En måde at bevare ungdommen på. Hvordan udfører man en ansigtsmassage?

En måde at bevare ungdommen på. Hvordan udfører man en ansigtsmassage?

Hvis det er gjort regelmæssigt, kan ansigtsmassage tilbyde et alternativ til botox - det opstrammer slap hud, fornyer, samt letter optagelsen af nærende stoffer som for eksempel tilføres huden via et ansigtsserum. Hvad er fordelene ved ansigtsmassage, og hvordan udføres sådan en korrekt, samt hvor ofte burde man udføre disse ”små workouts”?

Selvom det er umuligt at være ung for evigt, afprøver folk mange forskellige skønheds behandlinger i håb om at forsinke aldringen af huden - en af disse er at give din hud en regelmæssig massage.  

Denne type af alternativ behandling er elsket, især hos asiatiske kvinder som også bruger jade roller som en uundværlig del af deres daglige foryngende hudpleje. Det betyder dog ikke at brugen af jade roller er den eneste effektive måde hvorpå man kan udføre en ansigtsmassage på. At massere bestemte områder i ansigtet, og bruge en derma-roller, eller sugekopper som er lige så populære metoder, som kan give dig de ønskede resultater.

Det er tid til at opdage hemmelighederne bag en effektiv ansigtsmassage.

Ansigtsmassage, som er ”små workouts”

Uden tvivl bliver den naturlige skønhedsbehandling mere og mere populær. Invasive behandlinger i saloner bliver gradvis udskiftet med dem du selv kan udføre derhjemme. Derfor er ansigtsmassage et effektivt alternativ til botox. Det hjælper dig ikke blot med at slappe af, men efterlader din hud visuelt fornyet. Hvordan er det muligt?

En veludført ansigtsmassage handler om at arbejde med musklerne, som er forbundet med hudens smidighed. Gøres det rigtigt vil du opnå de ønskede resultater - hvis du glemmer en workout (massagen af dit ansigt), vil din hud miste noget af sin fasthed. Musklerne som er med til at skabe en form for stillads til huden,  består af 43-57 individuelle ansigtsmuskler. Det er mange, ikke? De er ikke kun ansvarlige for dine ansigtsudtryk, men også for at dit ansigt er ovalt; musklerne hjælper også din hud med at forblive stram. Er ansigtsmusklerne stærke, vil der være færre rynker.

Det er værd at erkende at kollagen og elastinproduktionen bliver langsommere når man når det 25 år. Disse to typer af proteiner er ansvarlige for at bevare hudens smidighed. Ansigtsmassage er også en god workout for dine hudceller (som producerer disse to proteiner) da det forbedrer mikrocirkulationen i huden, samt letter optagelsen af nærende stoffer og stimulerer hudens selvfornyelsesprocesser.

Hvad er en ansigtsmassage gavnlig for?

Hvad kan du opnå med ansigtsmassage? For det meste vil denne behandling hjælpe dig med at slappe af, og komme ned i gear efter en hård dag. Uden tvivl er den beroligende effekt af ansigtsmassage det største aktiv. Men der er mere til behandlingen end det - den øger hudens evne til at absorbere, hvilket betyder at huden får flere næringsstoffer fra din hudplejeprodukter (cremer, eller et serum med c vitamin og retinol). Dette er en af hovedårsagerne til at ansigtsmassage er værd at prøve sig med.

