Hårmasker: typer, effekter, meninger, ingredienser. Hvordan er den bedste hårmaske?

Hårmasker: typer, effekter, meninger, ingredienser. Hvordan er den bedste hårmaske?

Der er mere til hårpleje rutine end vask, børstning og varmestyling. Hårpleje er en målrettet handling mod næring, genopbyggelse og forstærkning. Hvis du drømmer om en fantastisk frisure, fuld af vitalitet og liv - forkæl det med en plejende maske af høj kvalitet. Hvordan vælger man det? Det er ligetil efter at have læst dette indlæg. Gå efter high-end hårpleje og giv dit hår hvad der er bedst.

Hårmaske - hvad er det & hvad gør det anderledes fra en balsam?

En hårmaske er et produkt der reparerer, nærer og styrker håret mest. Det er en behandling der rammer lidt dybere hårstrukturer, det virker ikke kun på hårets overflade. En god hårmaske giver også hovedbunden fordele. Den har en rig konsistens og er proppet med passende aktive stoffer. For at virke - skal du lade masken sidde i håret længere end en balsam. Det virker ofte som en forvask behandling, hvilket giver bedre resultater.

En maske transporterer næringsstoffer ind i håret, hvilket er dens hovedopgave. Der er også masker der er rige på hår-forstærkende, farvedefinerende, glans boostende og blødgørende ingredienser. I hårmaskers tilfælde taler vi om intensiv, seriøs hårpleje og reparation.

En balsam står i modsætning til hårmasker. Det er meningen, at det udelukkende skal virke på eksterne hårdele. Det fugter, udglatter og forskønner håret, men det er en overfladisk effekt, der ikke varer længe - næringsstofferne vaskes ud af håret og forsvinder efter næste vask.

Balsam er mest fokuseret på at pleje dit hår, men det har også et essentielt træk: takket være dets tætsluttende lag, kan maskens næringsstoffer forblive i dybere hårstrukturer. Ved brug af en metafor, balsam fungerer som et tæppe du lægger på dit hår, for at holde maskens ingredienser inde. Derfor bør du påføre det efter masken er skyllet ud (og på de dage, hvor du ikke bruger en maske).

Balsam behandles for det meste som kutikula-forsegling, udglatning og plejende glansforstærkelse, som gør at håret ikke filtrer og hjælper med styling, derudover beskytter det også håret for toksiner og forurening. De fleste balsam er baseret på silikone og har en ret flydende konsistens. Man lader balsammen sidde i et par minutter.

Alt i alt er der fire ting der gør masker og balsam forskellige: 

  • MÅDEN DET VIRKER
  • EFFEKTIVITET 
  • BRUG
  • KEMISK SAMMENSÆTNING

Hårmaske typer til forskellige hårbehov 

En ideel maske til alle hårtyper eksisterer ikke. Du bør altid vælge den rigtige til din hårtype og dets behov. For eksempel: farvebehandlet mørkt hår, har brug for en anden maske end lyse nuancer. Krøller, fint, tykt, fedtet eller kedeligt - hver type har brug for en forskellig maske, der har til formål at opfylde dens behov. Hvordan opdeler vi maskerne?

Masker til farvebehandlet hår

Designet til hår der er blevet udsat for intensiv kemisk behandling. I det lange løb skader hver hårfarvningsprocedure håret - tab af fugt, bliver kedeligt, farven falmer (pigmentet vaskes gradvist af). Denne type har brug for forstærkning, fugtboost, stærk beskyttelse og reparation. Masker til farvebehandlet hår bugner ofte af farve bevarende og kutikula lukkende aktive stoffer, hvilket efterlader et tætsluttende lag der forhindrer farven i at falme hurtigt. 

Masker til mørkt, rødt og blondt hår

En separat kategori der - takket være ingredienser og virkning - med succes kan bruges på både farvebehandlet og naturligt hår, som har brug for fremhævning og definition. Hårmasker til adskillige nuancer (mørkebrun, rød eller blond) er fyldt med plejende ingredienser, samt planteekstrakter som fremhæver en bestemt farve. En henna plante er en typisk ingrediens i sådanne masker - det gør farven længerevarende og opgraderer den. Andre substanser der forstærker hårfarve, inkluderer kamille, hasselnødekstrakt, castor olie, kanelstænger, rabarberrod. 

