Hvad er den bedste vinter hårpleje? Bedste tricks og remedier

Hvad er den bedste vinter hårpleje? Bedste tricks og remedier

Glansfuldt, stærkt og sundt hår er altid en ting, uanset årstiden. Om vinteren, når temperaturerne falder under de 0 grader udenfor, efterlader udseendet af vores frisurer meget at ønske. Gennemborende vind, tør luft indenfor, hår gemt under en hue - det er ikke særlig hår-venligt. Vi er alle bekendte med statisk elektrisk strittende hår, fedtet hovedbund, manglende volumen, dehydrering, skadet hår (spidser), umulige hårstrå. Så hvordan burde din vinter hårpleje se ud?

Hvad truer dit hår i den bidende kulde?

Vinter er (overhovedet!) ikke en hår-venlig årstid. Forkert hårpleje svækker både indre og ydre hårstruktur påfaldende, det inkluderer også hårløgene. Det er fordi, håret er udsat for pludselige og ret drastiske ændringer i temperaturen: frostklar luft udenfor og tør varm luft indenfor - er ikke en god kombination for din frisure.

At bære en hue og halstørklæde eller gemme håret i en turtleneck, giver dig ikke din ønskede effekt i hårpleje. Håret bliver tynget ned og mister volumen, din hovedbund bliver frataget en ordentlig blodgennemstrømning, håret bliver fedtet og tørklædet knækker dine spidser. Som konsekvens er din frisure ikke længere vital eller flot at kigge på.
Hvordan genopbygger man så hårets glans, bounce og styrke for at holde skaderne væk i en hård vinter?

Vinter hårpleje for den perfekte frisure!

1. Hvordan plejer man hår om vinteren - frisk luft selv med en hue

Kolde dage betyder meget mere olieret hår, hvilket er resultatet af at gå rundt med en varm hue. Håret forbliver ikke friskt hvorimod hovedbunden er forstyrret af overskydende talg, fordi talgkirtlerne arbejder mere intens. For at holde håret voluminøst, er du velkommen til at vaske det hver dag: gå efter en mild balancerende naturlig shampoo.

Du er reddet fra hattehåret, hvis du sprayer noget tørshampoo i rødderne, f.eks. før en stor date. Produktet løfter rødderne, booster volumen og holder overdreven talg sekretion tilbage. Det vigtige er bare, at du ikke gør det til en vane. Når du anvender en tørshampoo, er det tilrådeligt at vaske håret næste dag.

2. Hvordan plejer du hår om vinteren - bedste fugtighedscreme

For at redde håret fra den tørre luft, skal du give det tilstrækkeligt fugt. Reglen gælder både hårlængden og hovedbund, som har en tendens til at miste hydrering, på grund af overophedet luft udledt af varmeapparater og føntørrere. I vinterhalvåret mister håret hurtigt vand, og dets kutikula løftes. Som konsekvens er det mere tilbøjelig til skader.

At fugtgive er basen for hårpleje - udover et balancerende produkt, skal du gå efter en fugtgivende shampoo (mange shampoo til fedtet hår indeholder også ingredienser, der holder hår og hovedbund fugtet).

Micellar hårprodukter er innovative og tilpasset vinteren. Mange af dem renser forsigtigt hovedbunden og gør den ikke tør. Fugtgivende hårmasker/balsam og urtebehandlinger i hovedbunden er et fremragende valg, der beroliger irriteret hovedbund og holder fugten inde. 

Hvis dit hår skriger efter fugt - tag til frisøren og forkæl det med en damp behandling, hvilket er en hurtig vej til at nære. Du bør gøre dit bedste for at bevare effekten så lang tid som muligt - hjemmebehandlinger med hårolie vil virke som den bedste forstærkning. Gør det mindst en gang om ugen.

3. Hvordan plejer du hår om vinteren - ikke mere fedtet hår - ren hovedbund

Udover regelmæssig brug af en balancerende shampoo, vil håroliebehandling sikre uforstyrret hovedbundsbalance. Naturlige oliers unikke kvaliteter (især jojobaolie) holder hovedbunden ren og fri for overskydende talg.

Når det kommer til ekstremt fedtet hår, skal det bruge intensivt arbejdende produkter. En balancerende shampoo er ikke nok til at få udryddet talg overbelastning. Hvis du kæmper med dette problem, så lav en hovedbunds eksfoliering en gang om ugen (find en færdiglavet scrub eller lav din egen med naturlige olier). Scrubben fjerner ikke blot overskydende talg, men frigør dig også fra produktopbygning, adskillige toksiner og urenheder. Eksfoliering øger blodgennemstrømning, leverer ilt til hudceller og stimulerer hårløgene for hurtigere hårvækst. Desuden er en scrub et perfekt remedie til fladt, tynget hår - en blid hovedbundsmassage løfter rødderne og giver et flot volume-boost.

