Hvordan plejer man hænder? Oliemanicure derhjemme, naturlig behandling & blødsætninger

Hvordan plejer man hænder? Oliemanicure derhjemme, naturlig behandling & blødsætninger

Dine hænder er et udstillingsvindue for dit gode pleje. Dit nærvær og det indtryk, du giver, afhænger af, hvordan dine hænder ser ud. Brug lidt mere tid på dem og afprøv de bedste måder at gøre dem bedre på. Hold dem sunde med naturlig oliemanicure, sæt dem i blød eller  lav en maske!

Jeg er sikker på, at du bruger masser af tid hver dag på ansigtspleje. Du tilføjer tålmodigt blødhed, glathed og udstråling til dit ansigt med forskellige natlige skønhedsritualer. Tænk nu, hvis du passer lige så meget på dine hænder?

De fleste mennesker giver ikke deres hænder så meget opmærksomhed som deres hår eller hud. Det er en fejl. Vi udvikler jo evnen til at gribe allerede i fosterstadiet og vores hænder arbejder hele tiden efter det. Derfor er de konstant udsat for intensiv påvirkning af mange faktorer og skadelige stoffer. Hvis du springer plejen af huden på hænderne over, bliver de ru, revnede og tørre.

Alt det der skader huden på hænderne

Der er masser af ting, der skader hænder og gør dem ekstremt tørre - ikke kun rengøringsmidler. Solstrålingen og vores uagtsomhed skal også bebrejdes. At undlade pleje af hænder er den hyppigste årsag til dårligere hud. Kun få er klar over, at huden på hænderne har helt andre behov end resten af kroppen.

Bemærk!

På grund af den lille mængde væv og talgkirtler er det naturlige hydrolipidlag for tyndt til at forhindre huden på hænderne i at tørre.

Det er det, der gør håndpleje til noget særligt. Du skal støtte den hud, der er udsat for så mange skadelige elementer. Se på de ting, du skal undgå for at holde dine hænder sikre.

  • For megen vask med sæbe fjerner fugt og ændrer pH-værdien.
  • Vask af hænder i varmt vand, hvilket får huden til at miste vand.
  • Udsættelse af hænder for kontakt med rengøringsmidler (ingen handsker).
  • Udsættelse for frost om vinteren eller intens solstråling om sommeren.
  • Regelmæssig brug af håndtørrere, som forårsager dehydrering af huden.
  • Hård tørring med håndklæde.
  • Kontakt med klor i vand f.eks. i svømmehallen.
  • Glemmer regelmæssigt at fugte huden på hænderne.
  • Forskellige former for fysisk skade.

Hvordan plejer man hænder, så de ikke er grove og tørre?

Da vi allerede ved, hvad der kan være skadeligt for hænder, og hvad vi skal undgå for at holde dem smukke, fugtede og glatte, er det tid til at gå videre til de vigtigste håndplejeregler.

  1. REGELMÆSSIGHED. Den vigtigste og altafgørende regel er, at du skal pleje huden på dine hænder hver eneste dag. At bruge en håndlotion én gang om måneden har ingen effekt (eller værre...). Kun systematisk pleje giver langtidseffekt, så afsæt f.eks. lidt tid til håndpleje hver aften inden sengetid.
  2. FULD PLEJE. Håndpleje betyder ikke kun at påføre en lotion. Du skal pleje din hud grundigt, det vil sige beskytte mod skadelige elementer (allerede nævnt), sikre tilstrækkelig fugt samt nære dem indefra med sund kost. Kun hænder, der får din fulde pleje og opmærksomhed, får en chance for at se sunde og smukke ud.
  3. NATURLIGHED. Huden på hænder lider mest, når den er i hyppig kontakt med kemikalier. Jeg mener ikke kun rengøringsmidler, men også kemikalier som findes i meget kosmetik. Huden på hånden ser bedre ud, når du giver den naturlig pleje f.eks. udskift din lotion med en 100 % økologisk olie.

Måder at få smukke hænder på. Hvilken skal man bruge?

