Bekæmp Appelsinhud med Naturlige Olier. Den Bedste Behandling til den Perfekte Krop

Bekæmp Appelsinhud med Naturlige Olier. Den Bedste Behandling til den Perfekte Krop

For at komme appelsinhuden til livs kan man enten smøre kroppen ind i særlige cremer eller ty til nogle af de få traditionelle og velkendte metoder. Der findes dg også et bredt udvalg af naturlige olier, der er stærke nok til at bekæmpe appelsinhud. Med oliernes hjælp kan du få din krop til at se fantastisk ud, så den ikke længere bærer spor af ubehagelige skavanker. Vil du af med appelsinhud? Så giv dig i kast med oliemassage!

Hvad er appelsinhud?

Kort sagt er det et fedtvæv, der vokser ujævnt under huden - også kendt som cellulite. Det er langt fra pænt at se på, og nogle gange kan det være smertefuldt, især i sin meget avancerede form. I de fleste tilfælde rammer cellulite lår, balder, hofter og mave. Nogle gange kan man også finde det på skuldre og bryster.

Specialister definerer cellulite som en degenerativ lidelse i det subkutane lag, der topografisk viser sig som fortykket fedtvæv på lår, baller og hofter.

Årsagen til appelsinhud

Der er mange grunde til, at appelsinhud eller cellulite opstår. De primære årsager bunder ud i gener og kroppens specifikke fordeling af fedtvæv. Andre almindelige årsager omfatter dårlige spisevaner, en passiv (stillesiddende) livsstil, brug af stramt tøj, der hindrer fri blod- og lymfecirkulation. Cellulite er desuden ikke upåvirket af medicin, salver og de hormonelle forandringer, der sker i vores krop (herunder prævention). Cellulite går hånd i hånd med indtagelsen af både sukker, samt stegte og andre fede retter, hvilket også er modstander af en slank krop. En anden årsag kan være en samling af skadelige giftstoffer i fedtvævet.

Hvordan slipper man af med appelsinhud?

De mest almindelige skavanker hader kulde, massage og fysisk aktivitet. Hvordan slipper man så af med appelsinhuden? Den bedste fremgangsmåde er at ved at give sig i kast med massage. Massage stimulerer lymfesystemet, fremmer blodcirkulationen og hjælper først og fremmest med at nedbryde fedtdepoter samt fjerne toksiner, der ophobes i cellerne. Hudmassage kan udføres enten med hænderne eller med et særligt massageredskab. Det vigtigste er dog at booste massagens virkning og løfte behandlingen til det næste niveau, hvilket kan gøres med naturlig olie.

Hvordan anvender man anti-cellulite olie for at booste effektiviteten?

Husholdningsolie, der bruges til at bekæmpe appelsinhud, skal påføres fugtig hud øjeblikkeligt efter badet - dermed stimuleres huden, mens den ligeledes opvarmes, og dens absorptionshastighed øges. Behandling er endnu mere effektiv, hvis du bruger en scrub over hele kroppen inden og er særlig opmærksom på de områder, der døjer med appelsinhud.

For at booste massagens medicinske egenskaber, hvilket påvirker kroppen positivt, skal behandlingen begynde med fødderne og bevæge sig opad mod hjertet. Naturligvis skal man bruge mest tid på ben, lår og balder. På samme måde skal olien gnides ind i maveregionen. Det bedste tidspunkt at give massage er umiddelbart efter træning, hvilket er der, hvor blodcirkulationen er stimuleret på grund af fysisk aktivitet.

Vidste du, at...
... kropsmassage med naturlige olier fremskynder processen med at reducere fedtvæv, stimulerer blodgennemstrømningen og mindsker vaskulær permeabilitet. Desuden indeholder denne behandling lymfedrænage, som fremmer lymfeflowet. Dette er den bedste metode til at bekæmpe appelsinhuden. Hvis man modtager en massage regelmæssigt, vil behandlingen hjælpe med at fjerne det ujævne og bulede fedtvæv.

