Hår fra Hele Verden. Del 2: Hårpleje i Europæisk Stil

Hår fra Hele Verden. Del 2: Hårpleje i Europæisk Stil

Europa - et af de kontinenter, der udvikler sig hurtigst. Hairstyling har sine rødder der. Europæiske kvinder har været trendsættere inden for hårpleje i årevis. De stræber efter det bedste og værdsætter både innovative og traditionelle metoder. Gamle opskrifter til at forbedre skønheden er en ting sammen med en moderne tilgang. Hårpleje viser sig at være det vigtigste punkt i skønhedspleje. Hvordan plejer europæiske kvinder deres hår?

HÅRPLEJE I FORSKELLIGE VERDENSHJØRNER DEL 2 - EUROPA

Hvad kan vi lære af franske, spanske og skandinaviske kvinder?

Europæisk hårpleje - Balkan

Balkan betyder det semitropiske, middelhavsagtige, varme og ret tørre klima med kølige vinde. Regionen er lunefuld og varieret. Varmen er blandet med fugtighed. Hårplejerutinen er et must i dette klima for at holde hårstråene smukke og sunde. Heldigvis har kvinderne på Balkan deres egne midler og tricks til smukt hår.

● Græske kvinder har længe haft et middel mod den brændende varme og det semitropiske klima. Deres hår er smukt, voluminøst og bliver ikke hurtigt gråt, selv når de er ældre. Deres hår vokser sundt og skinnende takket være olivenolie.

Grækerne praler af deres oliventræer og oliven - plantagerne hører til de ældste i verden og kan dateres tilbage til 5000 f.Kr. Olivenolie bruges både i madlavning og kosmetik. Den er rig på værdifulde phytosteroler og gavnlige fedtsyrer, som sikrer fremragende fordele for hår og hud. Olivenolie anvendes på længder og hovedbund, så den både plejer hårstråene og giver næring til hårsækkene. Hårbehandling med olivenolie beskytter effektivt mod elementerne.

Græske kvinder kan også godt lide at bruge hårmasker baseret på olivenolie og en almindelig, tyk yoghurt. Rosmarin er deres store "urte"-kærlighed. Den blandes med vand og bruges til slutskylning. Rosmarin er et middel mod tyndt hår. En græsk sort sæbe er den sidste (men ikke mindste) kærlighed for kvinder, der bor i Homers land. Det er en blanding af naturlige aktive stoffer, som virker til vask af både hud og hår. Den er tilsat sød mandelolie, hørfrøolie, jojobaolie, rosmarinolie og (naturligvis) olivenolie. Den græske sorte sæbe skummer godt og fjerner effektivt olie efter en oliebehandling af håret.

● Bulgarske kvinder har fundet et anderledes hårforbedrende produkt. De praler af rosenvand og rosenolie, som allerede bruges af kvinder over hele verden. Rosenvand er en fantastisk ingrediens i hårskylninger. Det tilfører glans, blødhed og elasticitet til håret og efterlader dig med fugtede, glatte og voluminøse lokker. Rosenvand bruges til at lave hårmasker med kosmetisk ler, hvilket opgraderer effekten. Der findes også rosenvandsspray og parfume til håret, som bliver siddende længe i hårstråene. Rosenolie er tyk og fedtet: Bulgarske kvinder bruger den som et middel mod beskadigede hårspidser og som beskyttelse mod elementerne.

Europæisk hårpleje - Middelhavslandene

Middelhavet betyder masser af lande og hårplejemetoder. Spanske og italienske kvinder tror, ​​at langt, skinnende, sundt hår er enhver kvindes stolthed. På den anden side plejer franske kvinder deres frisurer med en smule nonchalance.

● I landet med tyre og toreadorer er kvindelighed forbundet med mørkt, skinnende hår - spanske kvinder elsker at bære deres hår løst og fejre dets skønhed. Skylninger af tranebærhår er deres hemmelighed. Dit hår vil blive skinnende og hoppende, hvis du blander friskpresset tranebærjuice med vand, smører det på håret og lader det sidde. Tranebær er kilden til vitamin E, A, masser af gruppe B-vitaminer, flavonoider, hårreparerende og forbedrende elementer såsom jern, magnesium, calcium, kalium og fosfor. Takket være tranebær bliver håret langt og stærkt. Desuden er tranebærekstrakten antibakteriel og øger hårets modstandsdygtighed over for skader enormt.

