Hår med lav porøsitet. Alt du skal vide

Hår med lav porøsitet. Alt du skal vide

Her er en myte, der kan punkteres: Et tæt overlappende skællag i håret er ikke altid et tegn på sundt hår. Det er også forkert, at hår med lav porøsitet ikke behøver at få ordentlig pleje, der opfylder dets behov. Hver porøsitetstype inden for hår har selvfølgelig sine egne 'dæmoner', som er karakteristiske træk, der får enhver hårtype til at adskille sig fra andre. Derudover skal man huske på, at forkert matchende pleje kan forværre hårets tilstand, uanset hårtype. Hvordan plejer man hår med lav porøsitet ordentligt? Takket være denne artikel vil du lære alt du bør vide om hår med lav porøsitet.

Hår med lav porøsitet: Profil

Din hårstruktur er tæt, da skællaget overlapper tæt og er tæt omsluttet om håret. Forkert eller komplet mangel på pleje kan forstyrre hårets hydro-lipide balance på ingen ting og svække håret betydeligt. Et andet karaktertræk ved hår med lav porøsitet er dets resistens over for styling, som gør det svært at styre. Det er svært at pleje sådan et hår korrekt, da alle de nærende ingredienser, som du forsøger at give til dit hår ved at påføre de rette produkter, ikke er potente nok til at trænge ind i den kompakte hårstruktur. I stedet lagres de på hårets overflade. Det giver nedtynget hår og overdreven talgproduktion.

Derudover plejer hår med lav porøsitet at være tungt og fladt, da de fleste hårplejeprodukter kombineret med overskydende talg (fedtet hår) tynger håret ned. Derudover er denne hårtype ofte påvirket af skæl. Hovedbunden bliver jævnligt behandlet med stærke og aggressive rensemidler, som gør skæl værre, mens hårspidserne - der behandles med den samme shampoo - begynder at blive mere dehydrerede. Ligesom enhver anden hårtype, har hår med lav porøsitet brug for beskyttelse mod den skadelige virkning fra eksterne aggressorer samt overdreven tab af vand, der fordufter fra de indre hårstrukturer.

På grund af den tykke, stærke og ret stive struktur, er det svært at style hår med lav porøsitet. Kort sagt, så vender det hurtigt tilbage til sit oprindelige look. Derudover tager det lang tid for hår med lav porøsitet at lufttørre efter vask. Det skyldes hårets evne til at absorbere mere vand, som senere forbliver skjult bag det lukkede skællag, der, som nævnt ovenover, er typisk for denne porøsitetstype. Det betyder dog ikke, at håret ikke kan blive dehydreret - og dette problem gælder særligt for hårspidserne. Hår med lav porøsitet mangler ofte volumen, da det er nemt at tynge det ned. Den overskydende talg gør det også fedtet allerede næste dag (eller endda samme dag) efter vask. Sidst men ikke mindst, så er denne hårtype påvirket mere af skæl end nogen anden hårtpe.

Pleje af hår med lav porøsitet

Heldigvis er der fordele ved hår, der meget lidt porøst. Der er ingen tvivl om, at det er overraskende resistent mod skader, så forskellige frisørbehandlinger ødelægger det ikke lige så hurtigt som andre hårtyper. Derudover er hår med lav porøsitet sundt, stærkt, jævnt, tykt og skinnende i sin natur. Sådan en hårtype kræver ikke intensiv pleje, ligesom hår med høj porøsitet, f.eks. I dette tilfælde er mængden af plejeprodukter der bruges ikke lig med højere kvalitet af håret. I lyset af dette, så lad os analysere hvordan og hvad der bør bruges for at pleje hår med lav porøsitet.

Shampoo til hår med lav porøsitet

En shampoo, der bruges til at vaske hår med lav porøsitet bør primært fokusere på den overskydende talg og urenheder, der hurtigt samles på denne hårtype. Husk dog på, at selvom håret kan være stærkt og resistent, så er det en dårlig idé at bruge en stærk rensende shampoo med SLS og parabener for at vaske hår med lav porøsitet. Sådan et produkt irriterer og udløser allergiske reaktioner i hovedbunden, efterlader den dehydreret, og dette fører til problemet med for høj talgproduktion i hovedbunden.