De bedste anti-cellulite behandlinger til den perfekte krop

1. Naturlige massage med olier

Hvis det ikke var for naturlige olier, ville enhver massage (og ikke blot anti-cellulite behandlinger) ikke være mulig at gennemføre. Kropsarbejdet lettes af den glideevne, som olierne påfører, da vævet forhindres i at blive beskadiget. Samtidig har olierne plejende egenskaber og hjælper naturligvis med at bekæmpe appelsinhud. Naturlige olier er det bedste våben i kampen mod cellulite og primære ingrediens i alle kendte anti-cellulite behandlinger.

Hvilke olier hjælper i kampen mod appelsinhuden?

  • Mandelolie - er en kilde til mineralsalte, proteiner, magnesium og vitaminer. Olien er god til at fugte huden, genoprette hudens glans og forbedre mikrocirkulationen. Denne olie er utrolig blid, let og absorberer godt. Mandelolie dulmer irritationer og lindrer huden. Endelig er mandelolie velegnet som bæreolie til anti-cellulite behandlinger med æteriske olier.  
  • Arganolie - er en af de mest effektivt hudløftende olier. Den bekæmper urenheder i huden og mindsker tegn på aldring ved at forbedre hudens elasticitet. Den er også ansvarlig for at øge cellernes metaboliske hastighed, samt udglatte og opstramme huden. Regelmæssig anvendelse af arganolie på hudområder, der er ujævne og bulede er alt, hvad der skal til for at både mærke og se en betydelig forbedring af hudens udseende.  
  • Macadamiaolie - er perfekt til både medicinsk massage og andre kropsmassager. Den er blid og let i brug, absorberes nemt af huden og er ikke komedogen. Samtidig er macadamiaolie i stand til at fremme nogle af de vigtige processer, der finder sted i huden. Når olien bruges regelmæssigt, hjælper den med at opnå en slank krop og efterlader huden elastisk.  
  • Vedbendolie - de saponiner, som vedbend indeholder, fremskynder cellernes stofskifte og har utroligt effektive rensende egenskaber. Hederin, som olien også indeholder, er kendt for at være et effektivt middel, der er ansvarlig for et betydeligt hudløft. Olien kan trænge dybt ind i huden og dræne væske fra kroppen ved at aktivere lymfestrømningen.
  • Kaffebønneolie - Kaffebønneolie - koffein har en høj kemisk affinitet med epidermale celler, hvilket gør, at det er let for koffeinet at trænger ind i dem. Polyfenoler er ansvarlige for aktivering af termogenese. På grund af koffeinindholdet forstærker olien lymfeudstrømningen fra vævet, stimulerer fedtvævsforbrændingen og letter nedbrydningen af fedtceller. Sidst, men ikke mindst, booster kaffebønneolien cellernes metabolisme og hjælper huden med at blive mere elastisk og fast.

2. Massage med naturlige og essentielle olier

Naturlige vegetabilske olier agerer som bæreolier for æteriske olier med et koncentrat, der har stærk effekt på huden. Mange olier med behagelige dufte, der anvendes til aromaterapi, er utrolig effektive i kampen mod appelsinhud. Hvis du vil slippe af med appelsinhuden én gang for alle, bør du derfor introducere olierne i en anti-cellulite behandling.

Anvend ikke æteriske olier som kosmetik med en enkelt ingrediens, da de er stærkt koncentrerede - anvendelsen heraf kan forårsage voldsom irritation.

Den gode nyhed er, at du kan skabe dine egne olieblandinger og opbevare dem i en mørk glasflaske i op til et par uger. Påfør anti-cellulite olier på opvarmet hud hver dag efter badet og giv dig i kast med en blid massage. Sådanne blandinger er altid sammensat af såkaldte BÆREOLIER (f.eks. argan, macadamia, mandel, vedbend) samt udvalgte ESSENTIELLE OLIER.

BEMÆRK!

Essentielle olier udvundet fra citrusgrufter bør ikke anvendes inden huden udsættes for solskin, eftersom dette kan resultere i en allergisk reaktion.

