Hvordan laver man sit eget hjemme-SPA? Nyttige tips & banebrydende opskrifter

Hvordan laver man sit eget hjemme-SPA? Nyttige tips & banebrydende opskrifter

Efteråret er en temmelig nostalgisk årstid, hvorimod vinteraftenerne har en tendens til at trække ud... Kunne du tænke dig at gøre efterårets melankoli en lille smule munter? Lav et hjemme-SPA. Ikke nok med, at det er i tråd med efterårs- og vintermagien og får dig til at føle dig afslappet, men det giver også et boost til dit biologiske ur, tilfører energi og har en fantastisk plejende effekt på huden. SPA-behandlinger behøver ikke foregå på et SPA-sted. Du kan med fordel gøre det hjemme i privatlivets rammer. Vi vil her dele de bedste tips til at lave dit eget hjemme-SPA.

Hvad er SPA egentlig?

SPA står for det latinske sanus per aquam, det vil sige "sundhed gennem vand". Ture til helbredende kilder var noget man gjorde for evigheder siden. Spa - en belgisk by - er berømt for sit varme vand og som et fristed for helbredende behandlinger. Byen har været med til at skabe navnet til dem. I dag betyder navnet spa mange afslappende og forskønnende aktiviteter i et bad.

De tidligere skikke med at bruge vandetss sunde og helbredende kraft er stadig populære og værdsatte. Sundheds- og afslapningsbade, duftende oliemassage, scrubs og andre kropsbehandlinger er eksempler på SPA-terapier. De sigter mod at genoprette vitalitet, sundhed og skønhed. Professionel SPA betyder betaling af store summer eller en jagt efter en gratis date i et SPA-resort. Alligevel vil de behandlinger, du udfører derhjemme, give lige så meget afslapning som dem, du skal betale for.

Formålet med SPA: kropsbad, vandtemperatur

Helt ærligt, så er det mest behagelige øjeblik i hele SPA-ritualet, når du sænker dig ned i et kar fyldt op med duftende, varmt vand. Lige et øjeblik, hvordan skal vandet være? Lidt eller meget varmt? Med hvilken temperatur bliver din hud forkælet? Det afhænger selvfølgelig af dine forventninger og hvor lang tid, du vil ligge og dase:

  • varmt bad (37°C – 39°C) er en perfekt, men hurtig, form for afslapning for aktive mennesker: det varmer op og lindrer ømme muskler. 15-30 minutter er den optimale tid, du bør opholde dig i karret.
  • lunkent vand (31°C – 36°C) er også meget afslappende, lindrer træthed, gør dig en smule søvnig. 15 minutter i dette bad er nok.
  • køligt bad (25°C – 30°C) er en slags opfriskning, som vi ofte har brug for. Et køligt bad stimulerer, booster blodgennemstrømningen og stofskiftet. Bliv inde i karret i op til 5 minutter.

Hvordan påvirker varme kroppen? Har et varmtvandsbad sundhedsmæssige fordele? Vi ved, at varme er dejligt, og et varmt bad føles himmelsk. Desværre er det ikke er det sundeste, du kan forkæle dig selv med. Lad aldrig vandtemperaturen komme over 40 °C. For varmt vand får huden til at tørre ud og udløser for tidlig aldring. Huden kan begynde at flage og klø.

Opskrift på det bedste hjemme-SPA eller de otte trin fra en fejlfri hud

1. Vælg tidspunktet på dagen

Det viser sig, at det gør en forskel hvornår du udfører dine SPA-ritualer. Du mør ideelt set gøre det om aftenen, hvor du kan undgå forstyrrelser der kan ødelægge din afslapning. Advar dem du bor med og dine venner om, at du ikke kan kontaktes, sluk din telefon og lad dig være alene med dine følelser og sanser.

2. Skab atmosfæren

Stemningen er hemmeligheden bag et vellykket SPA-ritualer. Prøv at skabe en romantisk atmosfære og brug alt det, der kan berolige dine sanser: duftende stearinlys, blomster, olier, hav lidt stemnings- eller afslapningsmusik på eller naturlyde (regn, havbølger, skov). Indret badeværelset med blinkende lamper eller vatkugler. Måske kan du høre poesi på lydbog? Du kan lige så godt tage et glas vin, en bog, kakao, grøn te eller jordbær. Med andre ord, medbring hvad som helst, der kan gøre din afslapning og skønhedspleje dejligere.

