10 vigtige hår-relaterede spørgsmål og svar, der måske vil overraske dig

10 vigtige hår-relaterede spørgsmål og svar, der måske vil overraske dig

Når det kommer til emnet skønhed, ser vi ofte ud til at være nysgerrige på bogstavelig talt alt. Nogle gange opfører vi os som et barn, der stiller for mange spørgsmål: Hvad, Hvordan og Hvorfor... og det er her, at oversvømmelsen af alle mulige variationer vedrørende næring, frisurer, hårpleje og alt det hejs, begynder. Det er klart, at det er en god øvelse for os at finde ud af så meget som muligt om vores hår, hud og negle. Fordi det betyder, at vi gør vores bedste for at give dem det, de har brug for.

Du er helt sikkert også et nysgerrigt væsen, så du vil gerne vide alt, der er relateret til hårpleje. Er der nogle spørgsmål, der stadig er ubesvarede? Find ud af, om du allerede har stået overfor nedenstående problemer - forklaringerne kan virkelig overraske dig. Her er ikke så indlysende svar, på ret åbenlyse spørgsmål. At være uvidende om dem, er ligesom ikke at vide noget om hårpleje. God fornøjelse!

10 vigtige hår-relaterede spørgsmål og svar, der måske vil overraske dig

1. Hår fanatikere har en tendens til at bruge babyshampoo. Hvorfor, og burde voksne række ud efter børne kosmetik?

Det menes, at babyshampooer er usædvanligt skånsomme i aktion, så de plejer hårbunden og er fri for irriterende stoffer (syntetiske stoffer, parabener og SLS). Desuden rækker vi ud efter babyshampooer, når vi ved et uheld overanstrenger enten vores hår eller hovedbund. Det er rigtigt, at børns shampoo udviser en delikat virkning, renser blidt og håndterer hår der kræver særlig opmærksomhed, bestemt bedre.

Men disse delikate kosmetik til børn har deres mørke side og er desværre ikke blottet for fejl. Sagen er, at deres sammensætning indeholder spormængder af nærende stoffer, som kan tilskynde sammenfiltring, og desuden renser de ikke håret tilstrækkeligt. Derfor, hvis du vil gå efter skånsom hårpleje, skal du begrænse komedogene og tunge hårstyling produkter. Prøv desuden at gå efter en stærkere shampoo, med stærke rensende evner en gang om ugen. En anden god løsning er at påføre hovedbunds peeling og kombinere det med hårolie behandling. Trods alt ved naturlige olier hvordan hovedbunden efterlades helt ren og genopretter dens balance.

2. Er det muligt at reparere spaltede spidser?

Mens du handler, støder du ofte på produkter med beskrivelser som 'reparerer spaltede spidser', men det er bare et klassisk eksempel på salgsteknik. Desværre kan spaltede spidser ikke fikses med noget. Der er ikke noget vidunderligt bindemiddel, der kan binde de spaltede spidser sammen. Det eneste, der kan gøres i denne situation, er at få håret klippet hos en frisør eller blive ved med at beskytte dem dagligt, ved at tilføre en naturlig olie eller et specielt serum, der bekæmper spaltede spidser. Takket være dette vil den svageste del af håret beskyttes, og ikke forringes overdrevent. På almindeligt dansk kan du forhindre spaltede spidser, stoppe det eller sænke det, men du kan ikke vende det irreversible. Hvis dine spidser har tendens til at spalte, kan kun en trimning redde dem. 

3. Er det sandt, at det er bedre ikke at farve hår, mens du er gravid?

Kommende mødre afviser konsekvent alle mulige kemiske procedurer, der skal udføres på deres hår, inklusive hårfarvning. Det er fordi, de fleste mennesker deler en dyb overbevisning om, at hårfarvekomponenter på en eller anden måde kan påvirke det ufødte barn. Intet kunne være længere fra sandheden!

Forskningen i pigment- og farvestof absorbering knuser den udbredte myte om, at hårfarvning er farligt eller skadeligt. Før du besøger en frisør, kan du altid gå til din læge og spørge om problematikken ved hårfarvning under graviditet. En anden idé for kommende mødre er at farve deres hår med naturlige farvestoffer, som f.eks. henna.

