Gel af! Hvordan reparerer man beskadigede negle efter manicure med gel-neglelak?

Gel af! Hvordan reparerer man beskadigede negle efter manicure med gel-neglelak?

Desværre er gel-neglelak manicuren ikke fejlfri og uskyldig. Du bør nogle gange trykke på knappen "gel af" og skifte til gavnlig neglepleje, da gelen efterlader neglene beskadigede, hvilket gør dem tyndere og svagere dag for dag. Hvordan plejer man negle, der er beskadiget på grund af gel? Læs videre!

Hver gang vi fordyber os i emnet manicure, hører vi, at hænderne afspejler vores personlige pleje, så neglene skal helt sikkert være velplejede. Så er det ikke underligt, at vi kan lide at bruge gelnegle, som holder meget længe, ​​er nemme at lave derhjemme og giver masser af muligheder. Dette hit har overtaget kosmetikindustrien, fordi det holder meget længere på neglene end de 2-3 dage som en almindelig neglelak.

Der er dog et problem, vi står over for. Ingen af os har en negleplade, som er hård nok til at komme igennem gelen, så denne form for mode forårsager normalt ekstrem skade på neglene.

Skader gel virkelig dine negle?

Det er tabu. Er du klar over, at gelneglelak påvirker dine negle? Selvom du gør det rigtigt, skader gelen dem. Har du bemærket:

  • tynde negle efter gel
  • meget bløde negle efter gel
  • gullige negle efter gel
  • skøre negle efter gel
  • neglene der gør ondt efter gel

er du sandsynligvis en, der ikke tåler denne manicure med gel og bør opgives det med det samme.

Husk, at denne type manicure behandler neglene med både kemikalier og UV-stråling (medmindre du bruger en dyrere LED-lampe). Begge faktorer har en meget dårlig indvirkning på tilstanden af ​​negle og huden på hænderne. Det giver tilsyneladende ingen mening, at vi beskytter os mod UV-stråling ved at bruge solcreme, og så udsætter vi os selv for den samme stråling, der genereres af manicure-lampen.

Beskadigede negle efter gel er ofte forårsaget af allergi over for gel og ingredienserne i de fleste primere, lak og topcoatings: formaldehyd, dibutylphthalat (DBP) og toluen. Hvis et givent produkt har dårlig kvalitet, forstærkes den negative effekt af disse ingredienser, hvilket forårsager flere mikroskader på neglepladen og omkring den. Giftige stoffer trænger let ind i kroppen, men alligevel er dampene de mest skadelige.

Der er endnu en måde hvor gelen forårsager skade på neglene. De fleste problemer er forbundet med infektion af neglepladen. Det sker, når gelen bliver hærdet under en lampe, der ikke er kraftig nok: Gelen er ikke hård nok, så den bliver et ideelt (varmt og fugtigt) miljø til udvikling af mikrober. Det er derfor, så mange af jer lider af neglesvamp efter gelmanicure, og det er virkelig svært at kurere det.

Det er naturligvis ikke kun gelen, der beskadiger neglene. Det er også acetone, der bruges til at fjerne gelen. Det udtørrer negle og hud, plus at neglene sandsynligvis bliver mekanisk beskadiget, når du tager gelen af.

Hvordan reparerer man negle som er beskadiget af gel?

Der er mange måder at nære og styrke neglene på. Det er bedst at starte ved kernen, det vil sige din kost.

Den bedste kost til stærke negle betyder intet andet end sund mad med en afbalanceret mængde næringsstoffer. De essentielle er biotin, zink, silicium, folinsyre, jern, vitamin A, C og E. Du kan finde dem i følgende ingredienser: kiwi, persille, rosenkål, tranebær, vilde rosenfrugter, fisk, grønne grøntsager, gryn, avocado, bælgfrugter og alle andre produkter med sundhedsmæssige fordele.

Hvis en sund kost ikke er nok, så prøv kosttilskud. Et godt kosttilskud, som indeholder næringsstoffer, der er afgørende for neglene, vil hjælpe dig med at regenerere dem hurtigere.

Alligevel er de mest effektive måder at behandle beskadigede negle efter gel (du finder det væsentlige senere):

  • en specialdesignet neglebalsam
  • professionelle neglebehandlinger i salonen
  • reparation af negle ved hjælp af naturlige olier
  • hjemmelavet balsam og hjemmemetoder

Neglebalsam til beskadigede negle efter gel

Det første, vi bruger til at behandle beskadigede negle efter gelmanicure, er en balsam. Der er masser af sådanne produkter på markedet, men ikke dem alle er værd at spilde din opmærksomhed på. Kender du den bedste balsam til beskadigede negle efter fjernelse af gel?

Den bedste balsam er uden formaldehyd og andre giftige stoffer. Det skal være så naturligt som muligt og være fyldt med ingredienser, der er afgørende for beskadigede negle: proteiner, fedtsyrer, vitaminer og mineraler. Nogle balsam til gel manicure (der fungerer som base for gel til at styrke neglene, hvis du ikke vil opgive manicure) indeholder f.eks. silkeproteiner (reparerende effekt) eller diamantstøv (hærdende effekt).

Men hvis du er mere interesseret i en god neglebalsam til at behandle negle efter gel, så brug et professionelt produkt f.eks. IBX System til fiksering af meget beskadigede negle efter gelmanicure.

Naturlige olier til reparation af negle

Hvis dine negle er beskadiget af gel, kan du reparere dem ved hjælp af olier. At reparere negle med olier er rart og enkelt, plus at brugen af ​​sådanne naturlige ingredienser ikke har andet end fordele.