Indikatorerne for ansigtsmassage er simple - denne workout kan udføres af alle som har tid, og ønsker at gøre det. Det er en god ide at finde tid til at udføre disse ansigtsmassager for når de er udført regelmæssigt (uanset metoden) vil de:

  • hjælpe huden med at optage ilt, og ernære den
  • fremme dræningen af lymfevæske, og øge cirkulationen til huden
  • gøre huden langt mere fast, smidig, blød og reducere rynker
  • forhindre slap hud, og forsinke aldringspricessen
  • være med til at fjerne giftstoffer
  • fremskynde eksfoliering af døde hudceller, samt udglatte huden
  • give energi, samt fremhæve og lysne huden

Den korrekte måde at give dig selv en ansigtsmassage, trin for trin

Der er mange måder at udføre en ansigtsmassage på, og alle har deres fordele og ulemper. Derfor er det en god ide at finde en massage type som passer til den tid du har til rådighed, og som selvfølgelig dækker dine behov. Hvis du er begynder, og undre dig over hvordan du kan udføre denne massage til ansigtet, hals og brystet på den rette måde, er der nogle simple regler du bør kende.

Hvor ofte burde du give dig selv en ansigtsmassage?

Det vigtigste er at du husker at give dig selv en ansigtsmassage hver dag. Det er bedst at gøre det to gange om dagen: morgen og aften. Du kan afsætte 5 minutter til hver session. Hvis du ikke vil kede dig under disse 5 minutter, kan du mixe business med pleasure; find dit yndlingsserum, og dit favorit tv program, og se det mens du masserer dit ansigt.

Hvilke hudplejeprodukter skal jeg vælge?

Det er anbefalet at kombinere ansigtsmassage med brug af hudplejeprodukter. Det er rigtig godt fordi massage styrker effekterne som hudplejeprodukterne giver - det faciliterer penetrationen af nærende stoffer, og transporterer dem til de dybeste hudlag. Derudover, så gør disse produkter det også lettere for dine fingre at massere din hud, men det afhjælper også hudirritationer.

De bedste hudplejeprodukter til brug ved ansigtsmassage er:

  • Naturlige skønhedsolier - ikke essentielle olier, men koldpressede, raffinerede og 100% økologiske olier så som argan olie, mandel olie, og jojoba olie. 
  • Ansigts serum - det er bedst hvis denne indeholder vitamin C, retinol, ungdommens vitamin E, og fugtgivende hyaluronsyre.
  • Ansigtscreme - ikke for tyk, men en tynd og let konsistens som er baseret på økologiske olier, som er rige på naturlige stoffer.
  • Ansigts scrub - Det kan være en du har købt - et produkt med ingredienser der sliber huden fint, eller en du selv laver (For eksempel et mix af en naturlig olie, og sukker).

Hvordan udføre jeg ansigts, hals og brystmassage?

Som enhver anden god workout, - herunder også små workouts (som eksempelvis ansigtsmassage) skal man starte med at varme op. Få, enkelte massagebevægelser er tilstrækkelige: start med at bevæge dine fingre fra nakken og opad, fra din købelinje til dine kinder, og derefter fra den ene tinding til den anden, hvor du også berører panden. Dette er nok for at stimulere blodcirkulationen i ansigtet.

Et andet trin for en god massage, som fokuserer på at presse på de rigtige steder kommer her. Begynd ved øjenbrynet, og bevæg dig mod tindingerne som skal masseres med cirkulære bevægelser. Bevæg dig så mod området omkring øjnene, hvor dine bevægelser skal være blide da huden er meget sart her (brug fingerspidserne). Gå herefter videre til din hage kind, pande mv.

Det sidste del af massagen handler om at berolige huden igen, og færdiggøre hele massagen. I dette trin skal du dubbe ansigtet og halsen forsigtigt. Start med den nederste del af nakken, og bevæg dig langsomt opad indtil du når panden.

Hvad skal jeg massere med?

Det er helt klart lettest at massere dig selv med dine hænder - du behøves faktisk intet andet, og det gør også at du kan massere dig når og hvor du vil. Når du bruger dine hænder, er det også lettere for dig selv at finde det passende tryk på de rigtige steder.

Ikke desto mindre kan du bruge specielle værktøjer til at massere med, og her kommer en liste med de mest brugte:

1. JADE ROLLER

Dette har været et hit i flere måneder. Er ansigtsmassagen udført med en jade roller virkelig så effektiv som det siges? Det kommer an på hvor ofte den udføres - jo oftere du bruger en jade roller til at massere ansigtet, desto bedre.

