Hårpleje-pyramide. Hvordan når du op til toppen?

Hårpleje-pyramide. Hvordan når du op til toppen?

Hvordan skaber man den perfekte hårplejerutine? Lad dig inspirere af pyramiden: en komplet og perfekt oversigt, hvor hvert element har sin egen præcise placering. Denne ejendommelige "skønheds-taksonomi" viser dig hvad du skal være opmærksom på i forhold til hårpleje. Hvad har håret brug for i jagten på sunde og skønne lokker?

Hvad er hårpleje-pyramiden?

Hårpleje-pyramiden er en præcis oversigt, der minder om madpyramiden: i bunden finder du de aktiviteter du bør udføre ofte (hver dag). Uden disse aktiviteter, vil du ikke få noget ud af den hårpleje, der findes på de næste niveauer.

Pyramiden illustrerer den fremgangsmetode, der giver dig succes i forhold til din hårpleje. Pyramiden gør det muligt at bestemme hvad der er vigtigst og hvad vi bør skrue ned for, så vi kun gør det en gang imellem, og dermed giver håret mulighed for at vokse sig stærkere og sundere - derfor er segmenterne opdelt i ting vi bør gøre hver dag, en gang om ugen og med endnu længere mellemrum for at få sundt hår, der er intet mindre end betagende.

Takket være pyramiden, kan du nemt og hurtigt finde ud af hvordan du passer på dit hår. Hvis du ofte bruger varme styling-enheder (krøllejern, termo-curlers, glattejern), bliver håret hurtigt beskadiget og udtørret. Hvis du kan se at dit hår er blevet tungere og kirtlerne tilstoppet, og du oplever at dit hår hurtigt bliver fedtet, så sørg for at du ikke bruger hårmasker for ofte. Måske er det værd at overveje at tilføje en scrub til hovedbunden til din hårplejerutine?

Hårpleje-plan - hvorfor en pyramide?

Pyramiden afspejler harmoni, og er et symbol på den ideelle krop. I denne kontekst, giver den udtryk for jagten på det perfekte hår - med andre ord, sundt, stærkt og glansfuldt hår. Derudover er pyramiden også det perfekte symbol på hvordan du bør nære håret: uden en god base, er det lige meget med alle de øvre niveauer - perfektion er udenfor rækkevidde. Derfor er det vigtigt at pleje håret ordentligt - det er en god idé at følge dette mønster og justere din hårpleje efter pyramiden. Du kan ikke opnå det bedste udgangspunkt for håret uden en logisk rækkefølge og systematisk behandling, der plejer håret ordentligt og beskytter det. Men hvordan ser en god hårpleje-pyramide så ud?

PYRAMIDE HÅRPLEJE - UDFORSK PYRAMIDEN - TEORI OG PRAKSIS

Hårpleje-pyramide - hver dag: støttezonen

KOSTTILSKUD, URTER, LOTION TIL HOVEDBUNDEN, BESKYTTELSE AF SPIDSERNE, BALSAM SPRAY, BØRSTNING

▲ Dette "niveau" er grundlæggende, når det kommer til god hår- og hovedbundspleje. Denne kategori inkluderer først og fremmest kosttilskud, altså ... sund ernæring, vitaminer, biotin, fedtsyrer og urteinfusioner, som er værd at drikke hver dag for at sikre at kroppen altid har de ingredienser den skal bruge for at sikre funktion og regenerering. Infusioner med brændenælde og padderok er især gode.

▲ En anden værdifuld men meget sjældent plejemetode er urtelotions til hovedbunden og hårhydrolater. Med disse produkter, ernærer du håret fra bunden, styrker de "yngste" dele og støtter hovedbunden, samtidigt med at du styrker hårets rødder. Takket være lotion, bliver hovedbunden ren og ryddelig, håret bliver stærkere og løfter sig i bunden. Derudover samler det mindre snavs. Ved at bruge lotions til hovedbunden regelmæssigt, kan du forhindre seborré og bekæmpe hårtab.

▲ Spidserne er den "følsomme" del af håret. Uden ordentlig pleje, bliver du forsvarsløse og spalter hurtigere - derfor er det vigtigt at beskytte dem mod den negative indvirkning af eksterne faktorer og mekanisk skade. Du kan for eksempel bruge et særligt silikonebaseret serum på dine spidser eller bruge en hårolie.

▲ Det er vigtigt at beskytte håret mod toksiner, bivirkninger af eksterne faktorer og solstråling, ellers bliver det aldrig sundt. Derfor er det en god idé at beskytte håret dagligt med en skånsom balsam - det overbelaster ikke håret, men beskytter derimod mod skade, samtidigt med at det tæmmer uregerlige totter og fremmer hårets glød.

