Hår fra Hele Verden. Del 3: Hårpleje i Afrikansk Stil

Hår fra Hele Verden. Del 3: Hårpleje i Afrikansk Stil

Hvad kan vi lære af kvinder, der bor i Marokko, Egypten eller Kenya?

Afrika er et usædvanligt kontinent. Et karakteristisk klima betyder behovet for en intensiveret skønhedspleje. Hår har ikke noget let liv i betragtning af det barske afrikanske klima. En daglig tropisk tørke bliver til den bitre kulde. En varm, regnfri sommer efterfølges af en regnfuld vinter. I den anden del af kontinentet får håret hele året rundt regn til at gøre oprør i det fugtige, tropiske klima. Hvordan plejer man hår under sådanne ugunstige forhold? At passe på et godt udseende er et must. Skønhedspleje får træk af et ritual. Afrika viser sig at være et skattekammer af naturlige, unikke, verdensberømte planter, der er et kraftfuldt våben mod det hår-uvenlige klima. Hvordan plejer kvinder i Afrika deres hår?

HÅR I FORSKELLIGE VERDENSHJØRNER DEL 3 - AFRIKA

Hårpleje - Egypten

● Egyptiske kvinder har altid været kendt for at passe godt på deres udseende. Egypten er det sted, hvor mange pålidelige opskrifter og hudplejesubstanser (mælk, honning, raddle) samt de første makeup- og kropsprodukter (Kohl, egyptisk jord) kommer fra.

Egyptisk træekstrakt er blandt de mest populære hårplejeprodukter. Dets plejende egenskaber og "vilje" til at overleve i det barske, varme klima er imponerende. Det egyptiske træ er i stand til at oplagre vand og andre næringsstoffer i det enorme rodsystem, som gør det muligt at overleve uden nedbør i op til to år!

Egyptiske kvinder har forelsket sig i ekstraktet fra frøene fra det egyptiske træ, fordi det har fantastiske regenererende egenskaber og fugter ekstremt beskadiget hår kraftigt.

Ekstraktet fra det egyptiske træ er rigt på alle de stoffer, der er vigtige for hårets reparation og genopbygning. Det styrker svage hårstrå, forebygger brud og regenererer fra rødder til spidser. Takket være ekstraktet kan egyptiske kvinder prale af sundt og velplejet, lysende hår. Alle hårprodukter kan tilføres ekstraktet - shampoo, olier, masker og balsam. Dette regenererende plantekompleks trænger ind i hårstrået, genopfylder keratinet og forsegler skællaget, så håret bliver sundere og smukkere.

● Hibiscus er en anden højt værdsat hårforbedrende ingrediens i Egypten. Den tilhører familien af malvaceous-planter, som har forskønnende, sunde og regenererende egenskaber. Hibiscus er rig på polyphenoler, anthocyaniner, flavonoider og C-vitamin i en høj koncentration. Egyptiske kvinder værdsætter ekstraktet fra hele planten. Både blomster og blade er rige på carotener, mens frøene er fulde af umættede fedtsyrer. Hibiscus blev udbredt for flere hundrede år siden takket være faraoerne, som værdsatte dens antibakterielle og sunde egenskaber og drak en infusion kendt som Karkade.

Hibiscus-te og -ekstrakter er værdsatte i hårpleje, hvor de holder hårstråene sunde, styrker knoldene og opgraderer hårets udseende ved at transportere et komplet sæt af regenererende ingredienser til hårets indre strukturer. En olie, der udvindes af hibiscusfrøene, er også meget værdsat. Den er en rig kilde til antioxidanter, polyphenoler, naturlige AHA-syrer og flavonoider.

Hårpleje - Ghana

Kvinder i Ghana kan prale af en håndlavet, sort sæbe, som er lige så berømt som Dudu Osun-sæben. Ghana Sorte Sæbe fungerer som en eksfoliator og renser ideelt krop og hovedbund. Den består af uraffinerede olier (for det meste palmeolie og kokosolie) og kakaobælg.

Den bruges til pleje af fedtet hud. Sæben bekæmper problemer med skæl og psoriasis, normaliserer talgkirtlernes arbejde (velegnet til fedtet, let tynget hår). Den Sorte Afrikanske Sæbe fungerer som en fremragende skrubbe til hele kroppens hud og hovedbund. En mild shampoo anbefales efter brug af sæben, fordi den har stærkt affedtende egenskaber og kan efterlade dig med kedeligt, groft hår.