Masker til skadet hår

Overbehandlet, ødelagt hår har brug for intensiv terapi. Det har høj porøsitet hvilket betyder åbne kutikula og dårlig tilstand. Denne type af hår, er typisk ekstremt tørt, har spaltede spidser og beskadigede strukturer. En god hårmaske er et must at bruge i dette tilfælde. Det bør inkludere en række af aktive ingredienser, som er i stand til at reparere hår, f.eks. keratin, essentielle fedtsyrer, masser af vitaminer, blødgørende og fugtighedsbevarende midler, som sikrer ordentlig hydrering. Masker til beskadiget hår, skal styrke håret; de er ofte rige på spire ekstrakt og hydrolyseret proteiner.

Masker til krøller

En række af produkter indeholder krølle-definerende stoffer, samt ingredienser der tæmmer hår og modvirker krus, som er et hyppigt problem ved krøller (specielt hvis det regelmæssigt behandles med kemiske procedurer, varmestyling eller forkert hårpleje rutine). Masker til krøller er ret let vægtige, forbereder krøller til styling uden at overbelaste dem. De er også et godt valg, hvis dit hår er glat, men du nogle gange ønsker at lave krøller eller bløde bølger. En krølle-definerende maske før styling rutinen får det til at holde længere.

Masker til svagt, udtyndet hår

En gruppe af masker, der både plejer hår og hovedbund - den eneste måde at holde udtynding tilbage på. Masker til hår der har en dårligere tilstand (f.eks. på grund af sæsonbestemte ændringer eller hårtab) er baseret på naturlige sikre ingredienser. De tilstræber mod at nære og styrke hår og løg. De inkluderer for det meste essentielle fedtsyrer, vitaminer og aminosyrer, hvilket får processerne i hårløgene til at køre mere effektivt, og efterlader håret solidt forankret i hårsækkene. Længere brug blokerer hårtab (forudsat at det ikke er et hormonelt problem eller andre problemer, der kræver professionel hjælp og konsultation med tricholog).

Hårvækst maske

De stimulerer sovende hårløg til at arbejde, mens deres aktive ingredienser sigter mod at fremskynde cellulære delinger i hårmatrixen. Denne type maske virker ideelt til hår, som er svagt på grund af skiftende årstider, eksterne aggressorer eller medicin (antibiotikabehandling). Blandt ingredienserne finder du naturlige stoffer kendt for deres vækststimulerende kraft f.eks. gær, birkesaft, naturlig vækstfremkaldende olier såsom castor olie, cedertræolie eller fyrrenåleolie.

Maske til tyndt, skrøbeligt hår

Letvægtsmasker, der skånsomt dækker tyndt, sart hår og skaber et tætsluttende lag, forbedrer hårstrukturen og forbedrer tykkelsen på samme tid. Effekten er ikke langtidsholdbar - produktet ophober sig på håret og du vasker det af efter noget tid. Men faktum er, at en effektiv maske til tyndt hår forbedrer dets udseende, ikke tynger hårstråene.

Maske til kedeligt, livløst hår

Disse masker nærer kraftigt, giver en fantastisk glans og overbelaster ikke håret. De virker både på indre strukturer og ydre lag. Masker designet til kedeligt hår bugner af glans forøgende, udjævnende og kutikula forseglende ingredienser. De mest populære grupper af stoffer der virker på denne måde, inkluderer naturlige olier, hørfrø ekstrakt og naturlig glanstilførende ingredienser, såsom humle, æblecider- og hindbæreddike.

 

Maske til olieret, let tynget hår

En speciel gruppe af masker, der burde gøre mere end at støtte hårstænglerne - det skal balancere talg sekretionen og effektivt rense hovedbunden for at tilføre volumen til håret, så det ikke bliver fedtet. Masker til tykt, tungt hår påføres mest i hovedbunden for at rense hårets rødder. Naturligt ler f.eks. grønne eller hvide, nælde, burre eller salvieekstrakt, er herskende blandt ingredienserne. De absorberer overskydende talg og indeholder en række mineraler, der nærer hud og hårlængder, løfter rødderne for længerevarende volumen og friskhed.