Vil du have dejlige, pæne hænder? Ikke noget problem. Plej dem jævnligt med den rigtige kosmetik. Vælg mellem tre muligheder: håndlotion, professionelle håndbehandlinger i en salon eller gør det derhjemme med olier og vitaminrige og nærende produkter. Mens du træffer dit valg, så tænk på dine behov og velstand.

Det er vigtigt at du giver dine hænder:

  • dybdegående hydrering og næring
  • beskyttelse mod tab af vand
  • beskyttelse mod skadelige faktorer
  • rensning og eksfoliering

TOP 5 Behandlinger derhjemme af huden på hænderne

Håndbehandlinger derhjemme er billigere og naturlige, du kan tilpasse dem din huds behov og frit modificere. At de tager ret meget tid er deres ulempe. På trods af dette er det alligevel værd at prøve, da virkningerne opvejer al det arbejde, du lægger i det, mens du klargører en håndterapi derhjemme. Hvordan plejer man hænder derhjemme?

DIY HÅNDSCRUB

I første omgang skal du give dem en scrub - eksfoliering af overhuden er en af de vigtigste opgaver. En mild scrub frigører huden fra døde celler og andre urenheder, og efterlader hænderne glatte og bløde som fløjl. Det stimulerer også blodgennemstrømningen, så hænderne får næring indefra. Derfor bør du bruge en scrub regelmæssigt.

Hvordan gør man så det? Køb en færdiglavet scrub eller prøv nemme opskrifter på DIY-scrubs.

Sukker håndscrub

Den nemmeste at lave. Bland en spiseskefuld eller to finkornet sukker med en tilsvarende mængde naturlig olie f.eks. mandelolie eller arganolie. Tilføj fugtgivende honning og citronsaft til at blege misfarvet hud.

Håndscrub af rullet havregryn

Havregryn udgør en rig kilde til næringsstoffer, så brug dem i din scrub - de har også en fantastisk eksfolierende kraft. Smuldr en spiseskefuld havregryn og bland det med bæreolie, honning eller aloe vera gel (eller bland dem alle sammen).

Håndscrub af kaffe

Kaffebaserede scrubs er mest berømte for deres anti-cellulite-effekt, men brug dem gerne til at rense huden på hænderne. Lav en kop kaffe og lad kaffegrumset køle af. Tilsæt olivenolie (eller anden naturlig olie), en smule honning og kanel.

Påfør skrubben mindst en gang om ugen.

OLIEMANICURE

Efter eksfoliering er det tid til næring. Fordi huden er uden beskyttelse og stimuleret efter en scrub, vil den absorbere næringsstoffer øjeblikkeligt. Det er det bedste tidspunkt for en oliebehandling. Oliemanicure reparerer, giver et fugt boost, næringsstoffer og udglatter.

Hvilke olier er bedst til huden på hænder?

Nedenstående er en liste over de bedste olier til tør hud, som du bør lave. Hvad der er vigtigt er, at du kan bruge dem alene eller som base til en gør-det-selv-scrub, iblødsætning af hænderne eller en maske.

  1. Olivenolie har anti-agingeffekt og gør huden blød, glat og strålende. Den har en stærkere plejende effekt end mange håndcremer og beskytter hænderne mod tab af vand og sollys.
  2. Kokosolie – dens fantastiske duft er ikke det eneste, der gør den til et godt valg. Brug den til oliemanicure, fordi den styrker den naturlige hydro-lipidbarriere, så huden holder sig fugtet.
  3. Arganolie er perfekt til oliemanicure og bruges til meget: den beskytter mod sollys og varme, forbedrer reparation og cellulær fornyelse, fugter, nærer og har stærke anti-aging egenskaber og forsinker dermed ældning af håndhuden.

NÆRENDE IBLØDSÆTNING AF HÆNDER

Der er andre måder hvorpå man kan nære og pleje huden på hænderne, som på samme tid er afslappende. Hvordan laver man iblødsætning derhjemme? Brug forskellige ingredienser (såsom olier, urter, frø) til at passe til badet, så det passer til dine behov.

