Forkælelse af huden i badet. Bad brugt som en måde at få en fantastisk krop på

Forkælelse af huden i badet. Bad brugt som en måde at få en fantastisk krop på

Selvom det måske lyder overraskende, er badning en af ​​de bedste måder at gøre din kropshud smidig og smuk. Ved du, hvordan du plejer din krop under og lige efter badning? Kender du fordelene ved at tage bad regelmæssigt? Gør som Kleopatra og sænk din krop i et nærende mælk-og-honning-bad eller prøv en af de andre måder til at få et utroligt afslappende bad.

Efter en lang hård dag, fortjener du helt sikkert et øjebliks ro og afslapning. Og der er intet andet, der kan give dig dette end et bad - og det behøver ikke at være en af ​​de smarte SPA-behandlinger, men bare et almindeligt bad derhjemme. Hemmeligheden er dog at vælge de rigtige tilsætningsstoffer til badet (f.eks. naturlige skønhedsolier). Først da opnås det ønskede resultater for badet, nemlig en beroliget krop og sjæl. Vores krop elsker jo bade, så hvorfor skulle du ikke få det meste ud af det!

Badning i kulturen. Sove facts!

Et gammelt japansk ordsprog siger: "Tag et bad, fordi det føles næsten som himlen." Japanere giver bade en meget metaforisk betydning. For eksempel på nytårsdag vasker de deres kroppe med køligt vand for at øge deres chance for at opnå velstand. I deres kultur symboliserer vand ikke kun kropsrensning, men også en åndelig rensning.

I Aserbajdsjan er der andre ritualer forbundet med badning. Aserbajdsjans befolkning tager bad i... råolie, som faktisk betragtes som et vidundermiddel mod alle hudproblemer. Ungarerne bader i termiske bassiner som en måde til afslapning dagen lang, ligesom danskere, der forbinder bad med hygge.

Alligevel er tyrkerne dem der har den mest seriøse tilgang til bade, for hvem Hammam-udrensningstraditionen er en slags metafysisk oplevelse - et bad taget i et tyrkisk badehus varer et par timer og er inddelt i flere stadier, der hver især har en bestemt betydning.

Selv folk, der levede i antikken, anerkendte kraften ved badning. Det bedst kendte kropsplejeritual var badene i æselmælk og honning. Det menes, at en af ​​tilhængerne af disse mælkebade var Kleopatra, som faktisk tog dem regelmæssigt. Dette ritual skulle bevare hendes ungdom og skønhed. Det virkelige interessante er, at folk, der forberedte badene til kleopatra skulle bruge for mælk fra 700 hopper for at fylde et badekar! Når det kommer til europæiske kejserinder, menes Catherine den Store at tage karbad i æggeblomme, mandelolie, rosenvand og... vodka!

Fordele ved bade. Hvad får vi ud af det?

Nu om dage hvor vi er begyndt at erkende multi-formålene og potentialet ved denne behandling, sigerer flere og flere mennesker at de tager lange karbade i stedet for hurtigt under bruseren. Hvis vi har valget hopper vi i et badekar når vi skal forkæle os selv og det er tæt forbundet med varmt vand og aromatiske olier. Men er det godt?

At nedsænke kroppen i et karbad er i det store og hele en måde at slappe af på efter en lang og udmattende dag. Denne enkle behandling kan markant reducere risikoen for depression, fordi den giver lindring, hjælper os med at falde til ro og eliminerer følgerne af langvarig stresspåvirkning.

Desuden bør karbadning ikke kun være forbundet med ren fornøjelse, da det også er en terapeutisk procedure. At nedsænke kroppen i vand, der har en særlig temperatur, hjælper med at lindre muskelspændinger, håndtere muskelkramper samt reducerer smerter f.eks. i led og hoved. Nogle mennesker sammenligner virkningerne af at tage afslappende bade med de resultater, der opnås ved helkropsmassage.

Fordelene ved at bade omfatter også afgiftning af kroppen og tilførsel af essentielle nærende stoffer. Derudover booster denne behandling blod- og lymfegennemstrømningen, hvilket betyder at bekæmpe cellulite og gør endda kroppen slankere.

Hvis vi vil holde os væk fra en almindelig forkølelse, vil badning hjælpe dig med at styrke immunforsvaret. Når det kommer til søvnforstyrrelser, siges det at et varmt bad bekæmper søvnløshed ved at gøre det lettere at falde i søvn.

Sidst men ikke mindst er en af ​​de største fordele ved at bade den anti-aging effekt, som denne behandling har. Antioxidanter kombineret med afslapning i et badekar er nok til at forsinke ældningsprocessen, det gør huden mere elastisk samt reducerer misfarvninger, rynker og andre spor tiden efterlader på vores kroppe.

Hvordan laver man et karbad derhjemme?

