Den bedste hår rens at bruge efter hårolie - opskrifter, effekt

Den bedste hår rens at bruge efter hårolie - opskrifter, effekt

Drager du nytte af hårolie behandling? Hvis ja, så berig dette skønhedsritual med dybdegående hår rens. Det vil måske blive prikken over i'et, i hele din plejende procedure - det er ligesom det sidste kapitel i en bemærkelsesværdig bog. Selvom hår rens ikke ser fancy ud, fungerer det utroligt. Effekten af det viser sig næsten allerede natten over: sunde glansfulde hårstrå, som bliver bløde og elastiske igen. Det er værd at bemærke, at håret ikke er det eneste, der drager fordel af dybdegående hår rens. Når der behandles regelmæssigt med hår rens, har det vist sig, at også hovedbunden bliver beroliget og helbredt. Det bedste ved hår rens er, at de kan blive lavet på et splitsekund, kun ved brug af nemt tilgængelige produkter, som i de fleste tilfælde allerede står på hylden derhjemme.

Hvad er hår rens?

Hår rens er infusioner og vandbaserede blandinger, der bruges til at rense håret med, efter det er blevet vasket (anvendes til sidst, efter shampooskummet er fjernet). Kort sagt, så skal hår rens bruges i rent hår og efterlades i, indtil næste hårvask. Det er en vandlignende, let opløsning, som ikke efterlader håret overbelastet og fungerer ligesom en balsam. Sidst men ikke mindst, er hår rens sammensat af en eller få ingredienser.

Hvorfor er hår rens værd at bruge?

Når det bruges regelmæssigt, beriger det hårstråene med glans, elasticitet og lethed. I øvrigt efterlader det håret blødt, tæmmet og farven intensiveres markant. Samtidig øger det også hårets vækst, tager sig af skæl og beroliger irritation i hovedbunden. Derudover fungerer det som et godt supplement til hårolie. Hvorfor? I de fleste tilfælde adskiller de stoffer, der bruges til produktionen af hår rens, sig fra de stoffer, der naturligt forekommer i naturlige olier. Som en konsekvens, er sammensætning af hår rens totalt forskellig fra olieblandinger, eftersom bestanddelene er afvekslende. For at sige det på en anden måde, vil anvendelsen af hår rens supplere hårstråene med alle de fordelagtige substanser, som olier normalt er blottet for. 

Hvornår skal hår rens bruges? 

Hår rens kan anvendes efter præcis hårvask. Dog er det bedste tidspunkt at gøre brug af dem på, direkte efter hårolie behandling, fordi det komplementerer naturlige oliers egenskaber og booster effektiviteten af skønhedsritualet. I bund og grund, er brug af hår rens ligesom at sætte et sidste touch på sit hårplejeritual. Det hjælper håret med at genvinde sin mistede lethed. Som et resultat af det, er håret hævet ved rødderne og det forhindrer håret i overbelastning, på grund af regelmæssig hårpleje praktiseringer. En anden fordel at nævne, er, at hår rens er anerkendt som værende et effektivt remedie imod kruset og statisk elektrisk hår. Derfor burde de betragtes som en integreret del af den daglige hårpleje, især i vinterhalvåret.

Hvordan bruges hår rens?

Hår rens kan bruges på to måder:

  1. Direkte efter shampoo, her skal hår rensen hældes direkte over fugtigt hår og hovedbund, efterfulgt af en delikat hovedmassage. Denne metode er uden tvivl den hurtigste, dog er den mindst præcis. Det meste af hår rensen vil simpelthen rende ned ad håret, så behandlingen er mindre effektiv.
  2. Hæld hår rens i enten en håndvask, eller en skål, og hold håret nedsænket deri i 2-3 minutter, samtidig med at massere hovedet, som hjælper den medicinske væske med også at nå hovedbunden.

Før hårstrå udsættes for hårrensningen, skal det være fugtigt, ikke gennemblødt. Husk derfor forsigtigt at tørre håret i et håndklæde, før proceduren. Husk at absorberingshastigheden af tørt hår, helt klart er lavere. Med andre ord, vil håret 'drikke' mindre nærende stoffer der udgør hår rensen, medmindre håret er let fugtigt.

