Hud med couperose: Symptomer, behandling, og skønhedsprodukter

Hud med couperose: Symptomer, behandling, og skønhedsprodukter

Er røde kinder et tegn på et godt helbred? Det viser sig faktisk at det ikke altid er sådan da røde kinder kan være et tegn på couperose, som er den mest krævende hudtype. Naturligvis kan selv hyper reaktiv hud se fejfri ud, hvis den får alt det den har brug for.  Læs videre her for at lære om de bedste hudplejetips og andre ting som hud der er meget sensitiv ikke tolerer.

Karakteristika for hud med couperose

At skelne hud med couperose fra andre hudtyper er nemt. Hud med couperose er rød, og kan være udsat for rosacea, og såkaldte spindelvæv blodkar som er blodkar der er sprunget og man derfor kan se dem igennem huden, og ligner et spindelvæv.

Hud med couperose er så tynd, at man kan se de underliggende blodkar igennem. Der er også et par andre faktorer, som ser ud til at være harmløse, men som som bidrager til disse vaskulære pletter. Dette er for eksempel at drikke varme drikke, spise krydret mad og dårlige vejrforhold kan også påvirke blodkarrene hvilket igen fører til at huden i ansigtet rødmer. Derfor bør pleje af hud med couperose fokusere på at forstærke de svage blodkar, beskytte, og give lindring til hud som tydeligvis er hyper reaktiv.

Vidste du at….
…Hud med couperose ofte skyldes arvelige faktorer? Det ses også ofte hos mennesker med lys hud, samt blondt hår. Disse spindelvævs blodkar kan også skyldes øgede østrogenniveauer, og en forstyrret kollagensyntese, som bliver mindre effektiv med alderen. Uden kollagen mister disse kapillærer deres elasticitet, og dette gør at de springer.

Årsager til couperose

Som tidligere nævnt skal folk der har hud med couperose bekæmpe et par triggers som forstyrrer huden, mere end andre hudtyper. Ukontrolleret ansigtsrødme, og spindelvævs blodkar skyldes ofte:

  •  Overdreven fysisk aktivitet
  •  Dårlige vejrforhold (vind, sol, frostgrader)
  •  Pludselige temperaturændringer (sauna, solarium)
  •  Kronisk stress, samt voldsomme følelser
  •  At tage for lange, og for varme bade
  •  Alkohol, cigaretter, varme drikke, stærk mad
  •  Forkert hudpleje (brug af kosmetik som ikke passer til huden)
  •  Graviditet og hormonelle præventionsmidler
  •  Overgangsalder

Plejetips til hud med couperose

1. Helt fundamentalt er pleje af hud med couperose forebyggelse, som fokuserer på at forhindre ændringer i huden, og som også sigter mod at pleje, og håndtere allerede eksisterende rødme. At håndtere de svage kapillærer, og undgå triggers som kan gøre det værre, og derved gøre huden mere hyper sensitiv er en af de vigtigste ting at være opmærksom på. For at styre udenom disse gener når man har couperose, skal man have fat i et serum udviklet til at understøtte denne type hud.

2.  Denne type hud tolererer ikke hårdt vand, og heller ej vand med klor. Derfor anbefales det at koge, og køle vand før man bruger det til at vaske ansigtet.

3. Når vi taler om at vaske, så skal hud med couperose renses med en mild rens. Vælg produkter som er udviklet til sensitiv hud, samt hud med couperose. Når du renser huden, skal du være meget blid. Gnid ikke for hårdt på huden da dette kan gøre at blodkar brister.

4. En gang om ugen skal du bruge en beroligende, og kølende maske. Sådanne produkter fremmer plejen af denne krævende hud, og giver huden lindring.

5. Glem alt om at exfoliere huden med stærke produkter. Væk med stærke scrubs, og brug i stedet enzymatiske scubs som er meget omhyggelige, - det anbefaledes også at du konsulterer en hudlæge før du vælger en scub. Du kan også gøre brug af gel præparater som indeholder milde syrer (for eksempel lactobionsyre). Disse produkter irriterer ikke reaktiv hud, men er virkelig gode til at fjerne døde hudceller.

6. Beskyt hud med couperose fra solen! En skrøbelig hud skal beskyttes fra solens stråler, og dette ikke kun i sommeren. Det er vigtigt at pointere at uv stråler også trænger igennem skyer, og at det også kan påvirke huden i efteråret. På den baggrund skal man altid beskytte huden hele året, og bruge SPF 15 om vinteren, samt cremer med SPF 30 om sommeren.

7. Ønsker du dine spindelvævs blodkar mindre synlige? Så brug en foundation som er lavet til at kunne dække rødme og pletter som er typisk for hud med couperose. Denne type af produkter indeholder et gult pigment som reducerer ansigtsrødme. 

8. Undgå at tage varme bade, tage i sauna eller solarium.  Det anbefales også at begrænse solens eksponering på huden om sommeren da denne overdrevne solbadning ikke er god til hud med couperose. Glem ikke at bruge en fugtighedscreme om vinteren. Husk også at beskyt huden mod det kolde vejr, og den tørre luft.

9. Skær ned på alkohol, stærk mad og kaffe. At stoppe med at ryge er også gavnligt. Alle typer af simulanter har en negativ effekt på alle hudtyper.

10. Undgå syntetiske kosmetiske ingredienser så som kunstige aromaer, eller parabener som er kendt for at kunne forårsage irritation. Eliminer følgende ingredienser: Alkohol, mentol, pebermynte, essentiel olie indeholdende eukalyptus, og stærke syrer som AHA og BHA.