Det er en god idé at lave en lappetest, inden man bruger æteriske olier regelmæssigt. Påfør en lille dosis af en æterisk olie og en bæreolie på huden bag øret. Hvis du ikke oplever irritation inden for 24 timer, kan du frit begynde at bruge olien.

3. Hjemmelavede anti-cellulite scrubs til ansigtet og kroppen

Scrubs er et af de vigtigste trin i enhver rutine, der fokuserer på pleje af kroppen, ansigtet og endda hovedbunden. Virkningerne ved brugen af regelmæssig scrubs er yderst imponerende, fordi det er en behandling, der - ligesom massage - øger blodgennemstrømningen, forhindrer lymfestase og stimulerer fjernelse af alle de giftstoffer, der er ophobet i kroppen. Resultaterne udformer sig ved glat hud, fri for både appelsinhud og smilehuller.

DIY: Hjemmelavede anti-cellulite scrubs

Anti-cellulite scrub med sukker og olie

Kombinér sukker med honning, og tilføj derefter enten arganolie eller macadamiaolie til blandingen, indtil det bliver til en tyk masse. Påfør scrubben på fugtig hud, og bliv ved med at massere, indtil sukkerklumperne smelter.

Anti-cellulite scrub med kaffe og olie

  • 220 g malet kaffe
  • 110 g opvarmet kokosolie
  • 110 g opvarmet sheasmør
  • 60 ml arganolie
  • 5 dråber æterisk olie af grapefrugt
  • 110 g grovkornet Himalaya-salt

Du kan eventuelt bruge en knivspids kanel eller ingefær (det opvarmer huden og stimulerer blodgennemstrømningen).

Denne scrub kan opbevares på adskillige kreative måder, herunder som små terninger, der til forveksling ligner små muffins. Hæld blanding op i bageforme af silikone, inden kokosolien og sheasmørret når at køle ned. Når blandingen er fast, tages den muffinformede scrub ud og lægges i en krukke eller anden beholder.

Påfør scrubben på fugtig hud efter badet - olierne smelter under kropstemperaturen, så det bliver nemt for dig at udføre eksfolieringen af døde hudceller.

Anti-cellulite scrub med kaffe og sukker

Denne scrub ligner den ovenstående, men er en mere enkel udgave. Kombinér 110 gram malet kaffe, 55 gram rørsukker og et skvæt naturlig olie, f.eks. argan- eller mandelolie.

Fortsæt med at hælde, indtil blandingen er tyk.

Denne udgave af bodyscrubben kan løftes til det næste niveau med udvalgte æteriske anti-cellulite olier (f.eks. citron, ingefær eller enebær). Omkring 10 dråber er nok til denne hjemmelavede bodyscrub.

Sukkeret udglatter hudens overflade, mens kaffegrumset gør huden smidig og stimulerer blod- og lymfestrømningen. Når du er færdig med massagen, skyller du huden med lunkent vand.

4. Body Wrapping

En anden god måde at komme cellulite til livs på er ved at anvende body wraps. Selvom mange skønhedssaloner tilbyder denne behandling, kan den sagtens udføres derhjemme. Man smører en særlig blanding på de områder af kroppen, der døjer med appelsinhud, og pakker dem derefter ind i madfolie.

Den stramme sammenpressning, der skabes af folien, stimulerer blodgennemstrømningen. Desuden skaber folien en varme, der åbner hudens porer og dermed hjælper de aktive stoffer med at trænge ned i de nederste hudlag, hvilket øger deres effektivitet. Resultaterne af body wrapping kan sammenlignes med huddrænage: behandlingen øger blod- og lymfestrømningen, mens den også slanker kroppen og reducerer synlige tegn på appelsinhud. 

Body Wrap-behandling i hjemmet

Anti-cellulite body wrap med olier

  • 15 ml kaffebønneolie
  • 15 ml arganolie
  • 15 ml vedbendolie
  • 10 dråber æterisk anti-cellulite olie (f.eks. appelsin, ingefær, grapefrugt)

Kombinér ingredienserne og anvend blandingen på de områder, hvor huden er ramt af cellulite, og pak dem ind i madfolie. Fjern folien efter 20 minutter, og skyl blandingen ud.

