Cupping: Hvordan kan du bekæmpe appelsinhud med massage derhjemme?

Cupping: Hvordan kan du bekæmpe appelsinhud med massage derhjemme?

Hvordan kommer man hurtigt af med appelsinhud? Svaret er cupping - det er en behandling som ikke for særlig lang tid siden var forbundet med medicinsk behandling, men som nu er blevet en stor behandling der bliver udbudt hos skønhedssaloner og spa’er. Hvad er disse sugekopper? Hvordan fungerer de, og kan de virkelig forme vores kroppe? Find ud af hemmelighederne bag cupping og forbedrer dit udseende derhjemme.

Sundhedsfordelene ved en regelmæssig kropsmassage har været længe kendt af alle. I mange år har massage ikke kun været til for at behandle kroppen, men også for at berolige sjælen. Nu om dage er vi meget interesserede i forskellige former for behandling som vi gladelig udsætter vores kroppe for, så som kropsmassage med olie eller cupping massage for at forbedre vores fysiske udseende. Det er der intet galt med, det da en af de primære formål med massage er at få os til at føle os fantastisk tilpas.

Sugekopper: Hvad er det?

Lad os starte fra begyndelsen, skal vi? Sugekopper også kaldet vakuum kopper. År efter år er deres popularitet røget i vejret, og meget er sagt om deres anvendelse indenfor medicin, men kun få er faktisk i stand til at definere hvad det egentlig er. Hvad er sugekopper? Det er små kopper som - navnet siger - skaber vakuum på huden så blodtilførslen i huden forbedres.

I de fleste tilfælde er de kopper som bruges til denne behandling normalt lavet af plastik. En plastik kop er lettere at bruge end glas, eller bambus alternativer. Uanset hvilken type der er tale om, leverer de alle sammen en effekt. De skal placeres på kroppen hvor de så suger huden op, og herefter skal de langsomt bevæges rundt på kroppen.

Behandling med cupping: Mere end blot sundhedsfordele!

Hvordan ser behandlingen med cupping ud, og hvilke fordele er der i behandlingen? Dette er en måde hvorpå man kan forbedre blod og lymfestrømmen som mennesker har kendt i flere årtusinder. Denne type af massage var allerede brugt i traditionel kinesisk medicin - i starten brugte de det til en normal forkølelse, og til at styrke immunsystemet, men med tiden er metoden blevet brugt til muskelømhed, og selv hovedpine. Det er hvad der har inspireret folk til at bruge disse kopper til en at massere kroppen med.

I dag bruger vi disse vakuumkopper til at udføre behandlinger for appelsinhud. Vi har opdaget at ud over at stimulere blodtilførslen, så efterlader disse koppe huden mere smidig og elastisk. Det kan ikke benægtes at brugen af disse koppe i behandlingen mod appelsinhud er vokset i popularitet - både i professionel skønhedsbehandling, men også til brug derhjemme. Det er uden tvivl en naturlig måde hvorpå vi kan forme vores kroppe, nære huden og fremme cellefornyelse.

Hvad er fordelene ved cupping? Alle mennesker, og problemer er forskellige og derfor er de mulige effekter du kan opnå også forbundet med hvilket problem du ønsker at behandle. Alligevel er en ting sikker, og det er at disse sugekopper altid vil fokusere på at forbedre udseendet af huden. Det betyder at hvis du vil reducere appelsinhud så vil denne cupping behandling være dig behjælpelig. Dette er dog ikke alt, for denne type behandling vil også hjælpe dig med at reducere fedtvæv.

Fordele ved cupping

  • Booster blod og lymfestrømmen.
  • Forbedrer modstandsdygtigheden af huden på maven, lår og balder.
  • Fremskynder processen hvor fedtvæv nedbrydes (lipolyse).
  • Gør kroppen slankere, og mere tonet
  • Reducerer appelsinhud og lysner strækmærker.
  • Hjælper med at fjerne toksiner fra organismen
  • Udglatter huden, og forbedrer elasticiteten.
  • Nærer huden, og efterlader den revitaliseret.

