Olier til Ansigtet. Hvordan Finder Du Den Rette Olie Til Din Hudtype?

Olier til Ansigtet. Hvordan Finder Du Den Rette Olie Til Din Hudtype?

Hårpleje er ikke den eneste form for pleje, hvor naturlige olier er velegnede. Olierne gavner i høj grad huden og er vores allierede i jagten på den perfekte hud. Hvilke olier bør du tilføje til din rutine? Det afhænger naturligvis af din hudtype og dens behov. Hvorfor ikke undersøge din hudtype nærmere, så du kan få mest muligt ud af oliernes store potentiale?

Fugtighedscreme, creme, serum, gel, salve, rensemiddel - hvert af disse ansigtsprodukter kan erstattes af en naturlig olie. Hvis du finder den rette olie til din hudtype og behov, kan du være tryg ved, at din hud forvandles og kommer til at se helt anderledes ud.

Tiden er kommet til at forene vores hudpleje med naturens egenskaber!

Ansigtspleje med olier

Oliebehandlinger er yderst populære, og du kan også bruge dem til huden. Ansigtsbehandlinger med olie er en naturlig måde, hvorpå du kan pleje huden, hvilket også betyder, at de kan erstatte fugtighedscreme, samt både dag- og natcreme. Velegnede olier giver huden tilstrækkelig fugt tilbage, normaliserer hudens balance, genopbygger hydro-lipidlaget og har yderligere adskillige fantastiske egenskaber, som vi endnu ikke kender til.

De bedste olier til ansigtspleje er naturligvis koldpressede, uraffinerede og økologiske. Hvis de stammer fra en naturlig, pålidelig kilde, såsom olierne fra Nanoil, kan vi være sikre på, at effekten bliver langt bedre, og at olierne er sikre i brug, selv hvis huden er følsom.

Er olierne værd at anvende i ansigtet?

Det er de helt bestemt! Naturlige olier er bedre end selv de bedste færdiglavede produkter, fordi de: 

  • forbedrer fugtigheden i huden på en naturlig og holdbar måde
  • er frie for potentielt skadelige stoffer
  • er velegnet til alle hudtyper, herunder også følsom hud
  • er rige på fedtsyrer og antioxidanter, der er vigtige for huden
  • er alsidige og kan anvendes på mange forskellige måder

Det handler naturligvis om at være fornuftig - olier er effektive, når du finder den rette kombination, så de passer til din huds behov. Anvendelsen af en forkert olie vil sandsynligvis have negative effekter på huden. Heldigvis er det en meget sjælden situation.

Hvordan vælger man den rette olie til ansigtspleje?

Over 100 vegetabilske olier anvendes i kosmetikindustrien. Hvordan ved man, hvilken naturlig olie man bør vælge til sin hudplejerutine? Her er det indholdet af flerumættede omega-3- og omega-6 fedtsyrer, der er det vigtigste at tage stilling til, når man skal vælge den rette olie. Mængden af EFA'er i en olie fortæller os, hvilken hudtype en bestemt olie er velegnet til.

Den grundlæggende opsamling siger, at der er:

  1. Tørrende olier (over 50% flerumættede syrer) - dette er de letteste og hurtigst absorberede olier, der ikke efterlader et fedtet lag på huden. Velegnet til fedtet og problematisk hud; den fungerer som en oliebaseret makeup primer.
  2. Delvist tørrende olier (20%-50% flerumættede syrer) - denne olie har en let konsistens og bør ikke belaste huden, men kan dog tilstoppe fedtet hud. Anbefales til normale og kombinerede hudtyper.
  3. Ikke-tørrende olier (under 20% flerumættede syrer) - oliernes konsistens er ret fed, og de er længere tid om at trænge ind i huden. Disse olier kan tilstoppe porerne og efterlade et fedtet lag. De passer godt til tør og aldrende hud, der ikke er tilbøjelig til at døje med komedoner.