Sådan et værktøj som er lavet af jade, nefrit, eller kvarts som alle er jadesten, er meget anerkendt i Asien som ungdommens sten. Deres gavnlige effekter afhænger af afkølingen af stenen (det anbefales at lægge den i købeskabet før du bruger den) - på denne måde vil porerne i huden mindskes, og du får din blodcirkulation i gang, og dræner lymfevæske. I tilføjelse til dette har jadesten også en anti-aging effekt, reducere mørke rander under øjnene. For at toppe det, så er en jade roller meget let at bruge, og det er en behagelig følelse når den ruller over huden.

En jade roller er ikke bare billig, men den er også meget let at bruge. Helt simpelt er det et værktøj til massage - ud over at se flot ud - beroliger, lysninger og forynger den også ansigtet.

2. CUPPING

En anden måde at forynge ansigtet på med massage er at bruge en sugekop. Denne metode har også et alternativt navn - nemlig ansigts cupping. Det lyder måske mærkeligt, men…. Det virker! Hvad er så fordelene ved at bruge en sugekop i ansigtet, og hvordan bruger man den rigtigt?

Denne asiatiske form for ansigtsmassage udnytter de positive egenskaber ved vakuum. I behandlingen skal du enten bruge silikone eller glas kopper som ligner reagensglas i forskellige størrelser, og tykkelser. Hvis du ønsker at afprøve denne type af ansigtsmassage (cupping i ansigtet) er det klart at du skal vælge de mindste. At bruge cupping metoden skaber vakuum i huden. Når sugekoppen flyttes rundt på huden stimulerer denne blod og lymfecirkulationen, hvilket er med til at mindske inflammation, udglatter huden, samt reducere spændinger i musklerne. Ydermere vil denne alternative behandling også rense tilstoppede porer i ansigtet.

3. GUA SHA

Nogle mennesker siger at Gua Sha er en anden form for jade roller. Det som forbinder disse to værktøjer, er at begge to er lavet af jadesten (i de fleste tilfælde er det jade). Fordelene ved jade roller og Gua Sha er meget lig de samme, og er begge opnået med at bruge dem som værktøjer til at massere huden i ansigtet. Gua Sha siges dog at have en bedre effekt.

Hvad er forskellen på Gua Sha og en jade roller? Helt simpelt så ruller man hen over huden med en jade roller og en Gua Sha skal man bruge flere kræfter, og kræver et højere tryk på ansigtet; i bund og grund er Gua Sha en form hvor du blidt skraber huden. Selv navnet på den med ”Gua” som betyder ”at gnide” og ”Sha” for rødme (effekten af en terapeutisk massage med en jade-sten). Selvom det er let at udføre, så kræver denne massage udført med en Gua Sha stor tålmodighed. Hvad der er interessant, er at måden man udføre denne massage på allerede i antikken var kendt, og elsket af mange kinesiske kvinder.

Hvad er fordelene ved at udsætte din hud for Gua Sha? Grundlæggende beroliger denne behandling musklerne, og reducerer inflammation da den genererer en indre varme når den bliver kørt over huden. Sidst, men ikke mindst så er Gua Sha kendt for at lindre smerte.

4. ROLLER, OG DERMA ROLLER

En ansigtsmassage kan udføres hjemme med almindelige rollere, samt dermarollere. Men hvad er forskellen på disse værktøjer? Kun dermarollen har små bitte nåle, hvor effekten kan sammenlignes med diamantslibning - dermarolleren stimulerer blodet i huden, og opmuntrer hudens proces til selv-fornyelse på grund af de hundredvis af små huller nålene skaber. Almindelige rollere derimod, er langt mindre invasive, og effekten er mindre, medmindre du bruger en roller lavet af kølene jadesten (se punkt 1).

