionel pleje af krøllet hår

  1. Dybdegående fugtning - første trin inkluderer ingredienser, der vil binde vandmolekyler inde i håret (hyaluronsyre, urea, panthenol, aloe vera eller honning).
  2. Genopbygning og forstærkning - den anden fase består i at bruge produkter, der bugner af essentielle ingredienser, såsom silke, keratin, kollagen samt hvede-, soja- og mælkeproteiner.
  3. Grundig beskyttelse mod tab af fugt og skadelige faktorer (f.eks. lav eller høj temperatur, solstråling, osv.) takket være opløsende midler, såsom hårolier eller silikoner er den sidste men stadig vigtige fase for pleje af krøller.

Hvordan vasker man krøllet hår ordentligt?

Det vigtigste princip: krøllet hår skal vaskes mere sjældent. Hvis du ikke vil have krusede krøller, så skal du vente lidt tid. Det er ikke fordi du skal gå rundt med fedtet hår i ugevis, dette kan bidrage til skæl. Krøllet hår kan ikke lide overdrivelse af noget som helst. Hyppig vask svækker krøller og øger dehydrering, da rengøringsmidlet vasker de små mængder talg ud, der er essentielle for at bevare fugtniveauet. Hvor ofte bør du vaske dine krøller? Helst ikke mere end hver anden dag. Den optimale løsning er to vaske om ugen.

Derudover er der et par ekstra ting, der er værd at nævne. Det er bedst at vaske krøllet hår med hovedet nedad - takket være denne metode øger vi volumen og kan nemt frisere håret. Derudover er det værd at bruge koldt eller lunkent vand for at vaske og rense produktet ud, da varme får skællaget til at løftes endnu mere. Husk altid på, at du skal behandle dit hår forsigtigt - ikke mere træk eller toupering af håret. Shampooen bør også være mild.

Hvordan friserer man krøllet hår? - tørt? vådt?

Det er blevet antaget, at krøllet og bølget hår kun skal friseres vådt. Og med rette, for i dette tilfælde, er frisering af tørt hår en simpel måde at få knæk i håret på. I stedet for at kæmpe med at børste tørre krøller, er det bedre at kæmme dem ud lige efter vask. Senere vil det gøre tørring nemmere og forhindre kruset hår. Det anbefales at frisere dit krøllede hår lige efter påføring af en balsam eller olie, eller når produktet lige er renses ud. På denne måde er håret blødt og jævnt, og risikoen for skader sænkes.

Du skal vide hvordan du friserer dit krøllede hår på den rette måde. Det er lige så vigtigt at vide, hvad man skal bruge til dette formål. De bedste accessories til krøllet hår er de mest simple. En bredtandet trækam eller den populære Tangle Teezer er perfekt. Krøllet hår kan også have godt af en børste med tykke og sparsomme børster, helst lavet af naturlige materialer eller med en ioniserende funktion.

Hvordan tørrer man krøllet hår?

I dette tilfælde er det en god idé at droppe føntørring helt, hvilket kan øge problemet med tab af fugt, kruset hår eller statisk elektricitet. Det er bedst at lade denne hårtype lufttørre. Men hvis du ikke har mulighed for at gøre det, så lad os tjekke, hvordan man tørrer det uden at lave yderligere skader. Det er bedst at gøre det med hovedet nedad og forsigtigt klemme håret med fingrene, hvilket tilføjer volumen og fremhæver krøllerne. Derudover vil en føntørrer med diffuser være nyttig, men husk kun at bruge den kølige indstilling. Hvad skal man gøre for at forhindre krøllet hår i at blive kruset? Før tørring er det værd at massere lidt fugtende, beskyttende hårolie ind i håret.

De mest anbefalede produkter til krøllet hår:

  1. Shampoo til krøllet hår bør være mild. Det er bedst, hvis produktet er baseret på planteekstrakter og ikke inkluderer stærke rensende midler (SLS, SLES). En babyshampoo kan være dit go-to produkt til daglig brug. En gang hver anden uge kan du bruge et stærkere produkt til at rense hovedbunden for produktrester og talg.
  2. Balsam til krøllet hår bør gøre børstning nemmere, udglatte og fugte grundigt. De bedste produkter inkluderer blødgørende midler, der giver beskyttelse mod dehydrering og ikke tynger håret ned på samme tid. Sådan et produkt bør også øge glans og forbedre blødhed på grund af den fugtende og nærende komposition.
  3. En stylingcreme eller mousse til krøllet hår vil hjælpe dig med at tæmme viltert hår, øge glans og sætte frisuren. Hvis du har overvejet, hvordan man kan gøre krøller mere intense, så kan vælge blandt det brede udvalg af stylingprodukter til krøller. Det er værd at huske på, at overforbrug af disse produkter kan svække håret og udvikle skæl.

Det er vigtigt! Al kosmetik til krøllet hår kan effektivt blive erstattet med naturlige olier, der nærer i dybden, fugter grundigt, beskytter og letter styling. De er fordelagtige substitutter for masker, cremer og hårbalsam. Du skal dog lære, hvilken hårolie, der er bedst til krøllet hår. Det rette valg er en garanti for succes.

Oliering af krøllet hår

Man kan læse mange andre indlæg på den her blog om, hvordan håroliering påvirker hårets tilstand. Naturlige hårolier er en endeløs kilde til værdifulde vitaminer, mineraler og fedtsyrer. Især det sidste er ekstremt vigtigt for krøllet hår, da de styrker de ydre strukturer og det naturlige hydro-lipide lag. Takket være denne funktion, giver oliering af krøllet hår det rette niveau af hydration, blødhed, glans, elasticitet og beskyttelse mod skadelige faktorer. Nøglen til succes er at vælge den rette olie.

Hvilken slags olie er bedst til krøllet hår? De mest anbefalede er dem, der er rige på polyumættede fedtsyrer fra omega-3 og omega-6 gruppen. Krøllet hår har høj porøsitet og bør behandles med olier, der har store partikler. Så når du beslutter dig for en olie til dit krøllede hår, så er det værd at overveje følgende:

  • avocadoolie
  • sød mandelolie
  • bomuldsfrø olie
  • arganolie
  • kæmpenatlysolie

Du skal dog huske på, at krøller bestemt ikke kan lide kokosolie, som kan gøre dem mere krusede. Det er også bedst at undgå castorolie, der er for tykt til sådan en hårstruktur. Hvis du har svært ved at vælge en naturlig olie og stadig ikke ved, hvilken olie der vil virke for dig, så kan du bruge en færdiglavet løsning, såsom: Nanoil til hår med høj porøsitet. Det er et produkt med en samlet virkning, der indeholder olier til krøllet hår, såvel som værdifulde ekstra komponenter, inklusive vitaminer og proteiner.

Du er velkommen til at dele din mening om artiklen med os.


Kommentarer: #0


Tilføj din kommentar. Den vil blive offentliggjort efter godkendelse af moderatoren.
Fortrolighedspolitik

Vores hjemmesider bruger cookies, inklusive tredjepartscookies til at bruge eksterne værktøjer. I tilfælde af, at brugeren ikke giver deres samtykke, så bruges kun essentielle cookies. Du kan skifte indstillingerne i din browser til enhver tid. Giver du dit samtykke til at bruge alle cookies?

Fortrolighedspolitik