Hårpleje - Kenya

Kenya er verdensberømt som en intensivt foryngende hår- og huddrik. Sheatræets frugter håndplukkes og bruges til produktion af [sheabutter], som er et af de bedste hårplejende produkter. For at være mere præcis er det en fast olie, som bliver til en væske ved omkring 40 grader.

Kvinder i Kenya bruger sheabutter til hud og hår, og de bruger det også til spædbørns sarte hud. Smørret er bedst kendt som en af de stærkeste antioxidanter. Hvis det anvendes regelmæssigt, udglatter det fine linjer og forebygger tyndt og gråt hår. Karitétræer dyrkes i mange regioner i Afrika, men Kenya topper dem med den højeste kvalitet af sheabutter.

Takket være karitesmør får håret glans, vitalitet og ungdommelighed. Det nærer, beskytter og regenererer håret takket være mangfoldigheden af phytosteroler, antioxidanter (shea er lig med hele 9 antioxidantforbindelser), allantoin og vitamin A, E, F (essentielle fedtsyrer). Sheabutter regulerer ideelt hydreringsniveauet i hår og hud, tilfører håret elasticitet, glatter hårstråene, styrker løge og forebygger hårtab på samme tid.

Hårpleje - Madagaskar

Madagaskar er en tropisk ø - berømt for det største antal baobabs. Kvinder, der bor på denne eksotiske ø, forbinder dem for det meste med en livsændrende hud- og hårolie, udvundet af frøene fra det største træ i verden.

Baobabfrøolie er et alsidigt stof, der udvindes af det (ifølge afrikanernes overbevisning) langlivede træ. Den indeholder umættede omega-6- og omega-9-fedtsyrer sammen med vitamin A, E og D. Denne olie reparerer, beskytter og forbedrer hårets struktur. Baobabfrøolie er perfekt til pleje af tørt, skørt og beskadiget hår: den giver elasticitet og glans tilbage og beskytter mod stærkt sollys og vind.

Hårpleje - Marokko

● Marokkos flydende guld - arganolie

Marokkanske kvinder har kendt arganolie i tusinder år. Men ingen havde forventet, at det ville blive så populært. I dag dyrkes Argania-træer på globalt plan. Arganolie, også kendt som Marokkos flydende guld, er blandt de bedst sælgende hud- og hårplejeprodukter.

Arganolie bruges til at oliere og øge hårets glans. Den lader kvinder slippe af med problemet med svagt, tørt og groft hår, beskytter mod den nådesløse, afrikanske sol og forebygger hårskader. Den er rig på E-vitamin, omega-6 og omega-9 essentielle fedtsyrer, flavonoider og carotenoider. Arganolie forstærker intensivt hårløgene og forhindrer, at hårstråene falder ud, og regenererer hårsækkene.

● Rhassoul (eller ghassoul) ler - marokkansk ler

Marokko er ikke kun berømt for sin masseproduktion af arganolie. I Atlasbjergene udvindes et af de mest værdifulde kosmetiske lerarter - elsket af marokkanske kvinder.

Det marokkanske ler er kendt som ghassoul eller rassoul (det andet navn stammer fra verbet 'rassala' - 'at vaske'). Leret fungerer ikke kun som en perfekt hårmaske, men er også velegnet til vask af hår og krop takket være de milde skummende egenskaber. Det er godt til at affedte og opfriske hår og hovedbund. Takket være rassoul bliver håret skinnende, blødt og voluminøst. Den er designet til alle hårtyper, men fungerer bedst til kraftigt, fedtet hår (almindeligt i tropisk afrikansk klima), da den absorberer talg.

Marokkansk lermaske fjerner det overskud af keratin, som har tendens til at ophobe sig i håret, hvis man bruger det for meget. Det betyder, at regelmæssig brug af ghassoul-ler forhindrer, at håret knækker, og holder hårstråene rene, hvilket giver en sund vækst.