4. Vil klor, der bruges til at rense swimmingpools med, få mit hår til at blive... Grønt?

Det er overraskende, men det er faktisk sandt. Du behøver ikke være Anne Shirley for at have grønt hår. Hvis du er en hyppig besøger i swimmingpools og hvis dit hår er blond (fra meget lyst til middel), så har du måske allerede bemærket, at vand giver dit hår en anden nuance. Her er årsagen: før du beskylder klorin, må du indse at det ikke er dette element, som er ansvarlig for at ændre din hårfarve, men de metaloxider der bruges i rengøring af swimmingpools. Bare tænk på Frihedsgudinden, som er undergået gradvis iltning og år efter år bliver grønnere og grønnere i stedet for at forblive brun.

Det er klart, at metalrester på håret bygger sig ned mellem kutikula - det er virkelig bemærkelsesværdigt på lyst hår. Heldigvis er denne proces helt reversibel. Det, der skal gøres i en sådan situation, er at række ud efter en rensende shampoo, der vil skylle metallerne der befinder mellem hår kutikula ud.

5. Kan jeg låne en hårbalsam af min bedste ven og være sikker på, at den vil tjene mig på samme måde?

Du kan aldrig være sikker på dette, fordi hår er unikt. Hver enkelt af os har en anden 'hår kode', som er unik, ligesom et fingeraftryk. Derfor, selv i tilfælde af den samme hårtype (f.eks. fint, farvet, tørt osv.), kan den samme balsam give forskellige effekter hos to tilsyneladende ens mennesker.

Det mest pålidelige kriterium, der definerer hårets type og tilstand, er porøsitet. I den grad, som keratin kutikula er løftet i, afslører meget om, hvordan en bestemt kosmetik kommer til at påvirke hår og hvad hårets behov er. Ved at være opmærksom på porøsitetsniveauet bliver det nemt at gøre håret næret, stærkt og skinnende. Men som nævnt ovenfor, er der ikke to identiske hårtyper, derfor kan selv det mest perfekt matchende produkt, såsom naturlig olie, virke hurtigere på dit hår end på venners mere krævende hår. 

6. Kan sol beskadige hår?

Sandsynligvis har du allerede bemærket, at efter at have tilbragt tid på stranden, ændrer dit hår sin nuance. For at præcisere, har håret en tendens til at blive lysere, når det udsættes for solen. I de fleste tilfælde er det kun individuelle hårstrå, der bliver lysere, men det sker nogle gange, at alt hår synligt ændres i farven. Denne naturlige bleger er solen og for at være mere præcis - UV-stråling, som desværre ødelægger hårpigmentet og fratager det ydre lag af hår for proteiner og fugtighedsgivende midler. 

Denne solrige balayage skader håret betragteligt - det fører til dehydrering, forårsager sprødt hår og forstyrrer hårstrukturen. Hvordan beskyttes hår mod denne type skade?

Når du planlægger at bruge mange timer i solen, ræk ud efter en hat der vil værne om din hovedbund og hårrødder. Påfør hårprodukter med UV-beskyttelse, som naturlige olier tilbyder. Om sommeren skal du blive ved med at udsætte dit hår for olie behandlinger og påfør olier til hårstråene et par gange om dagen. De beskytter ikke kun dit hår mod sol, men også mod saltvand. Balsamspray er en anden god idé at bruge, især dem der ikke skal skylles ud og er nemme at påføre. Blandt dem kan du helt sikkert finde bi-phase balsammer sammensat af silicium og en oliefase.

7. Virker hår piller?

Hår kræver utvivlsomt konstant næring. For at fungere korrekt har hele vores krop brug for en kontinuerlig forsyning af essentielle fedtsyrer, vitaminer og mineraler. Når det kommer til hår, kan det lide biotin også kendt som vitamin B7, samt aminosyrerne (alanin, cystein, lysin, glutaminsyre, methionin, arginin). For at nyde sundt og stærkt hår, er det anbefalet at nære det indeni og ud. Derfor giver hår piller mening, men det skal understøttes med specielle hårprodukter, som vil forstærke og beskytte håret udefra. Kun på denne måde kan du yde professionel og effektiv pleje til hår.