● Italienske kvinder er ligesom grækerne vilde med håroliebehandlingen og elsker at bruge olivenolie. De elsker det som et mad- og skønhedsprodukt. Italienske kvinder gør brug af dens multitasking-kraft: Gnid olien i kroppen fra top til tå, i læber, hænder og for det meste - i hår for at beskytte hårstrå mod sollys og forbedre sund vækst. En vindruekerneolie er en anden naturlig olie, der værdsættes i Italien, og den er mildere og forynger både hår og hud.

Italienske kvinder bruger olier i håret, allerede når de er børn. Ud over olivenolie kan de godt lide at bruge hårmasker sammen med termal- og mineralvand. SPA til hår og hud er en vigtig del af skønheden i Italien. SPA afgifter hovedbunden og kroppen, fjerner giftstoffer og tilfører masser af mineraler. Ikke underligt, at de mest velrenommerede SPA-resorts ligger i Italien.

● Franske kvinder har ikke så stor tiltro til traditionelle opskrifter, men der er dog en undtagelse: De har et blødt punkt for lavendelolie. De tilføjer den lidenskabeligt til deres hårmasker og balsam, gnider den ind i hårspidserne og blander den med hårskylninger (hindbær er den mest populære). Franske kvinder går meget op i naturlig hårpleje og produkter, der er fri for komedogene kemikalier. Der er en imponerende bevidsthed om vigtigheden af naturlige hårprodukter i Frankrig. De bedst sælgende hårkosmetikprodukter består af sikre planteingredienser. Det kan være grunden til, at DIY-skønhedspleje ikke er særlig populært der. Plantehårfarvningsbehandlinger er en ting i Frankrig, der understøttes af professionelle, planteinfunderede hårplejeprodukter. Denne trend er kendt som Organic Dynamics-kosmetik.

Europæisk hårpleje - Central- og Østeuropa

Klimaet er ekstremt varieret i denne verdensregion. Frostige vintre efterfølges af lunefulde, regnfulde forår og varme somre. Hårpleje er vigtig, når man tager de omskiftelige vejrforhold i betragtning.

Kvinder, der bor i Central- og Østeuropa, kombinerer dygtigt moderne og traditionelle skønhedsprodukter - denne form for synergi er mest synlig i hårpleje.

● Ukrainske og hviderussiske kvinder elsker at pleje deres frisurer. Hårplejeprodukter er de mest populære af alle kosmetikprodukter. Desuden er hjemmelavede hårmidler, der er gået i arv fra generation til generation, også meget værdsatte her. Ricinusolie er en uerstattelig vinder, som fremmer hårvækst og forebygger hårtab. Fyrretræsolie er en anden højt værdsat olie, som er ekstremt populær i Rusland. Det er ikke underligt, at kvinder i Østeuropa er vilde med at smøre håret ind i olie - de kender og værdsætter fordelene ved naturlige olier. I traditionel naturlig hårpleje er en hårmaske med gær og mælk også populær. Urter spiller en lige så vigtig rolle: Brændenælde- og padderokkeekstrakter bruges til hårskylninger, balsam til hovedbunden eller drikke (for at styrke hud, hår og negle indefra).

● Rav er blandt de exceptionelle hud- og hårprodukter. I Polen bruges det til behandling af nogle lidelser (ravsirupper og salver). Polske kvinder elsker de ravgule skønhedsfordele. Rav tilsættes til hovedbundslotioner, ampuller, shampoo, hårmasker og balsam. Dens fantastiske egenskaber har været kendt i evigheder, mens rav i sig selv er en populær polsk eksportvare. Det styrker hår fra løg, forhindrer hårtab, regenererer og nærer (rav er rig på vitamin A, E, F og Inutec – et præbiotikum, der sikrer håret glans og sundhed).