De bedste hår rens at bruge efter hårolie behandling - Hjemmeopskrifter

KAFFE HÅR RENS TIL SORT OG BRUNT HÅR

Dette er en hårrensning der gør underværker for både hår og hovedbund, fordi det stimulerer cirkulationen af blodet, i de mindste blodkar. På grund af kvaliteten af denne hår rens, vil hårvæksten accelerere. Derudover bidrager denne kafferens med glans til håret, næring og gør hårstråene mærkbart blødere. Kaffe aroma er intensiv og hænger ved håret i lang tid. Sidst men ikke mindst, er denne hjemmelavede hår rens bestemt til brunt og sort hår, fordi den gør stråene endnu mørkere, ved at fremhæve den naturlige farve. 

  1. Bryg 3 skefulde malet kaffe, i et par minutter. Sæt et låg på. 
  2. Pres det brugte malede kaffe ud og hæld blandingen i enten en skål eller håndvask. Bland derefter med cirka 500 ml forkogt vand. 
  3. Nedsænk håret i kaffe hår rensen. Skyl det ikke af.

ÆBLE EDDIKE HÅR RENS TIL ALLE HÅR TYPER

Denne hjemmelavede rens er den perfekte måde at glatte hår ud på, i stedet for at bruge et glattejern, eller et serum med højt silikone indhold. Eddiken syrner og lukker hår kutikula. Udfaldet giver det mest glansfulde og bløde hår, som er utroligt behageligt at røre ved. 

Eddike hår rensen er perfekt til folk der ofte farver deres hår. Netop på grund af, at hårets kutikula lukkes regelmæssigt, står det for at udglatte hårstrukturen, hårfarven forbliver ægte betydeligt længere og hårets porøsitet bliver lavere.

  1. Kombiner en ske af enten æbleeddike eller vindrueeddike med 2 glas lunken vand. 
  2. Hæld så hår rensen i en skål eller håndvask. Eller hæld det, som sidste trin i din typiske hårvask rutine, udover håret. 

Vel at mærke - det er typisk at hår rens af eddike, efterlader dit hår en smule mat. Derfor er det vigtigt at huske, ikke at syrne den for meget. Med andre ord, hæld ikke mere eddike i end krævet.

ØL RENS TIL HÅR MED MANGLENDE VOLUME OG BLØDHED

Humle har længe været kendt som en naturlig balsam. Det gør håret blødt, holder det i god stand, hjælper det med at forblive bouncy og fuld af volumen. I øvrigt indeholder øl alkohol der booster blodcirkulationen i hovedbunden, så det stimulerer hårløgene til mere effektivt arbejde. På samme tid er øl i stand til at befri hovedbunden for overskydende toksiner og seborré. Fortyndet med vand, bliver det til et mildt, dog effektivt hårpleje middel. 

  1. Åben en flaske øl og vent til det meste af brusen forsvinder. Du kan opvarme øllen, så forsvinder CO2'en hurtigere. 
  2. Kombiner et glas øl med et glas vand. Og hæld så hår rensen hen over fugtigt hår, eller nedsænk det i en skål eller håndvask med øl rensen.

Øl hår rens har en positiv virkning på udmattet, volume-løst hår med en tendens til at blive fedtet. Når alt kommer til alt, indeholder øl en stor mængde af B-gruppe vitaminer. 

HØRFRØ OG LEMON HÅR RENS TIL UREGERLIGT OG GLANSLØST HÅR. 

Hørfrø er et skønhedshit, der fungerer godt i hår-, ansigts-, negle- og kropsplejebehandlinger. Dens fordele indenfor genopbygning, næring og fugt er uvurderlige. Det viser sig, at hørfrø gel succesfuldt kan bruges til at lave hår rens med, som sigter efter at nære, og efterlade mat hår, glansfuldt. Det plejer også kruset og uregerligt hår. 

  1. Tilsæt 2-3 skefulde af hørfrø i en gryde med kogende vand. Omrør i mere eller mindre 1 minut, indtil det opnår en anelse tæt konsistens.
  2. Nedkøl gelen, adskil det fra frøene. Tilføj en skefuld citronsaft og et glas forkogt vand. 
  3. Hæld blandingen i en håndvask og rens dit hår med det, i cirka 2-3 minutter.