3. Plej din krop på SPA-måden. Hvad skal man bruge og hvordan?

Jo mere naturligt desto bedre. Det er derfor, gør-det-selv-kosmetik komplementerer hele ritualet og forbløffer med effekten såvel som ingredienser, tekstur, farve og aroma, der afslapper sanserne.

Til dit SPA kan du bruge mange produkter, du har derhjemme: olier, smør, salt, mælk, honning, urter, hydrosoler, kaffegrums, æteriske olier eller kosmetiske ler.

4. Forbered et aromatisk bad

Mulighederne er ubegrænsede, og hver af dine SPA'er kan se og dufte forskelligt. Du kan berige dit bad med naturlige eller aromatiske olier, hælde nogle salte eller brusende badebomber i, tilsætte noget mælk eller putte en tætlukket, hørpose fyldt med aromaterapeutiske og plejende urter i karret. Husk ikke at lave vandet for varmt. Hvis du ønsker at blive i badet længere, så undgå også for koldt vand. Den optimale temperatur er 36-39°C.

5. Lav en perfekt kropsscrub

En hjemmelavet kaffe- eller sukkerscrub er uden sammenligning, når du tilføjer den naturlig olie af høj kvalitet og tilføjer lidt variation med den rigtige æteriske olie. DIY bodyscrubs er ofte mere effektive end færdige eksfolierer. Husk at bruge det regelmæssigt, så du om kort tid kan vise din faste glatte krop uden cellulitis frem.

6. Spring ikke ansigtsområdet over: lav en naturlig maske

SPA-bad derhjemme er et ideelt tidspunkt til en hjemmelavet ansigtsmaske, fordi huden er mere absorberende og blødere på grund af varmen, og dermed optager den næringsstofferne bedre. De åbne porer og den bløde epidermis giver mulighed for en dybderensning.

Når du ligger i et kar, så glem ikke en god maske. Ideelt set en hjemmelavet! En der plejer og renser huden på samme tid. En pink eller hvid kosmetisk ler er en perfekt ingrediens. Kombiner det med et udvalgt af blomstervand, aloe verasaft, olier, urteinfusioner - alt dette for at få en perfekt kosmetik til din hudtypes behov.

7. Plej dit hår med den bedste olie

Oliebehandling af hår - ligesom SPA - blev brugt for længe siden og komplementerer på glimrende måde ideen om wellness. Den består af dyb næring af hår og (hvad der er vigtigst) hårsække med en naturlig olie eller en velkomponeret blanding af olier. Du glatter olien ud over fugtigt hår, inklusive hovedbunden. Efter SPA-ritualet skyller du olien godt og vasker håret med shampoo.

8. Tilpas din hud med en naturlig hjemmelavet lotion

Naturlige olier er dine største allierede, så brug dem når du kan. En naturlig bodylotion baseret på sheasmør og macadamiaolie giver slående effekter i form af perfekt fugtet, elastisk og glat hud. Denne form for balsam er også velegnet til hænder og fødder, så du kan have det i en lille krukke og glatte det ud over huden, når du har lyst. Din egen duftsammensætning vil uden tvivl sætte dig i godt humør (flashbacks fra din hjemme SPA-bad).

Nem og effektiv hjemmelavet kosmetik til hjemme-SPA

Aromatisk badeolie

Bland 25 ml jojobaolie, 25 ml avocadoolie med ca. 10 dråber lavendel æterisk olie (du kan også vælge en anden afslappende æterisk olie, som har en duft, du kan lide, eller blande et par olier). Bare sørg for, at olien er sikker, hverken forårsager allergiske reaktioner eller irriterer huden.

SPA derhjemme: Hjemmelavet afslappende, næringsrig badesalt

Bland en kop havsalt (fint eller grovkornet), en kop pink Himalayasalt og en kop bittert salt (også kendt som Epsom). Hvis du vil, kan du kombinere forskellige typer korn for at få din duftende badforstærker til at se smukkere ud. Bare husk, at grove korn tager længere tid at opløse.