Trin-for-trin cupping massage

Vakuummassage som er udført med en sugekop, giver en afslappende og helbredende effekt som strammer fra folkemedicin og senere er blevet adopteret af professionelle skønhedssaloner, men det kan helt klart også udføres derhjemme. Før du begynder, skal du dog vide hvordan du bruger kopperne rigtigt. Herunder vil du finde en trin-for-trin guide til vakuummassage - som er særlig nyttig for dem som er helt nye indenfor emnet og gerne vil lære den korrekte måde at udføre den på.

Hvad skal man begynde med?

Inden du bruger sugekopper og påbegynder massagen skal du sikre dig at din hud er helt klar. Det er anbefalet at du tager et bad for at rense huden på din krop. Derefter skal den kropsdel som du ønsker at udføre behandlingen på smøres ind i olivenolie, eller massageolie som kan være en olieblanding som indeholder midler mod appelsinhud så som koffein, havalger, hyldebær, mentol, hvid te, eller capsaicin.

Hvilke sugekopper skal man vælge?

Størrelsen af koppen skal passe til den kropsdel du ønsker at bruge den på, og de behov din hud har. For eksempel, hvis du ønsker at udføre en massage i ansigtet med kopper, skal du vælge den mindste. Det samme gælder du ikke har udført denne massage gør. Generelt set så kan man sige at jo større problemet er, eller jo større området du ønsker at behandle er, jo større kop skal du bruge. Det er vigtigt at bemærke, at den bedste sugekop er den som passer, og tilpasser sig bedst i din hånd. På denne måde vil du sikre dig at størrelsen er god, og dette gør også at den ikke glider ud af din hånd når du masserer.

Hvordan udfører jeg massage med sugekopper?

TRIN 1. Varm koppen op til ca 40 grader ved at nedsænke den i varm vand, og lade den være der et par minutter. Tør den af med et håndklæde før du bruger den.

TRIN 2. Det er nu tid til at presse koppen mod huden. For at gøre det rigtigt skal du klemme toppen af koppen med dine fingere, og sætte den på det sted på kroppen du ønsker at behandle, og herefter slippe grebet. På denne måde skaber du et tryk i koppen og denne vil suge huden, og sætte sig fast på den.

TRIN 3. Under massagen skal du flytte koppen rundt på kroppen uden at tage den af. Trykket inde i koppen skal holdes. Trykket som er det som påvirker huden, er med til at forbedre blodgennemstrømningen og nedbryder fedtvævet. Du skal bevæge koppen i flere retninger.

  • Start med at køre koppen lineært fra bunden af kropsdelen og opad.
  • Brug herefter cirkulære bevægelser sidelæns.
  • Til slut skal du køre koppen rundt i 8-taller.

TRIN 4. Ved afslutningen af massagen skal du fjerne sugekoppen forsigtigt. Dette gør du ved forsigtigt at løfte kanten af koppen (den som sidder ned mod huden), for at lade luft komme ind. Det anbefales også at hjælpe huden med at slappe af efter denne behandling med en almindelig massage, - blide cirkulære bevægelser med hænderne.

Hvor lang tid tager cupping?

Du skal udføre massagen regelmæssigt. Du kan forvente at se de ønskede effekter efter den tredje behandling. For at opnå de bedste resultater bør du give kroppen 10 massager. Hver kropsdel (for eksempel mave, lår, balder) skal masseres med koppen fra 15-30 minutter. Det er anbefalet at du venter 3 dage mellem hver behandling.