Olier, der er velegnede til fedtet og problematisk hud

I overensstemmelse med ovenstående er tørrende olier ideelle til fedtet hud og akne. Disse tørre olier besidder den rette konsistens, og takket være oliens effektive optagelse tilstopper de hverken hudens porer eller forstyrrer talgkirtlernes balance. Hvilke olier skal du vælge til fedtet, problematisk og aknepræget hud?

  • Jojobaolie - uraffineret og koldpresset jojobaolie har en lignende struktur som menneskelig talg og beskytter blandt andet mod tab af fugt og andre eksterne faktorer. På baggrund heraf tager huden bedre imod denne olie end nogle fugtighedscremer. Den er effektiv til at pleje akne på grund af dens antibakterielle, beroligende og rensende effekt. Den tilbyder derudover lindring til problematisk hud.
  • Rosenolie - naturlig rosenolie, udvundet af blomster fra vilde roser, anbefales oftest til moden hud, men den virker også til behandling af sprængte blodkar. I små mængder er den ligeledes gavnlig for problematisk hud og hudtyper med tendens til irritationer og rødme. Den er en kilde til C-vitamin og har en antioxidativ og beroligende effekt. Olien styrker hudens naturlige beskyttelsesbarriere, fremmer hudens naturlige reparation og reducerer rødme.
  • Druekerneolie - druekerneolie er rig på antioxidanter og en rig på umættede fedtsyrer, som udgør 90% af dens sammensætning. Det er det, der får olien til at skille sig ud fra andre olier og gør den til et middel, der hjælper adskillige hudproblemer som fedtet hud, hudorme og akne. Den siges at være en af de mest nærende olier på grund af mangfoldigheden af vitaminer (A, E, D og K).
  • Linolie - linoliens karakteristiske træk består af omega-3 og omega-6 fedtsyrer, samt indholdet af den sjældent forekommende omega-9 fedtsyre. Olien absorberes særdeles godt af huden, hvilket gør den velegnet til fedtet hud og akne . Den har antiinflammatorisk virkning, og fremskynder heling, samt lindrer og genopretter talgbalancen.

Olier, der er velegnede til normal og kombinationshud

Delvist tørrende olier er det bedste valg til normal hud, der ikke umiddelbart lider af mange problemer, eller kombinationshud, som er halvt udtørret og halvt fedtet. Oliernes konsistens gør det muligt for dem at arbejde både i hudens indre strukturer og på overfladen (uden tilstopning eller belastning). Hvilke olier skal du teste på normal eller kombineret hud?

  • Arganolie - det er den mest populære og den skønhedsolie, der anses for at have den største værdi, eftersom den er rig på en stærk antioxidant: vitamin E. Olien har adskillige anvendelsesmuligheder til både kombinationshud og enhver hudtype, der er svær at klassificere. Olien beskytter og fugtiggør ikke blot huden, men den opstrammer, mindsker synlige rynker, reducerer akneudbrud, lindrer irritationer samt revitaliserer og forskønner ligeledes huden.
  • Mandelolie - uraffineret sød mandelolie er et fristende valg, både på grund af oliens herlige duft og dens spektakulære effekt. Den er velegnet til normal og kombinationshud, absorberes uden problemer og efterlader ikke et fedtet lag ved brug. Den fungerer på mange måder som en antirynkecreme af høj kvalitet, der effektivt tilfører elasticitet, samt udglatter og forbedrer hudens tilstand. Derudover tilfører olien næring og sørger for, at der er nok fugt i huden.
  • Abrikosolie - abrikosolie er en naturlig blødgørende olie, der udvindes af abrikosfrø; oliens lette konsistens gør, at du kan anvende olien til normal- og kombinationshud. Den indeholder et væld af vitaminer, som tilfører næringsstoffer, forsinker aldringsprocessen, forbedrer hudens reparationsevne og efterlader huden fløjlsblød.
  • Bomuldsfrøolie - en bomuldsfrøolie af god kvalitet er især vigtig for kombinationshud med tendens til udtørring, og hvor der døjes med de første tegn på aldring, f.eks. fine linjer. Olien forsyner huden med masser af fugt, reparerer, har antiinflammatorisk virkning og forbedrer ofte elasticiteten uden at tilstoppe hudens porer.