Den gode nyhed er, at du ikke behøver at gå i et SPA for at få mest muligt ud af, hvad badning kan tilbyde dig. Sådan et afslappende, foryngende og energigivende bad kan nemt laves derhjemme.

Det siger sig selv, at du har brug for et badekar, men alligevel er der flere ting, der kræves til dette skønhedsritual. Hvad bør man ellers forberede?

Badevandet

Ingen karbad uden vand - der er ingen tvivl om det, vel? Dybest set ville det være bedst, hvis vandet ikke var for hårdt, fordi dette kan bidrage til en forværring af kroppens tilstand. Du kan prøve at filtrere vandet, men det er heldigvis ikke nødvendigt. Temperaturen er det vigtigste:

  • 21 - 27 ºC - lunkent bad virker beroligende
  • 34 - 37 ºC - varmt bad der er afslappende
  • 38 - 42 ºC - varmt bad der stimulerer blodgennemstrømningen

Kosmetik til bad

Der findes så mange forskellige ting man kan putte i et karbad, at det er overraskende. Du kan vælge produkterne ved at matche dem til dine hudbehov/-type eller fokusere på at håndtere særlige hudproblemer. Det skal dog nævnes, at hverken boblebad, saltbad, mælkebad, badebolde eller andre lignende produkter kan hamle op med naturlige urter og olier - de eneste, der er fuldstændig fri for konserveringsmidler og syntetiske stoffer.

Hjemme spa. Hvad skal du putte i karbadet?

Uden tvivl er det nemmeste bare at hælde boblebad i vand. Men nogle gange kan den letteste løsning ikke betale sig. Derimod kan forberedelse af et bad med naturlige tilsætningsstoffer vise sig at være utroligt gavnligt. Faktisk giver dette dig flere muligheder - det, du tilføjer badevandet, påvirker egenskaberne og virkningerne af dit karbad. Selvfølgelig kan du kombinere og blande ingredienserne for at lave et bad, der er skræddersyet til dine behov.

Hvad bør man tilføje et karbad for at pleje huden bedre?

Badeolier

Det bedste blandt naturlige badetilsætningsstoffer er olier, der forstærker hudens naturlige hydro-lipidbarriere, holder hydreringsniveauet, nærer, tilføjer blødhed, glathed og elasticitet. Det er klart, at hvert oliebad kan have forskellige egenskaber, som er strengt forbundet med den olie, vi vælger til dette skønhedsritual:

  • mandelolie - behandler strækmærker og cellulite
  • kokosolie - tager sig af hudens fugtighed, beskytter den
  • arganolie - nærer, regenererer og lindrer irritationer
  • linolie - er anti-inflammatorisk og regenererer
  • jojobaolie - tilføjer blødhed, lindrer tegn på f.eks. eksem
  • sheasmør – beroliger og regenererer solskoldet hud

Æteriske olier til karbad

Hvis du ønsker at tilføje nogle aromaterapeutiske egenskaber til dit karbad, så bør du vælge æteriske olier. Ikke kun er de i stand til at sætte dig i godt humør, slappe af eller forfriske (afhængigt af hvilken du vælger), men de er også antiseptiske og har effekter der plejer huden. Nedenfor er en liste over de mest populære æteriske olier, som du kan bruge:

  • Bergamot æterisk olie - mindsker svedtendens, lindrer acne og forkølelsessår, reducerer nervøse spændinger
  • citron æterisk olie - god mod gigt, hjælper med at kurere eksem og fremhæver misfarvninger
  • lavendel æterisk olie - beroliger, hjælper med at falde i søvn, afslapper og reducerer desuden hudbetændelse og strækmærker
  • appelsin æterisk olie - booster humør, giver energi, lindrer muskelkramper og efterlader huden mere elastisk
  • rosen æterisk olie - udviser stærke foryngende egenskaber, reducerer strækmærker, forhindrer knækkede kapillærer, er perfekt til behandling af tør hud
  • ylang ylang æterisk olie - stimulerer mikrocirkulationen, reducerer overdreven produktion af talg og håndterer angsttilstande
  • æterisk pebermynteolie - reducerer hudirritationer forårsaget af barbering eller insektbid, lindrer smerter
  • tea tree æterisk olie - perfekt til behandling af ringorm på hud og negle, hjælper mod skoldninger

Urtebade

At kaste friske og tørrede urter (eller alternativt urteinfusion) i varmt vand er en perfekt måde til at berige et almindeligt karbad med ekstra egenskaber. Hvordan sådan et urtebad påvirker vores krop afhænger af hvilke urter vi bruger:

  • kamille - er antibakteriel, reducerer acne, hjælper med at falde i søvn
  • lindeblomst - bringer lindring, beroliger, lindrer kløe og irritationer
  • brændenælde - fjerner giftstoffer, lindrer smerter og mindsker ødemer
  • humle - lindrer irritationer, hjælper med at berolige og eliminerer problemet med søvnløshed
  • lavendel - afslapper, genopretter balancen, reducerer stress og hovedpine
  • rosmarin - lindrer irritationer, beroliger nerver og efterlader huden glat
  • mynte - er antiseptisk, reducerer tegn på gigt, beroliger nerver