For at vaske hår med lav porøsitet, så ræk ud efter en shampoo, der består af naturlige ingredienser, som samtidig hjælper med at regulere talgkirtlernes arbejde samt efterlade håret både stærkere og løftet ved rødderne. Derudover bør sådan et produkt ikke bestå af rensemidler udelukkende, men også indeholde fugtende midler. Kig derfor efter shampooer, der består af følgende ingredienser: panthenol, mælkesyre eller hyaluronsyre. En matchende shampoo giver ustyrligt hår elasticitet, jævnhed og blødhed.

Balsam til hår med lav porøsitet

Det er en udfordring at nære hår med en lav porøsitet. De fleste balsammer fra supermarkedet har en tendens til at overbelaste denne type hår. Når det kommer til hår med lav porøsitet, bør du undlade at bruge balsam og masker, og i stedet fokusere på hårolie, kombineret med urtebehandling. Det er vigtigt at forstå at hår med lav porøsitet ikke har godt af at få tilført en for høj dosis af proteiner - det gør håret mat, stift, samt gør det svært at style. Denne type hår tolererer heller ikke store mængder af blødgørende midler, og især ikke dem som efterlader rester på hårets overflade (note: Blødgøre tilføjes til balsam med olier som er beregnet til hår med medium og høj porøsitet). Lanolin og glycerin anbefales heller ikke til hår med lav porøsitet.

Hår med lav porøsitet kan lide simple løsninger, men har også brug for fugt og detox. Derfor skal du bruge en af de kraftfulde Nanoil masker. En gang om ugen kan du rense håret for rester af produkter og overskydende fedt med hjælp fra masken med aktivt kul og hvid ler, eller hydrere det med den intensive fugtgivende maske med havalger.

Olier til hår med lav porøsitet

Hår med lav porøsitet vil få glæde af olier og smør, der tilhører den såkaldte ikke-udtørrende gruppe, hvilket betyder, at deres molekyler er ret små og lavet af mættede fedtsyrer. Store molekyler kan ikke trænge ind i et så tæt skællag hos hår med lav porøsitet, så de kan ikke gøre andet end at tynge håret ned. Lette olier vil ikke blot balancere talgproduktionen og efterlade hovedbunden ren, men også gøre håret lettere, så de nemt løftes fra rødderne. Resultat? Glødende og let hår, ren hovedbund uden spor af skæl eller seborré. Et perfekt værktøj at anvende til hår med lav porøsitet er Nanoil - det er lavet med velvalgte komponenter (inklusive et par olier med små molekyler) der giver håret den rette pleje og enestående udseende.