Anti-cellulite body wrap med kaffe

  • 125 ml kaffe
  • 60 ml mandelolie
  • 60 ml kaffebønneolie

Kombinér ingredienserne, indtil du får en blanding med en forholdsvis tyk konsistens. Anvend blandingen på de områder, hvor huden er ramt af cellulite, og pak dem ind i madfolie. Fjern folien efter 15-20 minutter, og vask kroppen med lunkent vand.

5. Varmt og koldt brusebad

Dette er utvivlsomt den billigste og letteste hjemmebehandling i kampen mod appelsinhuden.

Koldt vand får blodkarrene til at trække sig sammen, mens varmt vand udvider dem. Når huden udsættes for denne type brusebad, bliver den fast og glat. Det er værd at tage sådanne brusebade ofte, og hvis det er muligt, afslutte hvert bad med denne rutine. Disse brusebade er yderst fordelagtige for hudens generelle velbefindende og hjælper med at holde kroppen tempereret.

6. Anti-cellulite bade

Nyder du at læne dig tilbage i et badekar, bør du vide, at du kan sætte ind i kampen mod appelsinhuden i disse behagelige stunder. Alt, du skal gøre, er at tilføje den korrekte type salt til badevandet, som efterfølgende vil tage sig af problemet.

Badesalt fra Baskunchak-søen

Bade med salt fra Baskunchak-søen stimulerer huden, bekæmper cellulite og hjælper med at holde kroppens form. Saltet indeholder ekstrakter af rosmarin, salvie og vedbend, som reducerer synlige tegn på appelsinhud, hjælper med at forbrænde overskydende fedtvæv samt styrker og opstrammer huden.

Badesalt med bischofit

Bischofite er et almindeligt anerkendt mineral til bekæmpelse af cellulite. Mineralet plejer huden og forsyner vævet med magnesium, brome, jern, jod og klor. Når det tilsættes regelmæssigt til bade, efterlader det huden glat og forhindrer fedtvæv i at ophobe sig i cellerne.

Badesalt med guarana og L-carnitin

L-carnitin er et af de mest potente stoffer, der kan kombineres med anti-cellulite salte. Det hjælper med at bevare hudens ungdommelige udseende ved at frigøre kroppen fra toksiner. Når det kommer til guarana, har det både antioxiderende virkning og antibakterielle egenskaber. Det fungerer på samme måde som kaffe ved at øge cellernes metabolisme. Disse egenskaber er dermed uundværlige, når det kommer til behandlinger, der opstrammer og udglatter huden.

Badesalt fra Det Døde Hav

Ved at bade i salt fra Det Døde Hav kan man lettere slippe af med fedtvæv, strækmærker og cellulite. Sådanne behandlinger stimulerer blodgennemstrømningen og forbedrer hudens elasticitet og glathed.

Takket være mineralernes høje permeabilitet hjælper salt fra Det Døde Hav med at slappe af i musklerne og fremmer lymfedrænage, hvilket mindsker synlige tegn på appelsinhud.

Æteriske olier til badet

Såfremt du ønsker, kan du tilføje et par dråber æteriske olier til dit bad - hæld gerne 10 dråber af en olie med grapefrugt, ingefær, appelsin eller en anden æterisk olie, der bekæmper cellulite, i badevand på omkring 30 grader Celsius. Badet bør ikke vare mere end 15-20 minutter.

Du er velkommen til at dele din mening om artiklen med os.


Kommentarer: #0


Tilføj din kommentar. Den vil blive offentliggjort efter godkendelse af moderatoren.
Fortrolighedspolitik

Vores hjemmesider bruger cookies, inklusive tredjepartscookies til at bruge eksterne værktøjer. I tilfælde af, at brugeren ikke giver deres samtykke, så bruges kun essentielle cookies. Du kan skifte indstillingerne i din browser til enhver tid. Giver du dit samtykke til at bruge alle cookies?

Fortrolighedspolitik