KAMILLE HÅR RENS TIL LYSHÅREDE

Dette er en skånsom hår rens der lindrer hudirritationer, og samtidig forbedrer hårets glans og lyse reflekser i blondt hår. Hvad mere er, så udviser kamille egenskaber i at lysne. Denne kvalitet gør det til et stærkt middel, i at forhindre blondt hår i at blive gulligt.

  1. Hæld kogende vand over 3 skefulde tørret kamille og lad det trække tildækket, indtil infusionen køler ned af sig selv.
  2. Si infusionen ud og hæld det udover dit vaskede hår.

MYNTE HÅR RENS TIL FEDTET OG TUNGT HÅR

Mynte er kendt for dens hovedbundsrensende egenskaber. Kort sagt fjerner den toksiner og overskydende talg. Derudover er mynte i stand til at løfte håret ved rødderne og give hårstråene volumen. Så, hvis din hovedbund er udsat for irritation, skal du prøve det kraftfulde middel, der lindrer irritation og beroliger hovedbunden, som mynte gør. 

  1. Infusioner cirka 3 skefulde tørret mynteblade eller 3 mynte teposer.
  2. Lad det køle ned og kombiner med en liter vand. Hæld den hjemmelavede hår rens ud over håret. Du kan naturligvis også nedsænke dit hår i en skål fyldt med mynte hår rens. 

ROOIBOS TE HÅR RENS TIL RØDHÅREDE

Det er meget svært at bibeholde farvemætning i rødt hår. Det falmer simpelthen for hurtigt. Som konsekvens, bliver det i stedet for en dyb kobberfarve, til en form for orange nuancering. Hvordan intensiverer man så den rødhårede farve?

  1. Bryg 3-4 teposer Rooibos te i en liter vand. 
  2. Køl infusionen ned og hæld det udover dit hår efter hver hårvask.

SORT TE HÅR RENS TIL MØRKT HÅR

Denne hår rens gør, ligesom kaffe hår rensen, den mørke hårfarve mere intens. Når det anvendes regelmæssigt, bringer det ikke kun farven ud, men plejer også farvet hår. For at tydeliggøre, så forhindrer det farven i at falme hurtigt.

  1. Bryg 3-4 poser sort te i en liter vand. Du kan også bruge 3 skefulde løst blad te og brygge det i en liter vand. 
  2. Vent et stykke tid, indtil infusionen køler ned. Si derefter teen ud og hæld det udover hår og hovedbund.

BIRKESAFT HÅR RENS TIL PROBLEMATISK HÅR

Dette er en to-ingrediens hår rens, der er usædvanlig nemt at lave, så du skal ikke gennemvæde nogle urter. I stedet skal du blande birkesaft (det kan købes i en butik) med destilleret vand. Birkesaft indeholder en række vitaminer, aminosyrer og mineralsalte, der forstærker hår løg, efterlader hovedbunden frisk, bekæmper skæl samt genopbygger og intensiverer hårets glans. Birkesaft hår rens fungerer godt som behandling mod hårtab. Efter hårvask skal birkesaften bruges, og håret skal derefter lufttørre.

Hår rens - Hvilken type vand skal man bruge?

For at forstærke virkningen af hjemmelavede hår rens, skal der altid bruges forkogt vand. Det er ikke lige så hårdt som postevand, derfor bliver hår udsat for destilleret vand langt blødere og mere elastisk. Det vil også være nemmere at style sådant hår, fordi det bliver tæmmet og behageligt at røre ved.

Du er velkommen til at dele din mening om artiklen med os.


Kommentarer: #0


Tilføj din kommentar. Den vil blive offentliggjort efter godkendelse af moderatoren.
Fortrolighedspolitik

Vores hjemmesider bruger cookies, inklusive tredjepartscookies til at bruge eksterne værktøjer. I tilfælde af, at brugeren ikke giver deres samtykke, så bruges kun essentielle cookies. Du kan skifte indstillingerne i din browser til enhver tid. Giver du dit samtykke til at bruge alle cookies?

Fortrolighedspolitik