Ved du hvilken olie der er bedst til beskadigede negle? Her er min private opsummering af de bedste behandlinger.

  1. Amerikansk olie til negle. Det ser meget enkelt ud, men har vist sig at være det mest kraftfulde. Amerikansk olie hjælper med at reparere hår, vipper og bryn, samt negle efter gelmanicure. Den indeholder unik ricinolsyre som virker antibakteriel, styrker neglepladerne, forbedrer fugtniveauet og gør neglene hårdere og mere modstandsdygtige over for skader. Den mest effektive måde at bruge det på er at gnide ricinusolie ind i neglepladerne (ideelt set efter at have opvarmet det lidt først).
  2. Tea tree olie til negle. Når det kommer til naturlige olier til negle, er æteriske olier også værd at bemærke, især tea tree olie som er kendt for sin svampedræbende effekt. Derfor virker det fantastisk til svage, beskadigede negle og når du behandler neglesvamp.
  3. Arganolie til negle. Denne er en stor kilde til vitamin E, som er den stærkeste antioxidant. Den er i stand til at reparere negle, styrke dem og fremskynde cellulær fornyelse. Arganolies foryngende og revitaliserende effekt er noget, som beskadigede negle længes efter.
  4. Sheasmør til negle. Sidst, men ikke mindst, plantesmør, eller en naturlig udgave af færdiglavede neglesmør. Sheasmør holder ikke kun på tilstrækkelige niveauer af fugt, men beskytter også neglene mod skader, udjævner deres struktur, genopretter den naturlige farve, øger glansen og forbedrer reparationen.

Hvis du vil, kan du gøre brug af andre negleplejeolier eller lave din egen blanding af olier. Variation er noget, som vores negle er glade for.

Hjemmelavet neglebalsam

Brugen af hjemmelavede blandinger er en fremragende måde at pleje negle efter gel. Hjemmelavet balsam kan fungere lige så effektivt som den, der er købt i en butik.

Hjemmelavet gelatinebaseret neglebalsam

En gelatinebaseret neglebalsam er også kendt som neglelaminering. Det er en naturlig måde at hærde beskadigede, skøre negle efter gel. Du bør prøve denne behandling, fordi gelatine er fyldt med biotin, mineralsalte og proteiner (stoffer, der udgør neglene).

Hvordan laver man en gelatine neglebalsam? Tag 2 teskefulde gelatine og hæld lidt varmt vand over det. Læg blandingen til side i et par minutter for at lade gelatinen stivne. Læg neglene i blød i blandingen eller påfør den neglepladerne og lad den virke i flere minutter. Gentag behandlingen mindst hver anden dag.

Hjemmelavet vitaminfyldt neglebalsam

En anden hjemmelavet neglebalsam, som også er et godt valg efter at have fjernet gelen, er lavet af olivenolie, vitamin A + E og citronsaft. Den sidste ingrediens har fantastiske nærende egenskaber og lysner neglene, mens olivenolie og vitaminer passer perfekt til revitalisering og fugtboosting.

Det er meget nemt at lave denne neglebalsam. Tag en skefuld olivenolie, tilsæt en halv teskefuld frisk citronsaft og flere dråber vitaminer (fås i apoteket). Gnid blandingen ind i neglene med jævne mellemrum.

Hjemmelavet frugt - og grøntsags neglebalsam

Hvad kan du ellers bruge til at lave en effektiv, naturlig neglebalsam til at styrke neglene efter at have fjernet gelen? Frugt og grøntsager! For eksempel nærende agurk, lysende citron og reparationsfremmende æble. Denne blanding styrker neglene, forudsat at du bruger den regelmæssigt.

Der er en nem opskrift at følge. Riv en agurk og et æble, tilsæt frisk citronsaft, bland og glat det over neglene. Lad det virke i et par minutter og gentag behandlingen hver eller hver anden dag.

Bedste neglebehandlinger efter fjernelse af gellak

Der findes også salonbehandlinger til at styrke neglene og reparere skader, der er forårsaget af gelmanicure. Hvis du ønsker at reparere dine beskadigede negle efter gel ved hjælp af en pro-behandling, kan du vælge mellem følgende muligheder:

  • japansk manicure er et godt valg, når du ønsker at styrke neglene lidt og lade dem hvile, hvilket giver dem en chance til at reparere. Behandlingen består i at pudse en næringsrig pasta ind i negle (inkl. keratin, bivoks, vitamin A+E osv.).
  • naturlig manicure, hvor naturlighed er en prioritet. Det går ud på at give neglene en flot form ved hjælp af neglefile med den rigtige form, blidt polering af neglene og tilførsel af næringsstoffer f.eks. olier. Det er en typisk manicure, der fokuserer på delikatesse og naturligt udseende.
  • SPA manicure, det vil sige en kombination af naturlig manicure med en nærende behandling og en ekstra håndmassage, som stimulerer mikrocirkulationen, så neglene på samme tid bliver stærkere.

Du er velkommen til at dele din mening om artiklen med os.


Kommentarer: #0


Tilføj din kommentar. Den vil blive offentliggjort efter godkendelse af moderatoren.
Fortrolighedspolitik

Vores hjemmesider bruger cookies, inklusive tredjepartscookies til at bruge eksterne værktøjer. I tilfælde af, at brugeren ikke giver deres samtykke, så bruges kun essentielle cookies. Du kan skifte indstillingerne i din browser til enhver tid. Giver du dit samtykke til at bruge alle cookies?

Fortrolighedspolitik