Hårpleje-pyramide - hver anden eller tredje dag: zonen med den stærkeste regenerering

HÅROLIE, MASSAGE, HÅRVASK, HÅRTØRRING, BALSAM

▲ "Anden etage" i hårpleje-pyramiden er ligeså vigtig som den første - her finder du alle de vigtige behandlinger, der skal til for at holde håret sundt og stærkt. Dette niveau er ansvarligt for løbende regenerering, og sikrer at håret vedligeholder den perfekte form. Det skal siges direkte: uden dette niveau, har håret ingen chance for at blive sundt og flot.

▲ Det vigtigste trin indenfor hårpleje er at vaske dit hår - hårtotter med øget seborré skal vaskes hver dag, men den mest almindelige metode, den "gyldne middelvej", er er vaske håret hver anden eller tredje dag. På den måde får din hovedbund ro mellem hver hårvask, den hydro-lipide barriere får tid til at genoprette balancen og din hud får mulighed for at regenerere dens naturlige beskyttende lag.

▲ Balsam, der skal skylles ud, bør være en permanent del af din hårpleje. Påfør på fugtigt, rent hår, og lad balsammen sidde i 3 minutter inden du skyller. På den måde får håret næringsstoffer, bliver mindre filtret, skællene lukkes og strukturen udglattes.

▲ Da balsam kun forbedrer selve hårets tilstand, men ikke plejer hovedbunden, er det vigtigt at du olierer dit hår. Har du ekstremt beskadiget, tørt og tyndt hår, skal du gøre det hver dag. Har du derimod tykt og tungt hår, er det nok at oliere håret en gang om ugen. Hyppigheden er vigtig, men det er også afgørende at olien passer til dit hårs tilstand og struktur, altså porøsiteten. Da olie kan påføres både på håret og i hovedbunden, sikrer det effektiv pleje, der dækker flere dimensioner: det regenererer, styrker og forbedrer hårets udseende. Derudover går oliering og hovedbundsmassage hånd i hånd, hvilket stimulerer blodcirkulation, styrker løgene og fremmer hudens og hårsækkenes absorption af ingredienserne.

▲ Når vi har vasket vores hår, rækker de fleste af os ud efter føntørreren - vi giver sjældent håret tid til at lufttørre. Vælger du føntørreren, så sørg for at bruge den med kold luft, og tør altid dit hår ved en temperatur på omkring 40 Celsius. Høje temperaturer svækker hovedbundens arbejde, og derudover udfælder det vand fra håret, hvilket betyder at håret begynder at blive tørt og svækket.

Hårpleje-pyramide - en gang om ugen: rengøringszonen

HÅRMASKE, RENSENDE SHAMPOO, TØRSHAMPOO, SCRUB TIL HOVEDBUNDEN

▲ Den tredje etage indenfor hårpleje er en behandling, du ikke behøver udføre særligt tit, men hvis du gerne vil have sundt og blødt hår, er det noget du skal ved. Her er der, blandt andet, tale om behandlinger, der kombineres med omhyggelig rengøring af håret og hovedbunden, så håret absorberer flere regenererende ingredienser i de følgende dage.

▲ En scrub til hovedbunden stimulerer blodcirkulation og iltudveksling i cellerne, og derudover hjælper det med at rense hovedbunden grundigt og dermed fjerne resterende kosmetikprodukter (primært dem, der bruges i forbindelse med styling), som ophobes ved hårets rødder og hæmmer vækst. Bare ved at gøre det en gang om ugen, kan du sikre balance i huden og komme af med toksiner, urenheder og alle de nødvendige kosmetikdepoter.

▲ En rensende shampoo er det perfekte kosmetikprodukt, der gør enhver skønhedsbehandling endnu mere intens. Ikke nok med at den renser hovedbunden og fjerner rester af andre kosmetikprodukter samt overskydende sebum, toksiner og urenheder, så åbner en rensende shampoo også hårets skæl, hvilket øger absorptionsevnen. Ingredienser fra masker og olier når dybere ind i hårets struktur og nærer det mere effektivt.

▲ Efter at du har vasket dit hår med en rengørende shampoo, er det bedst at bruge en hårmaske som passer til dit hår - vælg en som har en god sammensætning. Hvad er så ”en god sammensætning”? Det er et produkt som ikke indeholder parabener, udtørrende ingredienser, alkoholer eller tunge silikoner som kan skade håret. Mange kombinerer behandling med masker sammen med hårolie fordi brugen af hårmaske før hårvask helt perfekt emulgerer olier fra håret, som ikke kun hjælper med pleje og regenerering af håret, men også hjælper med at vaske olien ud af håret.

Denne type af pleje kræver lidt mere tid, så du skal kun gøre det en gang om ugen. Vask dit hår med en rengørende shampoo, brug olie til at fugte håret og lad det sidde minimum 30 minutter. Brug en maske lige før du skal vaske håret, og lad den sidde i 15 minutter. Herefter skyller du håret, og vasker det med en almindelig shampoo.