Salt, især magnesiumsulfat (Epsom), er en rig kilde til mineraler og er kendt for sin afgiftende, afslappende og hud-reparerende effekt. Det er godt for fedtet og acne hud, befrier kroppen for pletter og efterlader den glat og næret. Saltet, der absorberes af huden i et bad, forbliver der i 4 til 9 timer.

Hvis du ikke kan lide saltkorn i bunden af ​​karret, så kom saltet i en lille (organza eller hør) pose og læg det i blød i vandet. På denne måde smelter saltet og afgiver alle konditionerende stoffer.

SPA derhjemme: Hjemmelavet urtebadeposer

Udover badesalt kan du putte andre fantastiske ingredienser i en pose. De mest bemærkelsesværdige er urter og havreklid. Du kan blande dem med et par dråber af din ynglings æteriske olie (de har også en stærk plejende og afslappende effekt), og tilføje citrusskaller, tørrede blomster (lind, morgenfrue, timian), kanelstænger eller vaniljebønner.

Hjemme-SPA: Hjemmelavet kaffescrub

Bland en halv kop kaffegrums med avocadoolie (for at få glat frugtkød). Tilføj en teskefuld kanel og 5 dråber æterisk olie (ideelt set grapefrugt- eller appelsinolie for at lave anti-cellulite-scrub) til blandingen.

Hæld blandingen i en flot krukke. Gnid skrubben ind i huden i et par minutter og skyl godt. I stedet for kaffe, prøv hakket havreklid eller sukkerkorn (du masserer huden, indtil sukkeret smelter).

Hjemme-SPA: Hjemmelavet saltscrub

Når du laver denne scrub, skal du bruge fint salt for at undgå hudirritationer. Bland det med naturlig olie (brug helst en blanding af ricinusolie og avocadoolie). Tilsæt derefter de æteriske olier lidt ad gangen: op til 10 dråber for ikke at give hudirritationer. Bland alle ingredienser godt med forsigtige bevægelser. Kom den resulterende scrub i en smart krukke eller anden beholder, du kan lukke tæt for at holde aromaen inde.

Hjemme-SPA: kropsmassageolie

En massage er en væsentlig del af SPA-ritualet. Det er den mest kraftfulde måde at slappe af i musklerne og berolige nerverne på. Du kan massere kroppen selv, især når du vil have massagen til at hjælpe huden. Til dette formål skal du bruge naturlige olier: undgå syntetiske apotekolier (de er ofte lavet af parabener og alkoholer, hvilket ikke er godt for opvarmet hud efter et bad). Bland en valgt naturlig olie med et par dråber æterisk olie: mange af dem har en plejende effekt, stimulerer blodgennemstrømningen, afgifter og beroliger.

Massér huden ved forsigtigt at trykke på den. Hvis du vil, kan du få et specielt massageværktøj. En sådan behandling renser celler for toksiner, stimulerer lymfestrømmen og virker opstrammende og bekæmper cellulitis.

Hjemme-SPA: en luftig bodylotion beriget med macadamiaolie

Kom ca. 200 g sheasmør og 15 g bivoks i en gryde og varm det lidt op på komfuret, så ingredienserne smelter (lad dem ikke koge). Tag gryden af ​​komfuret og lad den køle lidt af (men lad den ikke stivne).

Tilsæt omkring 50 g macadamiaolie og 20 g jojobaolie. For at få lotionen til at dufte fantastisk, tilfør din yndlings æteriske olie til blandingenen.

Det næste trin involverer blanding af komponenterne. Sørg for, at blandingen afkøles, men alligevel er blød nok. Brug en røremaskine og blend frugtkødet, indtil det er luftigt.

Kom lotionen i en krukke og brug den efter hvert bad. Masser den gerne ind i huden på hånden og foden.