Olier til cupping massage

For at gøre vakuummassagen lettere, og med større effekt anbefales det at bruge en naturlig olie. For eksempel kan det være en massageolie, som er beriget med stoffer som fremskynder processen med at nedbryde fedtvæv og forbedrer hudens elasticitet. Det anbefales dog at bruge en naturlig, koldpresset vegetabilsk olie. Hvilken naturlig olie skal bruges til vakuummassage? Olier som er lette (castorolie) og som ikke trænger ind i huden hurtigt (for eksempel macademiaolie), ellers tjener olien ikke sit formål særlig godt. Der er to forskellige naturlige olier som anbefales til denne type massage.

  •  Argan olie - er perfekt til alle hudtyper, og sikrer at koppen kan glide let på huden, og beskytter mod hudirritationer. Den hjælper også med at opretholde fugt og næring i huden, og derudover fornyr den huden samt regenerer hudceller.
  •  Sød mandelolie - Siden den ikke kun er en kraftig antioxidant, men også indeholder anti-aging egenskaber, samt støtter huden i processen med cellefornyelse, anbefales denne olie hovedsageligt til kvinder som kæmper ed strækmærker efter graviditet, samt appelsinhud.

Gør det ondt at udføre cupping?

Et af de ofte stillede spørgsmål om denne massage er om det gør ondt. Selvfølgelig handler dette i første omgang om din smertetærskel. Under behandlingen kan det godt føles lidt ubehageligt når koppen suger i huden. Det er også værd at vide at smerten kan opleves værre for dem som aldrig har prøvet cupping før, især for dem som allerede har opnået en mere elastisk og modstandsdygtig hud.

For at reducere ubehaget under massagen, anbefales det at man begynder med en lille kop, og over tid erstatter den med større - dette er måden hvor du kan gøre din hud vant til denne form for massage. En anden måde at fjerne ubehaget efter massagen, er at tage et varmt brusebad. Dette kan hjælpe med at huden slapper bedre af, og på den måde kan du også opleve færre blå mærker efter behandlingen.

Fordele ved cupping

Cupping til appelsinhud. Hvem kan drage fordel af denne behandling? Det siger sig selv. Når du vil reducere appelsinhud og forbedre hudens elasticitet, er dette en god behandling. Disse er dog ikke de eneste fordele ved denne behandling. Hvem skal overveje denne cupping behandling?

Du kan med fordel bruge cupping hvis du oplever:

  • Spændte muskler, og smerten som er forbundet med det
  • Kroniske rygsmerter, eller ledsmerter
  • Appelsinhud som er en ujævn fordeling af fedtvæv
  • Uønskede strækmærker
  • En krop der skal slankes, og formes
  • Lavt stofskifte
  • Et ønske om at frigive toksiner fra din krop

Hvornår skal man ikke bruge cupping

Cupping kan ses at være en perfekt behandlingsmåde for alle. Der er dog gå situationer hvor denne form for behandling ikke er den bedste ide. Som det er med alle behandlinger, så er der altid nogle ting man skal tænke over, og undgå.

Du skal ikke bruge cupping hvis du har:

  • Menstruation, graviditet og amning
  • Problemer med skrøbelige blodkar
  • Åreknuder, og lidelser i det kardiovaskulære system
  • Alle former for kræft
  • Smitsomme sygdomme
  • Feber som du ikke kender grunden til
  • Hvis du er ældre (over 80)

Hvis du ikke er sikker på om cupping er sikkert for dig kan du kontakte din læge omkring dette. Din læge vil rådgive dig om de symptomer og problemer som du oplever, og fortælle dig om det er sikkert at udføre cupping.

Du er velkommen til at dele din mening om artiklen med os.


Kommentarer: #0


Tilføj din kommentar. Den vil blive offentliggjort efter godkendelse af moderatoren.
Fortrolighedspolitik

Vores hjemmesider bruger cookies, inklusive tredjepartscookies til at bruge eksterne værktøjer. I tilfælde af, at brugeren ikke giver deres samtykke, så bruges kun essentielle cookies. Du kan skifte indstillingerne i din browser til enhver tid. Giver du dit samtykke til at bruge alle cookies?

Fortrolighedspolitik