▲ Ofte har vi ikke tid til at vaske håret med shampoo og vand. Her er tørshampoo heldigvis en god hjælp. Tørshampoo består af talkum eller risstivelse, der genopfrisker håret med det samme, plejer håret og reducerer overskydende seboorré. Men tørshampoo sætter sig på håret og gør at luft ikke kan nå ind til hovedbunden, så du bør ikke bruge det for ofte: der er tale om maks. en gang om ugen. Derudover er det værd at huske på at du ikke bruger mere tørshampoo på dit hår dagen efter.

Hårpleje-pyramide - en gang om måneden: retouchering og justering

FARVEBEHANDLING MED URTER, HÅRSAUNA

▲ Kvinder elsker at farve deres hår. Når det lige er blevet farvet, er håret flot, men som ugerne går, falmer farven og håret bliver svagt og tørt. Desværre er det umuligt at komme udenom hårfarve, hvis du vil give din hårfarve et boost eller helt skifte nuance. Husk at anvende hårfarve så sjældent som muligt for at undgå at dit hår taget skade. Den bedste løsning er at tage til frisøren. Professionel farve er meget mindre skadelig, og resultatet holder længere. Alternativt kan du farve med henna: en urtebaseret maling, der ikke beskadiger dit hår. Men der skal færdigheder til - her kan en frisør også være en god idé.

▲ Farvebehandling skal kombineres med særligt nærende og regenererende behandling. Frisørsaloner byder for eksempel på et bredt udvalg. En af de mest populære er en hårsauna og en intensiv vitaminkur. Begge dele kan udføres to uger efter behandlingen og gentages mere eller mindre hver måned, så håret løbende næres og ikke pådrager sig helt så meget skade som følge af farvebehandlingen.

Hårpleje-pyramide - en gang imellem: hår intensivering og styling

KLIP, HÅRLAMINERING, KERATINBEHANDLING, HOT STYLING

Sidste "etage" i pyramiden kan betragtes som et balsam penthouse. Her er der tale om skræddersyede behandlinger. Den enkelte behandling kan bruges som et supplement eller en lejlighedsvis procedure med det formål at gøre håret smukkere.

▲ Alle former for hot styling (varme curlere, glattejern og krøllejern) beskadiger håret, fjerner vand og nedbryder sulfidbindinger indeni håret. Nogle gange er der bare det at vi gerne vil se hammergodt ud. Det er værd at huske på at glattejernet ikke er ondt, så længe du kun bruger det en gang i mellem og hvis du plejer dit hår ordentligt i hverdagen. Behandlinger ved høje temperaturer er ikke farlige, så længe det ikke er hver dag. Derfor er det vigtigt at indarbejde hele pyramiden i din daglige rutine.

▲ Den ideelle behandling, der ikke skal udføres ofte, er keratin hårglatning. Denne behandling er fantastisk, da den genopbygger selv de mest beskadigede totter (keratin er hårets grundlæggende byggeblok, så den skaber struktur og retter op på overfladens mangler). Alt efter dit hårs tilstand, kan keratin holde i 2-4 måneder. Derefter kan proceduren gentages.

▲ For at sikre at dit smukke hår er sundt fra rødderne til spidserne, er det vigtigt at blive klippet regelmæssigt. På denne måde bliver spidserne friske og flotte, og det bliver nemmere at passe håret ordentligt (børsten eller kammen bliver ikke fanget i de tørre, filtrede spidser: klippede spidser gør det nemt at rede håret uden unødig mekanisk skade). Spidserne skal kun klippes en gang hver anden eller tredje måned.

▲ Hårlaminering er en anden behandling, der udglatter håret og sikrer et smukt udseende. Denne proces gør håret glansfuldt, blødt, livligt og smidigt. Laminering nærer ikke håret, men proceduren lukker skællene og giver generelt et bedre udseende, samtidigt med at den plejer tynde, krusede lokker. Derudover beskytter det laminerede lag håret mod skade fra sol, frost og vind samt miljømæssige toksiner. En hårlaminering holder i op til tre måneder.

Du er velkommen til at dele din mening om artiklen med os.


Kommentarer: #0


Tilføj din kommentar. Den vil blive offentliggjort efter godkendelse af moderatoren.
Fortrolighedspolitik

Vores hjemmesider bruger cookies, inklusive tredjepartscookies til at bruge eksterne værktøjer. I tilfælde af, at brugeren ikke giver deres samtykke, så bruges kun essentielle cookies. Du kan skifte indstillingerne i din browser til enhver tid. Giver du dit samtykke til at bruge alle cookies?

Fortrolighedspolitik