Andre tilsætningsstoffer til karbadet

Udover olier og urter kan du også tilføje andre stoffer, der positivt påvirker huden. Den gode nyhed er, at vi har mange af dem ved hånden, men ofte er vi ikke engang klar over de enorme gavnlige virkninger vi har:

  • mælk (helst ged) - et mælkebad er en kongelig måde at opnå glat, godt fugtet og næret, ung hud
  • honning - naturlig honning er et fugtighedsbevarende middel, så det er en god idé at tilføje badet hvis du plejer at tilføje fugt
  • mangansulfid (også kendt som epsomsalt) - en af ​​de fineste salttyper med afslappende og afgiftende egenskaber
  • hørfrø - infusion lavet af hørfrø er god til at lindre irritationer (inklusive AZS) og efterlader huden fugtet
  • gær - på grund af de rigelige mængder vitaminer fra B-gruppen, kurerer det akne, psoriasis og andre dermatologiske lidelser
  • bagepulver - er anerkendt som et rensemiddel, der frigører toksiner og andre urenheder fra huden

De bedste badeopskrifter

Hvis du ikke ved, hvordan du opgraderer dit almindelige karbad til et der giver dig særlige effekter, kan du bruge en af de følgende badeopskrifter. Her er de bedste karbade, som du kan lave helt selv!

  1. Nærende bad - hæld 1/2 liter kogende vand over 50 g tørret morgenfrue, læg låg på og lad det trække i 20 minutter. Si infusionen, tilsæt 125 ml honning, bland og hæld i badevandet. Tilføj et par dråber hyaluronsyre.
  2. Foryngende bad - bland 125 ml honning med 2 liter fed mælk (helst ged). Tilsæt badevand og tiføj 8 dråber rosenolie. Du kan eventuelt smide et par friske rosenblade i (de ser fantastiske ud!).
  3. Beroligende bad - bland 100 g tørret kamille, 50 lindeblomst, tjørn og lavendel. Læg de tørrede krydderurter i en linnedpose, bind den og dyp den i varmt vand. Klem et par gange under karbadet for at hjælpe urterne med at frigive næringsstofferne.
  4. Anti-akne bad - læg 1000 g hvedeklid i en pose, dæk med vand og lad det koge i 30 minutter. Pres og tilsæt infusionen til badevandet sammen med 30 g frisk gær og 10 dråber bergamot æterisk olie.
  5. Udjævningsbad - Bland 250 ml kærnemælk, 2 spsk. honning og 125 ml olivenolie eller mandelolie. Tilføj ingredienserne det varme vand og rør rundt. Du kan tilføje mere end én olie.
  6. Rensebad - tag 200 g mangansulfid og 3 spsk. bagepulver, og tilsæt derefter begge ingredienser det varme vand. Tilføj brændenældeinfusion og et par dråber tea tree olie til badet.

Hvordan hjælper man et bad med endnu bedre at booste dets forskønnelsespotentiale?

Et bad er ikke kun en måde at berolige krop og sjæl, men det beroliger også huden. Er denne behandling begrænset til disse tre aspekter? Ved at anvende et par enkle tricks kan du forvandle et almindeligt karbad til et hjemme-SPA og give pleje til hele din krop.

Først skal vi fokusere på den hårpleje, man kan opnå gennem badet. Det eneste du skal gøre er - inden du går i et bad fyldt med aromatiske olier - at påføre enten en hårmaske eller en olie. Fugtigheden og den højere temperatur vil gøre din håroliebehandling mere effektiv og forbedre effekten af ​​hårdampbehandling. Mens de nyder fordelene ved et karbad, trænger de nærende stoffer ind i håret for at regenerere og pleje det indefra.

På samme måde kan vi pleje vores ansigtshud. Påfør blot en ansigtsmaske (enten købt i et apotek eller hjemmelavet) og forkæl dig selv med et øjebliks afslapning, mens de nærende stoffer i masken tager sig af din teint. Naturligvis skal ansigtsmasker opfylde dine nuværende hudbehov.

Du er velkommen til at dele din mening om artiklen med os.


Kommentarer: #0


Tilføj din kommentar. Den vil blive offentliggjort efter godkendelse af moderatoren.
Fortrolighedspolitik

Vores hjemmesider bruger cookies, inklusive tredjepartscookies til at bruge eksterne værktøjer. I tilfælde af, at brugeren ikke giver deres samtykke, så bruges kun essentielle cookies. Du kan skifte indstillingerne i din browser til enhver tid. Giver du dit samtykke til at bruge alle cookies?

Fortrolighedspolitik