Skønhedsprodukter til hud med couperose

At bruge de helt rigtige kosmetiske produkter er nøglen til en rolig hud. Vælg dem omhyggeligt, og tjek altid hvad de indeholder. Selvom mange kosmetiske ingredienser er bevist at være god til hud med couperose, er der stadig en formel som har den bedste effekt - et ansigtsserum. Dette kosmetiske produkt leverer fantastiske resultater fordi det gennemtrænger, og giver næring til alle hudlag. Et godt hudserum til hud med couperose er udviklet på en måde så det bekæmper, og håndterer alle hudproblemer der måtte forekomme. Dette er præcis hvad Nanoil anti-rødme ansigtsserum gør. Det beroliger huden, og reducerer rosacea, lysner rødmen, og fjerner spindelvævs blodkar  i huden. De omhyggeligt udvalgte ingredienser mindsker udvidede blodårer, lindrer irriteret hud, samt beskytter mod dårlige vejrforhold.

Udover et ansigtsserum som er grundlæggende at bruge for hud med couperose, er der også flere hudplejeprodukter som er værd at introducere til den daglige rutine, og disse inkluderer milde, plantebaserede produkter. Vælg en rens og makeupfjerner som ikke er stærke, og fravælg scrubs. Når du vasker dit ansigt, skal du gøre det blidt - gnider du kraftigt på huden kan dette give vaskulære pletter. Hyper reaktiv hud, og hud der har let til rødme kan også beroliges med urtevand som troldnøddevand, som øger lymfecirkulationen og er et meget potent anti-inflammatorisk produkt.

Sikre behandlinger for hud med couperose

Der findes nogle behandlinger som er sikre at bruge for hud med couperose. De mest almindelige er:

LASERBEHANDLING

Er en af de mest populære behandlinger til hud med couperose. Denne behandling handler om at rette en lysstråle mod de ødelagte blodårer i huden, for at reparere dem. Dette resulterer i en synlig forbedring af udseendet af huden, og mindsker produktionen af vaskulære pletter. Ved disse behandlinger med laser er der altid en omhyggelig overvejelse bag, og denne indstilles så den passer til huden, for at forhindre skader på huden.

ION TERAPI

Denne behandling sigter mod at styrke svækkede, og svage blodårer i huden, og gøre dem mere modstandsdygtige overfor påvirkninger. Under denne behandling transporteres næringsstoffer dybere ind i huden for at lindre evt. irritationer, reducere rosacea, samt spindelvævs blodkar. Den bedste tid på året til denne behandling er forår så huden bliver gjort klar til de dårlige vejrforhold som typisk ses om sommeren og vinteren.

KALIBRERET PULSERET LYS, OGSÅ KENDT SOM CPL BEHANDLING

Rosacea og hyper pigmentering er to negative konsekvenser som er forbundet med hud med couperose. En professionel behandling som sigter mod at afhjælpe disse udfordringer er kalibreret pulseret lys. Med andre ord rettes en lysstråle mod en skade som for eksempel en misfarvning i huden for at fjerne den fra ansigtet. Den største fordel ved at bruge denne behandling er at der ses øjeblikkelige resulter, og at denne behandling giver en mere ensartet hudtone.

HYDRO DIAMANTSLIBNING

Dette er en blid eksfolierende behandling som bruges til at genopfylde fugt i huden. Denne sikrer en dyb rensning, og en meget effektiv måde at fjerne døde hudceller. Derudover er denne behandling også god til at bekæmpe rosacea og misfarvning i huden. Denne behandling er ikke invasiv, og er rigtig god til hud med couperose.

BEHANDLINGER DU KAN UDFØRE DERHJEMME

Husk at selv de mest avancerede, æstetiske behandlinger måske ikke giver gode resultater hvis du ikke følger den mest basale pleje af hud med couperose. Milde hudplejeprodukter, og et ansigtsserum er helt afgørende. Derover kan man bruge hjemmelavede ansigtsmasker for at afhjælpe spindelvæv blodkar i hunden, hvilket også er en afgørende del af hudplejen. Disse produkter er blide od huden, og derfor kan du bruge dem to gange om ugen. At bruge agurkesaft, og kamille er også godt til denne type hud.

Kostprodukter som er gode til hud med couperose

Overraskende nok, er det faktisk tilstrækkeligt at følge nogle grundlæggende principper indenfor kost for at berolige hud med couperose. For at forhindre vaskulære pletter og rosecea skal du introducere flere grøntsager og frugter i din daglige diæt. Specielt dem som er rige på vitaminer og mineraler er vigtige for huden. Derudover har både vitamin c og rutin en positiv effekt på hudtonen, og derfor er det anbefalet at tilføre disse næringsstoffer til din krop. En anden god ide er kosttilskud. Generelt set er det værd at vide at vitaminer er gode for blodkarrene, men stærk mad, alkohol, kaffe og stærkt forarbejdede fødevarer, samt varme drikke skal undgås. Energidrikke anbefales heller ikke.

Husk på at hud som lider af couperose, også kan være fejlfri, - den kræver blot lidt mere opmærksomhed, og hudplejeprodukter som matcher. Vær opmærksom på din hud, og tilbyd den de behandlinger som den længdes efter.

Du er velkommen til at dele din mening om artiklen med os.


Kommentarer: #0


Tilføj din kommentar. Den vil blive offentliggjort efter godkendelse af moderatoren.
Fortrolighedspolitik

Vores hjemmesider bruger cookies, inklusive tredjepartscookies til at bruge eksterne værktøjer. I tilfælde af, at brugeren ikke giver deres samtykke, så bruges kun essentielle cookies. Du kan skifte indstillingerne i din browser til enhver tid. Giver du dit samtykke til at bruge alle cookies?

Fortrolighedspolitik