Hjemme-SPA: Hjemmelavet kosmetisk ler- og olieansigtsmaske

En kosmetisk ler er en koncentration af værdifulde mineraler, som har en fantastisk rensende effekt. Hvidt ler er det mildeste, men vælg det, der passer bedst til din hudtype. Det er pudderagtigt, så det er bedst, hvis du blander det med jojoba, argan eller avocadoolie, så det får ekstra kvaliteter f.eks. det opstrammer, reparerer, forbedrer udseendet og plejer huden eller virker mod rynker. Du kan lade masken sidde, så længe du tager badet og skyl den af bagefter. Hvis du har blomstervand, så spray det i ansigtet efter skylning af masken. Hydrosoler nærer huden, balancerer dens pH og fungerer som en toner.

Hjemme-SPA: en ideel oliemaske til håret

Hvis dit hår trænger til reparation, og hovedbunden skriger på næringsstoffer og rensning, er der intet, der virker bedre end en naturlig olie. Vælg den rigtige olie efter typen af ​​dit hårs porøsitet, eller vælg den, der passer til alle hårtyper (arganolie, macadamiaolie, ricinusolie).

Drømmer du om hårpleje i topklasse, så brug professionelle hårolieblandinger. Nanoil er en linje af avancerede, perfekt sammensatte olier til hårvækst og næring. De blokerer hårtab, styrker, plejer både hår og hovedbund. Lav en hårporøsitetstest og vælg en Nanoil, som vil tage sig professionelt af din frisure.

Æteriske olier i SPA: et snydeark

Essentiel SPA & dine badeafrodisiaka

  • rosenolie: stimulerer sanserne og øger libido
  • patchouliolie: udløser udskillelse af hormoner og øger sexlysten

Essentielle SPA- & badeafslapning

  • sandalolie: ideel til behandling af søvnløshed, angstlidelser og nervøse spændinger
  • lavendelolie: forbedrer behandling af hovedpine, angst, depression, stresssymptomer
  • geraniumolie: bruges til behandling af depression og humørsvingninger

Æteriske SPA- og vitalitetsolier til et bad

  • eukalyptusolie: bedre koncentration og humør
  • basilikumolie: dens friske aroma giver energien boost og øger koncentrationen
  • rosmarinolie: frisker sindet op og øger energiniveauet

Enge og skove til dit bad. Hvilke urter passer til et SPA?

Vi har mange valg og bør helt sikkert bruge lidt tid på at få mere information om skønhedsfordele ved urter. Vi præsenterer de mest populære blandinger, du selv kan lave til dit hjemme-SPA.

LOVAGE, MINT & MELISSA BAD

Dette bad lindrer muskler og menstruationssmerter. Det kan endda hjælpe dig med at løsne trætte muskler efter en træning.

Lovage har svampedræbende effekt, mens melissa beroliger og lindrer.

SALVISIE, EG & HYSOP BAD

Badet beroliger nerverne, lindrer smertefulde muskler og led. Salvie påvirker nervesystemet, booster humøret og holder stress væk hvorimod egetræsbark har en astringerende, antibakteriel, svampedræbende, antiviral, anti-inflammatorisk og hudstyrkende effekt. Isop er en rig kilde til adskillige bioaktive stoffer, har en fantastisk plejende og helbredende effekt på huden, stimulerer aromaen og beroliger sanserne.

LAVENDELBAD

Det er en klassiker blandt alle SPA-bade.

Lavendel har en karakteristisk lugt, som mange af os elsker. Det beroliger både din krop og dit sind, genopretter balancen og lindrer stress. Lavendelaroma er afslappende, hvorimod lavendelinfusion påvirker muskler over hele kroppen og beroliger efter hård træning. Lavendelbad er ideelt til personer, der lider af neurose og nervøse lidelser, kronisk hovedpine og migræne.

Du er velkommen til at dele din mening om artiklen med os.


Kommentarer: #0


Tilføj din kommentar. Den vil blive offentliggjort efter godkendelse af moderatoren.
Fortrolighedspolitik

Vores hjemmesider bruger cookies, inklusive tredjepartscookies til at bruge eksterne værktøjer. I tilfælde af, at brugeren ikke giver deres samtykke, så bruges kun essentielle cookies. Du kan skifte indstillingerne i din browser til enhver tid. Giver du dit samtykke til at bruge alle cookies?

Fortrolighedspolitik