Hårmasker - effekter leveret af aktive stoffer

Det er den nemmeste og den vigtigste klassificering af forskellige masker, shampoo og balsam. For at vælge en god hårmaske, skal du altid tjekke hvilken af de ovennævnte grupper du tilhører. Hvorfor? Det viser sig, at hår nemt kan tynges ned af et produkt, selv hvis du vælger det rigtige. Proteiner er de mest generende, fordi de forårsager ekstrem tørhed hvis det bruges overdrevet - i stedet for blødhed og bounce får du stift, livløst og kedeligt hår.

  • Blødgørende masker har en nærende effekt, hjælper med at holde på fugten, tilføjer en utrolig glans, efterlader hår silkeblødt og beskytter imod tab af vand og skader. Blødgørende er fedtede og virker til alle hårtyper. Naturlige olier udgør deres rigeste kilde.
  • Fugtighedsbevarende masker er typisk fugtighedscreme, der virker på tørt, dehydreret hår, men når det bruges i et fugtigt miljø, kan det udløse kruset strittende hår.
  • Proteinmasker regenererer og genopbygger hårstruktur, genopfylder keratin, redder sprødt og slidt hår. Du skal bruge dem med rimelighed, fordi det overskydende hober sig op på hårstrukturen, hvilket gør hårstrå stive.

For at få strålende resultater i din hårplejerutine - brug masker, der kombinerer alle tre grupper af ingredienser, så de indeholder olier, fugtgivende og regenererende stoffer. Du kan også bruge blødgørende, fugtighedsbevarende og proteiner på skift - afsæt lidt tid til at udføre hjemme hårolie behandling og påfør en valgt maske i løbet af en uge. 

Effektive hårmasker - ingredienser. Hvad skal de indeholde?

Du må undre dig over, hvordan visse ingredienser virker i hårmasker, og hvad du skal lede efter for at få fremragende resultater. De vigtigste stoffer, der er essentielle for dit hår, inkluderer:

Planteekstrakter i hårmasker

Masker indeholder ofte planteekstrakter, især dem der er til brug i både hår og hovedbund. De er lavet uden silikoner, som kan forårsage irritation af hovedbunden. Plante hårekstrakter er dyrebare, da de hører til aktive stoffer der nærer, fikser og reparerer håret og fremhæver udseendet og farven. Det udgør en rig kilde af vitaminer og mineraler, der indeholder carotener, phytosteroler og aminosyrer, samt stimulerer hårløg og lindrer din hovedbund. Hvad er de mest populære plante ingredienser? Det kommer an på regionen, landet og kontinentet. Asiatisk hårpleje er forskellig fra Europæisk hårpleje for eksempel. Der er dog en gruppe planter, der er almindeligt anvendt verden over.

De bedste plante-afledte ingredienser i hårmasker:

  • ALOE VERA - fugter, beroliger, forhindrer inflammation
  • AVOCADO - leverer vitaminer og mineraler, forbedrer hårets tilstand
  • HVEDESPIRE - stimulerer hårvækst, forhindrer hårtab
  • SOJABØNNESPIRER - fremskynder hårvækst, regenererer og nærer
  • BAMBUSSKUD EKSTRAKT - en kilde af mineraler og vitaminer, det beskytter og styrker hårstammen
  • HVEDEPROTEIN - rammer hårrødderne, binder effektivt vand, styrker og plejer hår
  • NÆLDE EKSTRAKT - regulerer talg sekretion, styrker og øger glans
  • PADDEROK - kilde til silicium, kalium og calcium, forstærker hår og stimulerer dets vækst
  • HØRFRØ (linolie) - kilden til vitaminer og hårforstærkende protein, fugter, styrker og reparerer hår
  • ALGER - gør hårløg stærkere og fugter hårlængder, forhindrer knækket og sprødt hår 
  • KAMILLE - beroliger irritation, tilføjer blødhed, lindrer og desinficerer hovedbunden
  • HIBISCUS - leverer glykosaminoglykaner til hårfollikler, stimulerer dem og hårmatrixen
  • GINSENG - en antioxidant der styrker hårmatrixen og øger blodgennemstrømningen til hovedbunden

Naturlige olier i hårmasker

Olier udgør en separat og ekstremt afgørende gruppe, som virker plejende. Deres tilstedeværelse i en maske øger produktets effektivitet enormt. Hvorfor? Det viser sig, at naturlige olier indeholder et fuldt sæt af de vigtigste ingredienser til dit hår og hovedbund: de er kilden til værdifulde vitaminer, mineraler, flavonoider og plantesteroler og nogle af dem vrimler også med carotener og squalane. En olie er i stand til at give dit hår lige så mange fordele som femten separate planteingredienser.

