365 Dage med Hårliv. Hårpleje og Årets Årstider

365 Dage med Hårliv. Hårpleje og Årets Årstider

Dit hårs sundhed afhænger ikke kun af den mad, du spiser, de produkter, du køber, og den livsstil, du lever. Dets udseende og sundhed påvirkes også af... årstiderne. Vejrforholdene udgør en vigtig faktor, som du skal overveje, når du vælger den rigtige hårpleje.

Hver årstid kan have en negativ indvirkning på hårets tilstand. Kan du holde katastrofen væk? Hvordan forbereder man håret på årstidernes skiften og redder det fra frost, tør luft fra varmeapparater, sommerens hedebølger og sæsonbestemt hårtab? Hvorfor tager du ikke et kig på et år fra dit hårliv og lærer reglerne for hver sæson af året?

Sommerens hårpleje

Sommeren er en vidunderlig årstid, der får os til at tænke på varme, hvile, sol og energi. Det er bare ærgerligt, at vores hår ikke bryder sig så meget om det. Den varme sommer er en af de mindst hårvenlige årstider.

Hvad skader dit hår om sommeren?

Om sommeren ødelægger den mest skadelige duet håret - solen og vandet. Hvis du planlægger at tage til havet, så husk, at sollys er mest ødelæggende for vådt hår efter at have badet i havet. Vand fungerer som linser – det fokuserer de skadelige solstråler, som ret hurtigt beskadiger hårstrukturen. Det er ikke enden på sollysets ødelæggende kraft: sammen med saltet i vandet svækker det hårets lipidlag, som mister beskyttelsen og er mere tilbøjelig til at beskadige. Høje temperaturer berøver tråde af vand, og som et resultat bliver håret hurtigere tørt end under andre årstider.

Hvordan plejer man sit hår om sommeren?

Hvad kan du gøre for at nyde ferien fuldt ud og undgå hårskader?

  • Når du kommer tilbage fra stranden, skal du skylle håret grundigt for at slippe af med saltvandet; vælg milde shampooer, som efterlader håret fugtet og lettet.
  • Efter hårvask skal du altid bruge en god balsam; to gange om ugen skal du bruge en reparerende og fugtgivende maske - en perfekt maske er rig på naturlige planteekstrakter, f.eks. kaviar, aloe og honning.
  • Udnyt fordelene ved naturlige olier: mindst en gang om ugen skal du lave en håroliebehandling: påfør en god blanding af olier på dit hår og din hovedbund, lad det sidde i 30 minutter eller længere, vask dit hår grundigt og brug en naturlig balsam.
  • Gnid lidt af en udvalgt olie ind i hårspidserne i løbet af dagen, og lad det sidde - det beskytter mod den skadelige UV-stråling.
  • Brug urteinfusioner til den sidste skylning, f.eks. padderok, brændenælde, kamille.
  • Om sommeren må du hellere droppe føntørrer og glattejern - det er en ekstra dosis varme; lad dit hår tørre naturligt - det tager ikke lang tid på varme dage.
  • Beskyt også din frisure udefra: hatte og tørklæder skåner både hår og hovedbund - på den måde undgår du en farlig solskoldning af hovedbunden.

Efterårets hårpleje

Når efteråret kommer, har dit hår et øjebliks lettelse og forsøger at komme tilbage til det normale efter den brændende varme og hår-uvenlige sommer. Lykkes det for dine lokker?

Hvad skader dit hår om efteråret?

Solskadet og tørt hår og hovedbund forsøger at genoprette hydro-lipidbalancen og begynder at producere for meget talg til at genopbygge det. Det er derfor, så mange kvinder klager over fedtede hårrødder og tørre spidser. Du skal huske, at håret begynder at falde for meget - det er et stadium med drastiske vejrforhold såvel som hormonændringer. Niveauet af østrogen falder (det er det højeste om sommeren og foråret), mens der produceres mere testosteron. Hormonstimuleringen er overstået, så håret - er i vækstfasen indtil videre - afslutter sin livscyklus.

Hvordan plejer man sit hår om efteråret?

Hvad er det bedste middel mod sæsonbetinget hårtab? Hvordan bringer man hovedbunden i balance igen?