5. VÆRKTØJER TIL ANSIGTSMASSAGE:

En separat kategori inkluderer de resterende værktøjer der kan bruges til ansigtet. Der er så mange af dem, og hver enkelt har dens egne fordele. Alligevel fokuserer de alle på en ting, netop at stimulere blod og lymfecirkulationen. Derudover fremmer disse også cellernes processer som er med til at løfte huden, hvis de bruges relativt ofte og systematisk. Du kan vælge mellem tre typer:

  • Kuglemassage til ansigtet - den er super praktisk, og kuglerne som sidder på hovedet (er ofte lavet af køligt metal) gør det nemt for værktøjet og kuglerne at glide over ansigtet.
  • Vibrerende massageværktøjer - dens hoved er T-formet (nogle er beriget med 24 karat guld) og bruger vibrationer til to opgaver: nemlig at forbedre cirkulationen i huden, samt styrke og stimulere dens fornyelsesprocesser.
  • Ultralyd ansigtsmassage værktøj - På dansk er dette et værktøj som giver en minimassage til huden ved brug af ultralyd. (1 MHz bølger). Dette værktøj giver to effekter ved brug: Kavitation i ansigtet, som påvirker de øverste lag af huden og så sonoforese som påvirker de dybere lag i huden.

6. ULTRASONISK ANSIGTSBØRSTE

Selvom princippet i en sonisk ansigtsbørste er at rense ansigtet uden brug af hudplejeprodukter, kan den også blive brugt til at massere ansigtet. Faktisk er dens ældre forgænger, som er en elektrisk rensebørste helt formidabel til denne opgave. At rense ansigtet med børster som disse, gør at huden bliver glat og vil absorbere nærende stoffer lettere, og dette er med til at stimulere cellefornyelsen i huden. Den negative side ved disse børster at de er dyre, og kan være svære at bruge sammenlignet med for eksempel en ansigts roller.

Fun Fact

Et viralt klip hvor der bruges en almindelig tandbørste til ansigtsmassage er gået verden rundt. Det handler om at massere ansigtet med en tør tandbørste - den skal så forbedre cirkulationen i huden, og hjælpe med at eksfoliere, og fjerne døde hudceller. Er denne ansigtsmassage udført med en tandbørste effektiv? Måske, men at bruge et værktøj specielt designet til det, eller dine fingre er et langt lettere, og mere sikket valg.

Ansigtsmassage. Er det overhovedet det værd?

En regelmæssig udført ansigtsmassage er hudpleje, og enhver kvinde skulle tage og prøve det. Istedet for at drømme om at have en smuk ungdommelig hud, så er det bedre at prøve at gøre noget. Ræk ud efter, og afprøv nogle af disse ansigtsværktøjer for at opnå afslapning og en stor portion af ren nydelse; Du bør samtidig også overveje denne mere alternative behandling som din nye ani-aging strategi. Den største fordel ved ansigtsmassage er at det er naturligt, og helt gratis.

Før du bruger en jade roller, eller en dermaroller skal du være bekendt med do’s and dont’s ved brugen af disse værktøjer. Generelt set er det ikke den bedste ide at udføre en ansigtsmassage hvis du lider af:

  • Svær, eller kronisk akne
  • Forstørrede lymfeknuder eller mandler
  • Har åbne sår, eller herpes
  • Karspringninger
  • Betændelse i mundhulen, for eksempel tandkødsbetændelse

Du er velkommen til at dele din mening om artiklen med os.


Kommentarer: #0


Tilføj din kommentar. Den vil blive offentliggjort efter godkendelse af moderatoren.
Fortrolighedspolitik

Vores hjemmesider bruger cookies, inklusive tredjepartscookies til at bruge eksterne værktøjer. I tilfælde af, at brugeren ikke giver deres samtykke, så bruges kun essentielle cookies. Du kan skifte indstillingerne i din browser til enhver tid. Giver du dit samtykke til at bruge alle cookies?

Fortrolighedspolitik