Iblødsætning af hænder med urter

Urter, såsom morgenfrue, hjælper med at reparere huden, virker beskyttende og dulmer irritationer. Hæld kogende vand over 4 spiseskefulde morgenfrueblomster, bland, køl ned og læg hænderne i blød i infusionen i ca. 10 minutter.

Iblødsætning af hænderne i olie

Iblødsætning af fugtforstærkende olivenolie er helt sikkert den mest populære. Olien er rig på essentielle fedtsyrer og vitamin E. Behandlingen er meget nem at tilberede: opvarm lidt to kopper olivenolie let, tilsæt saften fra en halv citron, en spiseskefuld amerikansk olie og en spiseskefuld honning. Hvis du sætter hænderne i blød i denne varme blanding, vil du fugte, nære og... forynge dem i dybden!

Iblødsætning af hænder med hørfrø

Hørfrø er et skatkammer af værdifulde ingredienser, og du bør udnytte dem. Kog 2 spiseskefulde frø i rent vand i ca. 5 minutter. Lad derefter blandingen køle af, dyp hænderne i den og hold den i 15-20 minutter for at give huden blødhed og indkapsle fugt.

DIY HÅNDMASKER

En hjemmelavet maske er en anden god idé til at holde hænderne pæne og smukke. Brug alt, hvad du har lige ved hånden - på denne måde får du et helt nyt sæt næringsstoffer hver gang. Her er de mest populære behandlinger og masker til huden på hånden.

Kartoffel håndmaske

Det er ekstremt nemt at bruge, bleger, nærer og udglatter huden. Du skal koge 2 kartofler, mos dem med en gaffel, bland med to æggeblommer og to spiseskefulde varm mælk. Påfør frugtkødet på hænderne, fastgør med folie eller handsker, lad det virke i 15 minutter og skyl godt.

Varm paraffinbehandling

Når man taler om hudpleje på hænderne, er paraffinmasker meget omtalte. Køb paraffinvoks på apoteket, smelt det, tilføj en lotion på hænderne og dyp dem i paraffinen. Når det bliver lidt stift, tag da hænderne ud. Sådanne paraffinhandsker fungerer som et kompres, der intensiverer håndcremer, øger fugtniveauet, giver maksimal glathed og næring. Efter ca. 15 minutter, fjernes paraffinresterne.

Avocado håndmaske

Hvis du ikke ved, hvordan du plejer hænder, så brug det du har lige ved hånden, f.eks. avocado. Denne enkle frugt er en ubegrænset kilde til essentielle fedtsyrer, vitaminer og mineraler. Mos en avocado og smør frugtkødet på hænderne. Du kan lige så godt vælge erstatningen, det vil sige den naturlige avocadoolie, og nyd at have dejlig, sund hud på hænderne.

HÅNDMASSAGE DERHJEMME

En massage er den sidste (men ikke den mindste) måde at forbedre huden på hænderne på derhjemme. Brug også gerne naturlige olier. Udover arganolie, så prøv mandel-, vindruekerne-, oliven- eller macadamianøddeolie. At massere huden med cirkulære bevægelser i et par minutter gør den blødere, glattere og mere elastisk. Derfor bør du gøre det under oliemanicure eller lige bagefter, da det er den bedste måde at forstærke effekten af de ​​andre håndbehandlinger du laver derhjemme.

Du er velkommen til at dele din mening om artiklen med os.


Kommentarer: #0


Tilføj din kommentar. Den vil blive offentliggjort efter godkendelse af moderatoren.
Fortrolighedspolitik

Vores hjemmesider bruger cookies, inklusive tredjepartscookies til at bruge eksterne værktøjer. I tilfælde af, at brugeren ikke giver deres samtykke, så bruges kun essentielle cookies. Du kan skifte indstillingerne i din browser til enhver tid. Giver du dit samtykke til at bruge alle cookies?

Fortrolighedspolitik