  • Hårtab om efteråret bør ikke være bekymrende - det er normalt, at dit hår gennemgår nogle forandringer. Lad blot krisen komme og gå, og husk, at du måske taber 100 hår om dagen i denne regntid!
  • Alligevel bør du sørge for at spise den rigtige kost for at undgå, at håret udtynder. Hvis du beriger den med umættede fedtsyrer, vil det styrke din frisure en smule inden den hårde vinter. Husk vitaminer og spis flere proteiner (hovedingrediensen i hår).
  • Om efteråret er det en god idé at tage et vovet skridt og få en blid klipning - på den måde får din frisure et volumenboost, og du slipper af med meget tørre spidser.
  • Fugt til håret er et must: Du har ikke brug for så stærke fugtighedscremer som om sommeren, men du skal stadig sørge for, at håret er gennemfugtet hele tiden. Ellers begynder dine hårstrå at producere for meget talg i selvforsvar.
  • For at balancere de processer, der foregår på hovedbundens overflade, skal du gå efter hårolier, der indeholder squalane - ingrediensen i menneskets talg. Squalane afbalancerer talgsekretionen: det reducerer talgen, når huden er for fedtet, eller intensiverer sekretionen, når din hovedbund er meget tør.
  • Urter og urtete er altid velkomne. Om efteråret kan du vælge brændenælde, som har et højt indhold af vitaminer og mineraler og samtidig forebygger fedtet hovedbund. Bortset fra at skylle håret med urtete, kan du bruge dem som hovedbundsbehandlinger - massér dem forsigtigt ind i huden.
  • Efterårets hårtab kan reduceres, hvis du behandler dit hår skånsomt: ingen håndklædetørring, ingen træk under børstning, intet varmt vand til skylning, fordi det svækker hårløgene.

Hårpleje om vinteren

Vinteren er langt fra omsorgsfuld og kærlig. Den er smuk, men hård ved vores frisurer.

Hvad skader dit hår om vinteren?

Mest frost og lave temperaturer. Om vinteren har dit hår ikke et øjebliks lettelse - du flytter fra den kolde luft til opvarmede rum: Tør luft er lige så skadelig for håret som den frostklare luft. For at gøre tingene værre, er der en pludselig ændring af temperaturer (flytning fra kolde til varme rum og omvendt) er som et termisk chok for håret: blodkarrene krymper, og hårsækkene mister vitalitet. At bære en hat kan forstyrre blodgennemstrømningen i hovedbunden, men det er også en dårlig idé at tage den af ​​– en simpel måde at beskadige hårsækkene og tabe et stort antal hår. En almindelig vinterfejl er at bruge for mange stylingprodukter, fordi håret skal se fantastisk ud efter at have taget hatten af. Som følge heraf er talgkirtlerne tilstoppede og forstyrrede.

Hvordan plejer man sit hår om vinteren?

Hvilken måde kan du redde dit hår fra vinter, frost og tør luft fra varmeapparater?

  • Hydrer din krop indefra - prøv at drikke op til to liter vand dagligt. På den måde forebygger du tørhed i håret og blokerer for overdrevent hårtab.
  • Husk vitaminerne - blodkarrene trækker sig sammen på grund af kulden, så de leverer kun en lille del af næringsstofferne. Bortset fra en kost, der er rig på frugt og grøntsager, skal du regelmæssigt bruge vitaminhårmasker og balsam. For at tilføre dem direkte til hovedbunden skal du købe en hårolie med et højt indhold af vitaminer, f.eks. kokosolie eller avocadoolie, og påføre den mindst en gang om ugen på dit hår og din hovedbund.
  • Naturlige olier skaber en naturlig barriere på håret, som beskytter mod de skadelige virkninger af eksterne faktorer og forhindrer giftstoffer i at trænge ind under skællaget. Prøv at gnide en smule olie ind i mellemlængderne hver dag.
  • Når du køber en vinterhue, så sørg for, at den ikke sidder for stramt, så du kan give hovedbunden den rette cirkulation. På den måde undgår du skæl og fedtet hår.
  • Vælg en mild shampoo, som har normaliserende eller fugtgivende egenskaber. En børneshampoo er et perfekt valg. Den lindrer irritation i hovedbunden og renser huden blidt.
  • Håret har tendens til at blive statisk om vinteren. For at holde det væk skal du vælge produkter, der er tilsat flydende silke. Værd at vide: syntetiske materialer udløser statisk hår mere end uld- eller bomuldshatte.
  • Skær ned på stylingprodukter - de har komedogene egenskaber og tilstopper talgkirtlerne. Hvis du ikke kan undvære dem, så vælg naturlige og milde stylinglotions og -sprays.
  • Pas på med overbelastende hårmasker: de kan tynge dine hårstrå yderligere ned. Gå i stedet efter sarte, nærende og fugtgivende produkter.