4. Hvordan plejer du hår om vinteren - beskyttede spidser

Hårets spidser bliver hurtigst skadet - det er den del af håret, der er længst hos os. Som konsekvens af det, har de mere tid til at blive skadet på grund af dårlige forhold, forkert hårpleje og uregelmæssige hårklipninger. Det er det hårstykke der bliver tørt, mister farve og spalter hurtigst. Spidser er ofte ekstremt krusede, og det er netop den del af håret, hvor skaden af de ​​indre strukturer begynder.

Det bedste du kan gøre, er at klippe spidserne regelmæssigt og bruge et specielt serum til at beskytte dem mod tør luft og hårde temperaturer. Bortset fra silikone-baserede produkter, udfylder Naturlige olier denne rolle - ikke kun beskytter de håret på ydersiden (efterlader et mikroskopisk skjold, der beskytter mod skader), men forstærker også de indre hårstrukturer og forhindrer hårspidserne i at spalte.

5. Hvordan plejer du hår om vinteren - forstærkede hår løg og indre hårstruktur

Hårløget er den altafgørende del - hvis dens tilstand forværres, falder hårene nemt ud af hårsækken. Og bare for at gøre tingene værre, forhindrer det hårvækst. Hårstrå kan gro ud svagere og blive mere tilbøjelige til skade. Når en hue, kold og varm luft giver dit hår en udfordrende tid, bør hårpleje mest baseres på påføring af håroliebehandlinger. Naturlige olier bliver gnedet ind i både hårlængder og hovedbund for at stimulere dens arbejde, nære hårmatrixen og overbringe talrige værdifulde vitaminer, phytosteroler, flavonoider og gode omega-fedtsyrer. Håroliebehandling er den bedste og mest effektive hjemmeterapi, du kan præsentere din frisurer for. 

6. Hvordan plejer du hår om vinteren - ustyrligt elektrisk hår under kontrol

Ustyrligt hår - vintertruslen mange kvinder forsøger at bekæmpe. Det påvirker typisk skrøbeligt, tyndt hår, men alligevel sker det, at tykt, tungt hår taber kampen mod tør luft, huer eller vaskemidler, som i høj grad intensiverer statisk hår. 

Hvis dine hårstrå notorisk flyver i forskellige retninger og en hårbørste rutine kun får dem til at se værre ud, så prøv en shampoo beriget med naturlige olier (find et færdiglavet produkt eller tilsæt en dråbe, eller to, naturlig olie til en almindelig shampoo).

En specialdesignet antistatisk hårspray er et andet godt valg. Det giver den bedste effekt, når du sprayer det inde i huen og på tørklædet og forsigtigt fugter børsten, inden du reder håret. Når vi taler om hårbørster, kan de også forårsage statisk hår. Hvis det er tilfældet, så udskift den med en bredtandet trækam - det vil holde det statiske væk, og på samme tid tage sig af dit hår og hovedbund. 

7. Hvordan plejer du hår om vinteren - misundelsesværdig hårvolumen

Volumen (eller for at være mere præcis, manglen på det) er nok det største problem, du sandsynligvis støder på i vinteren. For at holde dit hår voluminøst, kan du prøve et par testede tricks. Hovedbundsmassage er uden tvivl prioriteten - f.eks. massagen du giver dit hår, når du anvender hårolie. Ikke kun for at nære hårløgene, men også for at give hårrødderne et løft og tilføje fyld og volumen til håret. 

Føntørre håret omvendt, er en anden god metode. Når hårstråene er en anelse fugtige, brug en mild styling creme - naturlig og uden syntetiske ingredienser. 

Dit hår vil også se godt ud, når du bruger en hjemmelavet hørfrøgel. For at undgå tynget hår om vinteren, skal du bruge en let balsam og shampoo. På denne måde er du sikker på, at dit hår bliver plejet med omhu og produkterne ikke forstyrrer balancen i hovedbunden.

8. Hvordan plejer du hår om vinteren - beskyttelse mod de eksterne faktorer

Hvis håret forbliver i kontakt med hårdt vejr, bliver det hurtigere svagere og mere beskadiget - det giver mening. Det ærgerlige er, at om vinteren, selv når du går hjem til et varmt sted – har dit hår ingen chance for at hvile, fordi tør og overophedet luft også udfordrer det. 

Beskyttelse af håret imod skader, er et af de vigtigste elementer i vinterhårpleje. Naturlige olier og hjemmelavede håroliebehandlinger viser sig at give de bedste resultater, idet de virker på flere måder: ikke kun beskytter de håret udefra, men fikser også den indre struktur og forstærker løgene.