Den centrale del af det gamle kontinent består også af de højeste europæiske bjerge - Alperne. Floraen i denne region bruges til sundhedsformål samt til hår- og hudpleje. Tyske, østrigske, slovakiske og schweiziske kvinder kan prale af alpine urter og blomster - stærke antioxidanter, der vokser ved foden af bjergene:

  • Alpenrose - dens stamceller tilsættes anti-aging cremer og masker til beskadiget, overbehandlet hår. Det er en kilde til specielle, unikke metabolitter, som letter funktionen af ​​menneskelige hudceller. Påført på hovedbunden forbedrer det løg og folliklers funktion.
  • Edelweiss - dens ekstrakt har anti-inflammatoriske og anti-bakterielle egenskaber, giver en effektiv beskyttelse mod skadelig UV-stråling, bremser aldringsprocesserne og forsinker gråning af håret.
  • Gul ensian - lindrer hudirritation, bekæmper bakterier, efterlader hovedbunden ren og helbreder hovedbundssygdomme.
  • Volverlej - understøtter processen med at reparere hud og hår, passer perfekt sammen med andre naturlige urter og olier; en almindelig ingrediens i hårmasker.
  • Alpemandstro - dens stamceller fremmer hudreparation, stimulerer den til at arbejde, forhindrer hårtab og bremser hårets gråningsproces.

Europæisk hårpleje - Skandinavien

Vild natur og vanskeligt klima gør skandinaviske kvinders seriøse tilgang til hårplejerutine. Det skal give maksimalt udbytte med den minimale indsats. Spildte timer i frisørsaloner og langvarige behandlinger – ikke for dem. De går i stedet efter mere aktive former for afslapning. I dette barske klima har håret ikke noget let liv: skjult under en hat; hvis det ikke er ledsaget af frost, bliver det revet af vinden eller tortureret af varm sommer eller tør luft fra varmeapparater. Skandinaviske kvinder er berømte for deres lyse hud og hår. De kan godt lide at definere deres hårfarve med hårskylleblandinger. Derfor skal deres hårpleje være on-point.

Nordiske planter vokser i et rent, barskt klima - ikke underligt, de udgør en rig kilde til vitaminer, mineraler og elementer, der opretholder ungdommelighed i hud og hår. Skandinaver kan godt lide at gøre brug af deres fordele. Urter og frugter fra uberørte områder er blandt de mest værdifulde ingredienser i skønhedsprodukter. Norske, danske, svenske og finske kvinder sætter pris på traditionelle opskrifter baseret på planteekstrakter fra den lokale flora. De vigtigste af dem:

  • Lakrids - det er ikke bare en ingrediens i sorte bolsjer med en karakteristisk smag og lugt. Lakrids er berømt for sine antiseptiske egenskaber. Det fjerner toksiner fra huden. Du kan drikke lakridste eller bruge det til at lave hårskylninger.
  • Vild kvan - kvanesyre, mange mineralsalte og vitaminer er blandt dens aktive ingredienser. Den revitaliserer træt hår og lindrer betændelse i hovedbunden.
  • Multebær – elsket af alle skandinaver: en stærkt foryngende antioxidant, som beskytter mod frie radikaler. Det er ofte inkluderet i hårmasker (infunderet med naturlige olier). Det er en vitaminbombe for hår og krop. Multebær frigør kroppen for toksiner, beskytter mod oxidativ stress, reparerer med kraften fra carotenoider og plantesteroler.

Du er velkommen til at dele din mening om artiklen med os.


Kommentarer: #0


Tilføj din kommentar. Den vil blive offentliggjort efter godkendelse af moderatoren.
Fortrolighedspolitik

Vores hjemmesider bruger cookies, inklusive tredjepartscookies til at bruge eksterne værktøjer. I tilfælde af, at brugeren ikke giver deres samtykke, så bruges kun essentielle cookies. Du kan skifte indstillingerne i din browser til enhver tid. Giver du dit samtykke til at bruge alle cookies?

Fortrolighedspolitik