Hårolie behandling - kan olier erstatte hår masker?

Naturlige vegetabilske olier spiller en nøglerolle i hårplejerutinen. Hvis din hårmaske mangler olier, så brug dem separat og anvend dem på dit hår og hovedbund, i form af en dybt nærende og regenererende oliemaske. Sådan en oliebehandling (udføres mindst en gang om ugen) reparerer hurtigt og effektivt hår, blokerer hårtab, fremskynder vækst, forbedrer udseendet og gør dit hår voluminøst. Det er bedst at bruge en specielt sammensat blanding af olier, der stemmer overens med dit hårs porøsitet. Der er et eksempel på en effektiv og perfekt sammensat behandling - Nanoil hårolie som er blevet lanceret i tre versioner, der matcher de tre mest almindelige hårtyper.

Hvordan får man en hårmaske til at arbejde mere intensivt?

Du kan forstærke effekten af enhver maske - uanset om det er et apoteks eller DIY-produkt. Det kan gøres ved at tilføje et par dråber naturlig hårolie. Olier er naturlige blødgørende midler, så de forhindrer for meget protein i hår, styrker indre strukturer, holder kruset strittende hår væk, beskytter mod skader og får generelt håret til at se bedre ud, og tilføjer glans og glathed. Naturlige olier efterlader håret silkeblødt og øger glansen. Hvis du påfører din maske på hovedbunden - vil tilstedeværelsen af ​​olier lade dig rense den, fjerne urenheder og produktopbygning, styrke hårløg og stimulere dem til at arbejde. Desuden forhindrer olier håret i at falde ud og har en anti-aging effekt.

Hvordan bruger man hårmasker for de bedste effekter?

Den rigtige anvendelse er nøglen til succes. Du påfører en maske efter du har vasket dit hår i lunkent vand. Fugtigt hår er mere absorberende, så det kommer til at lade næringsstofferne trænge ind. Håndklædetør hårstråene og kør masken jævnt igennem håret. Efterlad det i, i cirka 20 minutter (medmindre producenten siger andet). Masker, der indeholder naturlige ingredienser, er sikre, så du er velkommen til at forlænge tiden: alt afhænger af de individuelle behov for din frisure. Hvis dit hår er ekstremt tørt og skadet, kan du efterlade det i hele natten - berig det med få dråber naturlig olie. Vask dit hår om morgenen og style det som normalt. For at få de ønskede resultater af maskebehandlingen, brug den en eller to gange ugentligt.

De bedste hårmasker - hårpleje fanatikeres og eksperters meninger

Den bedste hårmaske til dit hår? Vi er alle enige: uanset om du bruger et professionelt salonprodukt eller en hjemmelavet maske, skal det passe sammen med din hårtype, tilstand, udseende og behov. Mange mennesker, der udtrykker deres mening om den bedste maske, mener, at et produkt skal være sammensat af naturlige olier. Elskere og tilhængere af håroliebehandlinger hævder, at den bedste måde at forstærke håret på er at give op på masker og erstatte dem med en olie af høj kvalitet eller en blanding af olier.

Du er velkommen til at dele din mening om artiklen med os.


Kommentarer: #0


Tilføj din kommentar. Den vil blive offentliggjort efter godkendelse af moderatoren.
Fortrolighedspolitik

Vores hjemmesider bruger cookies, inklusive tredjepartscookies til at bruge eksterne værktøjer. I tilfælde af, at brugeren ikke giver deres samtykke, så bruges kun essentielle cookies. Du kan skifte indstillingerne i din browser til enhver tid. Giver du dit samtykke til at bruge alle cookies?

Fortrolighedspolitik