8. Kost og hår. Hvordan påvirker vegetarisme og veganisme hårets tilstand og udseende?

At følge en velafbalanceret kost er naturligvis kernen i en sund organisme. I veganere og vegetarers tilfælde, bemærkes det alvorlige problem med forringet hårtilstand ofte. Selv hårvækst bremses betydeligt, selvom denne gruppe af mennesker forsyner deres kroppe med vitaminer og mineraler, ved at indtage grøntsager og frugt. Men mennesker der følger en vegansk eller vegetarisk kost, bliver ofte ramt af kollagenmangel (fisk er en af de mest værdifulde kilder til dette protein). For at kompensere for dette tab, anbefales det at supplere med silicium - det er ansvarligt for at skabe nye keratinbindinger og er kendt for at genoprette hårets udseende. Et andet værdifuldt alternativ til kollagen er Boswellia ekstrakt. 

9. Hvordan er hårpleje produkter til kvinder og mænd forskellige?

Kosmetik til mænd sigter efter at tilfredsstille forskellige behov, og inklusive lugten har de en helt anden sammensætning, der imødekommer mandlige kropsbehov. Det skal forstås, at mænd og kvinders hud er forskellige. To af de vigtigste karaktertræk at nævne er, at mandlig hud er tykkere og ældes langsommere. Desuden er herre plejeprodukter ofte multifunktionelle og nemme at bruge. Og det gælder også for hårpleje produkter. Mandligt hår er ofte tykkere og stivere, ofte lav porøsitet. For nyligt er det blevet noget af en trend at gro skæg. Plejen af det er uden tvivl strengt forbundet med anvendelsen af ​​specielle olier. En af de bedste er Nanoil til hår med lav porøsitet. Den forstår at forkæle hår og hud, som skæg og overskæg vokser ud af. Hvorfor er fokus på skægget så afgørende? Det handler ikke kun om visuelle og æstetiske aspekter. Det viser sig, at mænd ofte er påvirket af betændelse i hårsækkene og follikulær keratose. På grund af androgen påvirkning er mænd desuden tilbøjelige til såkaldte androgenetisk alopeci samt seboroiske sygdomme. Derfor rådes herrer til at række ud efter kosmetik, der opfylder deres behov, strengt forbundet med mandlige pleje. 

10. Vænner hår sig til shampoo og balsam? Hvor ofte skal jeg udskifte selve produkterne?

Det skal siges klart, at hvis en bestemt shampoo eller balsam opfylder dine behov, er der ingen grund til at erstatte den med anden kosmetik. Det er en myte, at hår vænner sig til kosmetik, så det holder op med at påvirke hårstråene, som det plejede at gøre. Den præcis årsag til, at hår stopper med at reagere på kosmetik, skyldes skiftende årstider, klimaforhold, hormoner, kosttilskud og mad som vi indtager. Som følge af det, kan håret have brug for andre sæt stoffer end det plejede før ændringerne.

Det sker også, at håret kræver præcis hovedbunds rensning eller stærkere næring. I sådanne tilfælde er det bedre at tjekke om dine shampookomponenter opfylder hårets behov. Hårpleje skal tilfredsstille det håret craver. Nogle gange kan blot en lille ændring resultere i betydelige forbedringer. For eksempel kan det være tilstrækkeligt at tilføje naturlig olie til en balsam, for at berige din daglige hårplejerutine med yderligere stoffer.

Med andre ord, hvis du bemærker, at den shampoo du har brugt, ikke hjælper dig, så tænk over det og fokuser på dit hårs behov og nuværende tilstand. Tilpas derefter hårplejeprodukterne til dine behov.

Hvis du bruger mange styling produkter, så gå efter en dybderensende shampoo. Om vinteren er det værd at række ud efter en fugtgivende shampoo og balsam, der vil fylde dit hår med vand. Hvis du farver dit hår ofte, så husk at behandle hårstråene med en vitaminbombe i form af en nærende hårmaske.

Du er velkommen til at dele din mening om artiklen med os.


Kommentarer: #0


Tilføj din kommentar. Den vil blive offentliggjort efter godkendelse af moderatoren.
Fortrolighedspolitik

Vores hjemmesider bruger cookies, inklusive tredjepartscookies til at bruge eksterne værktøjer. I tilfælde af, at brugeren ikke giver deres samtykke, så bruges kun essentielle cookies. Du kan skifte indstillingerne i din browser til enhver tid. Giver du dit samtykke til at bruge alle cookies?

Fortrolighedspolitik