Olier, der er velegnede til tør og aldrende hud

Døjer du med meget tør eller moden hud, bør du gå efter ikke tørrende olier med en tyk konsistens, der efterlader et ikke-porøst beskyttende lag på huden og effektivt låser fugten ind i huden. Hvilke olier er velegnede til tør og aldrende hud?

  • Avocado olie - avocado olie en stærk ingrediens i mange naturlige kosmetikprodukter til tør hud, fordi den er en af de olier, der er den bedste på markedet i forhold til dens fugtgivende egenskaber. Olien er især populær på grund af den beskyttende effekt (f.eks. beskytter olien mod for tidlig ældning), den effektive bekæmpelse af rynker, og så gør olien huden smidig. Regelmæssig påføring af avocado olie på huden forbedrer dens udseende.
  • Macadamiaolie - naturlig macadamianøddeolie er en perfekt kosmetik til aldrende og træt hud. Det er en hudplejeolie, der udglatter, blødgør, beskytter mod solen, nærer, fugtiggør og besidder både en antibakteriel og regenererende virkning på hudens tilstand. Denne olie er yderst alsidig i brug, med adskillige positive virkninger.
  • Kokosolie - en særdeles populær olie med en fantastisk aroma, forudsat at den er uraffineret og koldpresset. Olien øger hudens fugtighed, binder vandet i huden, samt blødgør og udglatter hudens udseende. Desværre er det ret udfordrende at påføre kokosolie i ansigtet på grund af dens naturligt tykke konsistens.
  • Olivenolie - til daglig synes den at være mere populær som ingrediens i madlavningen, men olivenolie er også en utrolig kilde til næringsstoffer for huden. Den hjælper med at reparere huden ved at opmuntre gendannelse af cellerne. Olien forebygger aldring og dehydrering, så huden modtager tilstrækkelig fugt og næring.

Hvordan anvender man olier til ansigtet?

Det er vigtigt at vide, hvilken olie man skal vælge til ansigtet, så man undgår uheldige bivirkninger. En velegnet olie fugtiggør huden uden at efterlade den fedtet. Derudover skal du også vide, hvordan du påfører olier på huden på korrekt manér, så du får gavn af deres fulde potentiale.

Der er mange måder at anvende olier til ansigtet på. OCM, eller olierensningsmetoden er en af dem - det kan anbefales at bruge olier i stedet for makeupfjernere og micellar vand for at eliminere alle urenheder. Denne metode er både nem og naturlig at gennemføre. Derudover kan det anbefales at anvende olier efter rensning som et plejende produkt - som erstatning for en creme, inden du påfører en fugtighedscreme eller et serum, som en ingrediens i en DIY-ansigtsbehandling. Hvis din olie er let og udtørrende, kan den anvendes som en effektiv primer til makeup, der både plejer huden og får makeuppen til at holde længere. En anden god idé er at bruge olier til ansigtsmassage: anvendelsen af olie øger blodgennemstrømningen, øger hudens elasticitet, forbedrer ansigtets form og tager dermed din rutine til det næste niveau.

Du er velkommen til at dele din mening om artiklen med os.


Kommentarer: #0


Tilføj din kommentar. Den vil blive offentliggjort efter godkendelse af moderatoren.
Fortrolighedspolitik

Vores hjemmesider bruger cookies, inklusive tredjepartscookies til at bruge eksterne værktøjer. I tilfælde af, at brugeren ikke giver deres samtykke, så bruges kun essentielle cookies. Du kan skifte indstillingerne i din browser til enhver tid. Giver du dit samtykke til at bruge alle cookies?

Fortrolighedspolitik