Forårshårpleje

Om foråret er vi ikke så udsatte for hårtab som om efteråret, men dette problem rammer mange mennesker. Håret er svagt efter vinteren og venter på en stor dosis vitaminer og mineraler. Hvis du ikke giver dem det, lander hårstråene på gulvet. Husk, at mange hårs liv slutter om foråret - det er normalt, at der er flere hår på din børste.

Hvad skader dit hår om foråret?

Om foråret har dit hår en chance for at få balancen tilbage i hårplejerutine, udseende og sebumsekretion. Hovedbunden er renere, hvorimod sebumsekretionen er reduceret. På den anden side står nogle af jer over for hårskader og løg, der er tilstoppet af kosmetisk opbygning, talg, støv – på ingen måde er næringsstoffer i stand til at komme igennem sådanne forhindringer. Foråret kan være lige så regnfuldt og omskifteligt som efteråret, så du har brug for noget beskyttelse - i det mindste en paraply. Sæsonbestemt (forårs) hårtab er et ganske almindeligt fænomen. Det er forbundet med sæson- og klimaændringer og kan vare op til to måneder.

Hvordan plejer man sit hår om foråret?

Hvordan reparerer man håret efter en hård vinter og plejer sin frisure under det sæsonbestemte (forårs-) hårtab?

  • For at tjekke dit hårs tilstand efter vinteren skal du lave en hårporøsitetstest - på denne måde finder du ud af, om det er værre, og om porøsiteten er højere. Det vil være lettere for dig at finde den rigtige hårpleje.
  • Din hårtilstand kan også identificeres ved at observere, hvordan dit hår opfører sig uden den balsam, du plejer at bruge. Hvis det hurtigt bliver fedtet, betyder det, at din hovedbund skal renses - brug en hovedbundsscrub eller en grøn lermaske.
  • Tørt og kedeligt hår har godt af at blive olieret - naturlige olier kan påføres hår og hovedbund hver anden eller tredje dag.
  • For at få den sunde hovedbund tilbage skal du vælge naturlige shampooer uden komedogene silikoner og parabener.
  • Hvis dit hår er svagt om foråret, skal du huske at behandle det på en blid måde: Vælg en kam med brede tænder (f.eks. en kam af træ eller neem-træ er et godt valg). Du må ikke rive eller hive i håret. Når du styler håret, må du ikke lave stramme opsætninger for at undgå at svække hårløgene.
  • Når du føntørrer, skal du indstille en kølig luftstrøm - det er hårvenligt og lader dig låse vandet inde.
  • Det er en god idé at pleje dit hår indefra. Forårets grøntsager er rige på masser af vitaminer, næringsstoffer (A, B1, B2, PP, E) og svovl, som er essentielt for håret.

For at holde dit hår smukt hele året rundt, skal du blive ved med at pleje det. Hemmeligheden ligger i den omhyggelige pleje - at tilpasse den til årstiden, din hårtype og porøsitet.

Du er velkommen til at dele din mening om artiklen med os.


Kommentarer: #0


Tilføj din kommentar. Den vil blive offentliggjort efter godkendelse af moderatoren.
Fortrolighedspolitik

Vores hjemmesider bruger cookies, inklusive tredjepartscookies til at bruge eksterne værktøjer. I tilfælde af, at brugeren ikke giver deres samtykke, så bruges kun essentielle cookies. Du kan skifte indstillingerne i din browser til enhver tid. Giver du dit samtykke til at bruge alle cookies?

Fortrolighedspolitik