Olier og kosmetisk smør anbefalet til hår med lav porøsitet

  • Kokosolie - molekylerne er små, så olien tynger ikke hår med lav porøsitet ned. Olien booster i stedet elasticitet, nærer og udglatter håret. Kokosoliens struktur minder om proteiner, som kroppen består af. Denne ingrediens nærer og beskytter hårfibrene ved at give dem vitalitet, elasticitet og glans. Derudover indeholder denne olie naturligt solfilter - SPF 10. Blandingen af kokosolie og Tahitigardenia-blomster kaldes for Monoi - en blanding, der er anerkendt for at være god til at genopfylde håret med vand og efterlade det elastisk og blødt.
  • Babassuolie - en let olie fra den ikke-udtørrende gruppe, der matcher hår med lav porøsitet helt perfekt. Den intensiverer hårets elasticitet, efterlader håret blødt og skinnende. Den rækker nemt ind i de indre hårstrukturer, hvor den genopbygger og beskytter håret. Babassu udglatter håret samt letter frisering og styling uden at tynge ned. Endelig bekæmper olien også spaltede spidser.
  • Arganolie - en af de mest værdsatte olier i verden. Takket være den exceptionelle komposition, tjener den alle typer af porøsitet i håret. Arganolie er anerkendt som en potent olieringsmetode til håret, da den beskytter hår mod mekaniske og termiske skader. Den udviser også antioxiderende egenskaber, der booster hårets vitalitet og glans.
  • Castorolie - en af de hyppigst anvendte skønhedsolier. Udtrukket fra Ricinus communis-bønner og fungerer super godt til hår med lav porøsitet. Denne olie har usædvanlige egenskaber: Den stimulerer hårvæksten, forhindrer hårtab og genopbygger hårsækkene. Castorolie efterlader håret glansfuldt og hjælper den naturlige hårfarve med at holde sig flot i længere tid.
  • Sheasmør - presset fra nødder fra det afrikanske sheatræ. Det udviser yderst fugtende egenskaber. Sheasmør danner et beskyttende lag langs hårlængden, der bekæmper tab af fugt. Den samme funktion skærmer håret mod snavs, smog og byforurening. Sheasmør gør håret elastisk, skinnende og udglattet. Sidst men ikke mindst, så er denne naturlige ingrediens berømt for at være en af de stærkeste antioxidanter.
  • Cupuacusmør - fås fra amazonetræernes frø og kan fugte håret i lang tid. Derudover giver cupuacusmør lindring til en irriteret hovedbund og efterlader håret genoplivet og elastisk. Endelig, så gør denne smør håret glansfuldt og forhindrer krus.

Hvilke andre ting kan hår med lav porøsitet godt lide?

Ud over matchende olier, som bør anses for at være en af de primære ingredienser der skal bruges til at pleje håret, så er det værd at bruge hovedbundsscrubs, urtedestillater og hovedbundsbalsam. Sådanne produkter indeholder en bred vifte af plantebaserede ingredienser, der håndterer for høj udskillelse af talg. De naturlige ingredienser giver også ordentlig pleje til tungt og fladt hår med lav porøsitet. Hvordan bruger man urter til at give hår med lav porøsitet den rette pleje?

  • Padderok - en værdifuld kilde til plantesteroler, organiske syrestoffer, mineralske komponenter og silica. Det reducerer hårets skrøbelighed, modcirker skæl, booster hårets resistens og beskytter mod hovedbundsinfektioner og mykose. Padderok forebygger også seborré.
  • Brændenælde - er kendt for at forbedre hårets tilstand betydeligt. Det er en kilde til masser af værdifulde mineraler, sløver hårtab og accelererer væksten. Brændenælde mindsker også problemet med fedtet hår og fjerner effektivt skæl.
  • Sibirisk fyr - det renser hovedbunden, frigør den fra døde hudceller og rester fra hårplejeprodukter. Derudover forhindrer den for meget keratin i hårrødderne, så det modvirker også skrøbelighed i håret. Det er karakteriseret ved en koncentration af proteiner, B-gruppe vitaminer (forstærker hårets skaft) samt E-vitamin (potent antioxidant).
  • Rosmarin - det intensiverer hårets glans, udglatter håret, forbedrer blodcirkulationen i hovedbunden og accelererer hårets vækst betydeligt. Derudover beskytter rosmarin hovedbunden mod mikroorganismer, der forårsager sygdomme og er ansvarlig for udvikling af skæl.
  • Eucalyptus - det bekæmper skæl, lindrer hovedbunden, balancerer talgproduktionen og accelererer hovedbundens genopbyggende processer. Andre fordele ved denne plante er som følger: bekæmper virusser, booster blodgennemstrømningen i hovedbunden, stimulerer hårsækkene, og efterlader hårrødderne friske.
  • Burre - det er uvurderligt når det gælder hårpleje. Som en af de få ingredienser indeholder det en høj koncentration af svovl, som er en af de basale bestanddele i håret. Burre forbedrer hårets tilstand og udseende, bekæmper skæl, renser hovedbunden og begrænser udtynding af håret.
  • Birk - det er godt til at forstærke håret. Det har en bakteriedræbende virkning, regulerer talgkirtlerne ved at begrænse seborré, bekæmper skæl, sløver hårtab og lindrer inflammation i hovedbunden.
  • Salvie - en potent bestanddel i hovedbundsbalsammer. Denne urt anbefales til at håndtere overdreven hårtab. Den booster blodgennemstrømningen i hovedbunden og deltager aktivt i kollagen-produktionen, der påvirker hårets elasticitet og sundhed. Salvie stimulerer celledelingen og forsegler blodkarrene. Derudover håndterer den stivhed i håret ved at gøre det blødere.
  • Mynte - et vidunderligt middel til fladt og tungt hår, der hurtigt bliver fedtet. Takket være mynte bliver håret nemmere at styre og forbliver friskt i længere tid. Denne urt faciliterer absorberingen af nærende ingredienser i huden og udviser antibakterielle egenskaber.