Det er bedst, når du vælger den rigtige olie til dit hårs porøsitet og tilstand - du bør prøve en online hårporøsitetstest og vælge den rigtige blanding af olier. En af de tre Nanoil hårolier vil blive tilpasset til vinterhårpleje, designet til forskellige porøsiteter, typer og hårtilstande.

Hvad kan dit hår ikke lide? Vær opmærksom på...

1. Alkohol baseret hårprodukter

Alkohol i produkter fremmer absorption. Langkædede alkoholer vil ikke gøre skade, selv på den lange bane. Ærgerligt er det bare, at de fleste produkter så indeholder mindst en stærkt dehydrerende kortkædet alkohol, som fører til dehydrering af håret og har en komedogen effekt på din hovedbund, når det bruges regelmæssigt. Den hår-uvenlige gruppe involverer alkohol denat, benzylalkohol, ethanolalkohol og isopropylalkohol (IPA). 

2. Stærkt virkende silikone der tynger dit hår

Tunge silikone produkter arbejder ligesom de 'dårlige' alkohol, det efterlader hovedbunde dehydrerede og irriterede. Når du handler ind til vinter hårpleje produkter, undgå silikone såsom simethicon, trimethicone eller trimethylsiloxysilicate.

3. Et glattejern og varme styling produkter

Varme glattejern plader, føntørrerens luftstrøm plus skiftevis tør og frostklar luft... kan være for meget, for dit hår at klare. Hvis du virkelig vil gøre dit bedste for at holde håret vitalt og undgå skader - brug kun et glattejern af og til, eller opgiv det. Du vil redde din frisure fra uoprettelige ændringer i dens struktur. Brug en kølig luftstrøm under føntørring - så vil håret ikke miste fugt og vand. Desuden vil hårets kutikula blive forseglet og give fabelagtigt strålende hår.

4. Tørring med håndklæde

Selvfølgelig er denne aktivitet forbudt uanset årstiden. Husk dog, at håndklæde tørring plus få måneder med ikke fordelagtige vejrforhold (både ude og inde), giver hårskader dobbelt så hurtigt. Hård håndklæde tørring eller at gå i seng med vådt hår, ender måske med knækket hår eller beskadiget keratin senere (som bestræber sig på at beskytte håret mod skader og tørhed).

5. For mange hårprodukter

Naturlige plantebaserede hårstyling produkter er bestemt værd at vælge. Når alt kommer til alt, så lader de dig style en frisure, som er nærende og beskyttende på samme tid. På den anden side, hvis du over forbruger syntetiske mousser og hårsprays, belægger og tynger du dit hår med kemikalier, som kan forårsage dehydrering. En hårmousse, spray, gel eller paste forringer tilstanden af ​​din hovedbund og forstyrrer den naturlige cirkulation.

6. Skødesløs føntørre rutine

At gå i seng med vådt eller fugtigt hår (eller endnu værre – at gå ud med fugtigt hår) er en nem måde at blive forkølet på. Hår lider også meget. Vådt hår er mere sart og tilbøjeligt til skader; dens struktur bliver hurtigt ødelagt. Hårfibre er ekstremt svære at genopbygge.

7. Plastik børster og kamme

De kan forstærke hårets statiske tilstand, og trække hårstråene ud. Hvis du er seriøs omkring hårpleje, så find den rigtige børste eller kam. En trækam med brede tænder er en af ​​de bedste, du kan vælge – den reder dit hår, masserer hovedbunden og forbedrer blodgennemstrømningen og leverer dermed ilt til hårløgene.

8. Ordner dit vasketøj forkert

Selvom alt for mange vaske- og skyllemidler giver huer og tørklæder en dejlig aroma og blødhed, kommer de ikke til at opgradere dit hår. De fleste vaskepulvere, blødgøringsmidler og kapsler har samme elektriske ladning som dit hår. Så... Hvis du anstrenger dig for meget, for at vaske dine tørklæder, huer eller sweatre, vil dit hår helt sikkert blive statisk. For at reducere det skal du vælge antistatiske skyllemidler og skære ned på vaskemidler, mens du vasker.

Du er velkommen til at dele din mening om artiklen med os.


Kommentarer: #0


Tilføj din kommentar. Den vil blive offentliggjort efter godkendelse af moderatoren.
Fortrolighedspolitik

Vores hjemmesider bruger cookies, inklusive tredjepartscookies til at bruge eksterne værktøjer. I tilfælde af, at brugeren ikke giver deres samtykke, så bruges kun essentielle cookies. Du kan skifte indstillingerne i din browser til enhver tid. Giver du dit samtykke til at bruge alle cookies?

Fortrolighedspolitik