Hårpleje - kvinder fra Himba-stammen, Namibia

Kvinder af Himba-stammen kan være stolte af noget usædvanlig, unik krops- og hårpleje. Denne etniske gruppe bor i regionerne i Namibia. Himba-kvinder er berømte for sind blæsende skønhed. Fantastisk udseende, langbenede og slanke kvinder er kendt for ukonventionelle hud- og hårplejemetoder. De holder sig friske og beskytter deres kroppe mod det tropiske klima uden at bruge vand. Himba kvinder bruger masser af tid til skønhedsbehandlinger. De påfører en blanding af smør, aske, planter og okker (et pigment, der giver blandingen en murstensrød nuance) på deres hud og hår. Blandingen er kendt som otjize – den gør ikke kun huden glat og smuk, men beskytter også mod insekter, bakterier og solstrålernes skadelighed. Desuden har otjize en stærk, urte- og røgelsesaroma, som bliver hængende længe på huden. Hvordan vasker Himba-kvinder deres hår? Vand er for kostbart, så de bruger det ikke. Den allerede nævnte røde blanding har rensende og desinficerende egenskaber. Desuden bruger de et røgbad: gløder er beriget med urter og kamfer, der desinficerer både hud og hår.

Hårpleje - Nigeria

● Nigerianske kvinder har også nogle hemmelige ingredienser og stoffer, som allerede har opnået verdensberømmelse. Mangobutter - smukt duftende og udvundet af mangofrø - er et af de mest populære. Mangobutter er værdsat for de stærkt nærende ingredienser. Det kan bruges både til hud og hår. I det stærke afrikanske sollys er det et perfekt stof, der beskytter hår og hud mod udtørring og UV-stråling.

Det blødgør hårstråene, giver glans og beskytter mod overdreven soleksponering. Mangosmør er mildt og tynger ikke håret ned. Det efterlader et mikroskopisk lag på overfladen, som beskytter mod hårskader. Påført i hovedbunden virker smørret antiseptisk, får sår og irritationer til at hele hurtigere og afbalancerer talgudskillelsen i hovedbunden.

● Sort sæbe, kendt som dudu osun eller camwood, er også nigerianske kvinders stolthed. Rød sandeltræ er dens hovedingrediens - den er blevet brugt til hud- og hårpleje. Den nigerianske, mørkebrune sæbe renser huden i dybden, forebygger fedtet hovedbund og hår og forstyrrer samtidig ikke hydrolipidbalancen. Dudu osun er tilsat masser af naturlige ekstrakter for at kombinere deres kraft i én bar: Aloe, honning, sheabutter, palmefrø og aske fra kakaobælg, som giver huden detox og rensning. Dudu Sæbe vasker effektivt olier af håret efter håroliebehandlingen. Denne sorte sæbe bliver mere og mere populær verden over, fordi den fjerner vandfast makeup og samtidig plejer huden.

Hårpleje - RSA

På bunden af det varme kontinent, i Den Sydafrikanske Republik, står der træer med gule, blommeagtige frugter. Den søde duft tiltrækker elefanter, ligesom kattemynte gør det med katte. Marulaolie, som udvindes af frugtens frø, betragtes som en kraftfuld eliksir, der giver ungdommelighed.

Marulaolie har en høj koncentration af C- og E-vitamin - værdifulde antioxidanter, som fremmer cellefornyelsen. Den reparerer håret kraftigt og forebygger skader og for tidlig ældning ved at fjerne de frie radikaler.

Marula er en intensivt regenererende olie, som beskytter håret mod de hårde solstråler, hvilket helt sikkert betyder noget i det tropiske klima. Påført i hovedbunden styrker marulaolie hårløgene og lader dem ’bo’ fast i hårsækkene: håret genvinder kraft, tilstand, vokser sundt og falder ikke ud. Olien er også værdsat for glansforstærkende og plejende egenskaber.

Du er velkommen til at dele din mening om artiklen med os.


Kommentarer: #0


Tilføj din kommentar. Den vil blive offentliggjort efter godkendelse af moderatoren.
Fortrolighedspolitik

Vores hjemmesider bruger cookies, inklusive tredjepartscookies til at bruge eksterne værktøjer. I tilfælde af, at brugeren ikke giver deres samtykke, så bruges kun essentielle cookies. Du kan skifte indstillingerne i din browser til enhver tid. Giver du dit samtykke til at bruge alle cookies?

Fortrolighedspolitik