Vigtig information, når det gælder pleje af hår med lav porøsitet, omhandler nøjagtig rens af hovedbunden, som ofte er fedtet. Af denne årsag bør du bruge enten en hovedbundsscrub eller en særlig shampoo med eksfolierende ingredienser en eller to gange om ugen. Denne type produkt kommer med knuste frø (primært mandler), rensende enzymer, der regulerer hovedbunden, vulkansk ler og/eller kul, der udrenser giftstoffer. Produkter, der er beregnet til intensiv rens indeholder også plejende ingredienser, som f.eks. urea, der fugter hovedbunden, såvel som andre ingredienser, der forebygger seborré og lindrer en kløende hovedbund.

Et andet problem ved hår med lav porøsitet er når håret falder ud i store mængder. Det kan være overraskende når sådan en stærk hårtype, der virker til at sidde så godt fast i folliklerne, falder ud i så voldsom grad, især når den påvirkes af seborré. Denne tilstand forværres når håret konstant er afskærmet fra adgang til frisk luft på grund af påføringen af tung kosmetik. Denne komedogene funktion ved hårplejeprodukter svækker hårsækkene som konsekvens, hvilket får håret til at glide ud af folliklen. Derfor er det vigtigt at rense hovedbunden jævnligt og booste blodgennemstrømningen i hovedbunden.

Hår med lav porøsitet - Ting du bør undgå

Først og fremmest, så afhold dig fra at bruge meget stærke stylingprodukter, der kan tynge håret ned (gel, voks og hårstylingscremer), olier med store molekyler og dem, der indeholder omega-3 og omega-6-fedtsyrer - de anbefales til hår med høj porøsitet. Derudover tåler hår med lav porøsitet ikke tunge balsammer fyldt med protein, for disse produkter kan efterlade håret endnu mere stift. De overskydende blødgørende midler vil heller ikke være fordelagtige for hår, der mangler volumen, så derfor bør du holde dig fra lanolin og glycerin. Af denne årsag er det ikke en god idé at behandle hår med lav porøsitet med tunge silikoner, der bliver siddende på håret og fjerner dets blødhed.

Hårets porøsitet har særlige karaktertræk, der afslører en del om tilstanden af håret samt definerer typen af pleje det har brug for. Derfor, hvis du ønsker at have flot og sundt hår, så find ud af hvilken porøsitet dit hår har og tilpas hårplejen herefter. Når du formår at opfylde alt hvad dit hår har behov for, så vil du se en utrolig hurtig forbedring af hårets udseende. Du vil hurtigt kunne nyde sundt og flot hår.

Du er velkommen til at dele din mening om artiklen med os.


Kommentarer: #0


Tilføj din kommentar. Den vil blive offentliggjort efter godkendelse af moderatoren.
Fortrolighedspolitik

Vores hjemmesider bruger cookies, inklusive tredjepartscookies til at bruge eksterne værktøjer. I tilfælde af, at brugeren ikke giver deres samtykke, så bruges kun essentielle cookies. Du kan skifte indstillingerne i din browser til enhver tid. Giver du dit samtykke til at bruge alle cookies?

Fortrolighedspolitik