Fordelene ved urtevand afsløret. Hvilken urtevand skal du vælge for at forbedre huden?

Fordelene ved urtevand afsløret. Hvilken urtevand skal du vælge for at forbedre huden?

De lindrer irritationer, og hjælper huden med at regenerere og støtter selvfornyelsesprocessen korrekt - det er sådan at urtevand virker. Men, er de stærke nok til at erstatte toner og cremer? Og hvad gør disse urtevand effektive når de bruges i hudpleje? I dag undersøger, og opdager vi hemmeligheden bag urtevand. Lær mere om de meget populære urtevand og deres gavnlige effekter.

Det er ikke længe siden at kun få kendte til dem, men i dag er disse urtevand (for eksempel de fugtgivende slags) en del af den daglige hudplejerutine. Selvom urtevand har gjort opmærksom på sig selv, og taget den kosmetiske industri med storm, er der stadig mange som ikke kender til urtevand, og hvordan man bruger dem. Det er på høje tid at ændre denne opfattelse, og opdage alle de fordele som urtevand tilbyder.

Hvad er urtevand?

Hvad er urtevand? Det er det samme som blomstervand, plantevand, samt hydrolater/hydrosoler - der er mange forskellige navne for dette naturlige produkt.

Urtevandets naturlighed skyldes måden hvorpå det bliver fremstillet på. Den helt enkelte måde at forklare hvad urtevand er, er ved at forklare hvad det kommer fra. Urtevand er et biprodukt af produktionen af æteriske olier - udvindingsprocessen af disse olier føre til at urtevand forekommer. En gang betragtede man denne urtevand som ubrugelig, men i dag er deres fremragende evner til at forbedre hud og hår meget værdsat verdenen over.

Fun fact!

Ordet hydrolat har sin oprindelse i det franske sprog, hvor hydro betyder vand, og lait betyder mælk.

Urtevand som hudpleje

Naturlig urtevand som er brugt til hudpleje, er ikke anderledes end det der er brugt til at forbedre hår, hvilket er bedre kendt som hår hydrosoler.

De er vandige, med en delikat aroma. Duften er afhængig af planten som vandet kommer fra. Selvom væsken er farveløs, kan der kendes forskel på de nogle af de forskellige som har karakteristiske nuancer, dette gælder blandt andet for rosmarinvand, salvievand eller kanelvand.

Stadig er det værd at nævne at ønsker du at bruge en urtevand er det vigtigt at finde en god en - den du ønsker at pleje din hud med - skal være fri for tilsætningsstoffer: Ingen farvestoffer, syntetiske aromaer, konserveringsmidler. Jo mere enkel en sammensætning, desto bedre for din hud.

Urtevand eller ansigtsolie

Urtevand eller ansigtsolie? I stedet for at tænke over hvilket naturlige produkt der er bedst for din hud, eller hvilken der har den bedste effekt hvis den bruges i din daglige hudplejerutine, skal du bruge begge!

Hydrosoler er lettere, og trænger hurtigere ind i huden og levere fugt til de dybeste hudlag. Dog er deres virkning mindre tydelige end naturlige olier, som derimod er mættet med essentielle fedtsyrer, og er med til at forhindre væsketab i huden. Effekten er mere kraftig. Sammen er disse en super duo til at klare specifikke opgaver.

Olier kan kombinerer med urtevand skal være naturlige, koldpressede og uraffinerede. Argan olie, mandel olie, og jojoba olie er en af de bedste valg, men selvføkgelig er det ikke de eneste du kan vælge at bruge.

Hvordan bruger jeg urtevand og olie sammen, på den rigtige måde?

Selvom det kan virke svært at skulle kombinere disse to produkter, så er det muligt. Herunder finder du tips og tricks til hvordan.

  1. Hydrosol før olie - Start med at rense dit ansigt, brug herefter en urtevand for at fugte huden, og herefter en olie for at holde på fugten.
  2. Hydrosol med olie - hæld en smule urtevand og olie sammen, og mix i håndfladen. Masser begge produkter ind i ansigtet med en kort massage.
  3. Hjemmelavet fugtighedscreme - Bland olie med urtevand (2:1), og hæld denne blanding i en flaske, og ryst godt før hver brug. Brug en vatrondel og brug denne på ansigtet.
  4. Hjemmelavet ansigtsmaske - Brug den olie som du har valgt, og en urtevand som base for en ansigtsmaske (eller skrub, hvis du tilføjer en skrubbende ingrediens) med aloe vera, honning, yoghurt avocado og lignende.

Hvad er fordelen ved at bruge urtevand i ansigtet?

Uden tvivl er urtevand et skønhedsprodukt som moder natur gav os. For nylig er vi begyndt at være taknemmelige for disse gaver fordi vi er blevet mere opmærksomme på de fordele som en naturlig hudpleje tilbyder.

Det bedste ved urtevand er at de er pH neutrale, derfor er det let for dem at samarbejde med vores hud, og herved genoprette balancen i den. Derfor irriterer de heller ikke huden, eller er skyld i allergiske reaktioner. I stedet for bringer de kun gode ting med sig. Alligevel er dette ikke kun de eneste fordele ved at bruge urtevand i hudpleje. Hvad er de andre fordele ved at bruge hydrosoler?

Naturlige urtevand til ansigtet:

  • har evner til at berolige huden
  • modvirker inflammation
  • reducerer rødme, og udslet
  • toner og genskaber hudens pH-værdi
  • har en rensende, samt en antioxidativ effekt
  • renser huden og bekæmper bakterier
  • efterlader huden frisk, og hjælper den med at bevare fugtighedsniveauet

De overstående fordele er helt klart forbundet med fordelene ved at bruge en plante/urte, som et bestemt hydrosol udvindes fra. På den baggrund kan du forvente at opnå flere forskellige effekter hvis du bruger blomster, og urtevand.

Almindelige hydrosoler og deres fordele

Herunder finder du de 10 mest populære urtevand præsenteret sammen med deres effekt på huden.

  1. Rosenvand - tilføjer blidt fugt til huden, beroliger og forbedre smidigheden. Ud over det, er rosenvand godt til sårheling, forstærker blodkar, reducerer rødme og inflammation (den højeste kvalitet af rosenvand findes fra Damask rose).
  2. Cistrosevand - har mange rensende fordele, og efterlader huden frisk, opstrammer porerne i huden, lysner akne ar, og normalisere huden, og forbedre hudens smidighed og forynger den.
  3. Lavendelvand - er antiseptisk, og beroliger irriteret hud, reducere hævelser (for eksempel ved hævede øjne), nærer huden og giver den en sund kulør. Ydermere er lavendelvand en antioxidant, og kan støtte hudens naturlige fornyelsesproces.
  4. Troldnødsvand - (også kendt som Hamamelis) hjælper med helt almindelige hudproblemer så som akne, hudorme og rødme. Derudover er det antibakterielt, og reducerer små blodkar i huden, og hjælper huden med fornyelsesprocessen.
  5. Grøn te vand - indeholder tanniner som er i forbindelse med antibakterielle egenskaber samt antioxidante polyfenoler. Men, det mest vigtige ved grøn te vand er at det er kendt for sin lindrende evner, og det afhjælper solbrændthed, og reducerer ødelagte blodkar.
  6. Aloe vand - er meget effektiv som fugtgiver og til at forynge huden ved at fremme kollagen- og elastinsyntese som er to proteiner som er ansvarlige for at opretholde hudens fasthed samt smidighed.
  7. Hindbærvand - som er kendt for sine fantastiske evner indenfor hudfornyelse. Den udglatter huden, genopfylder den med megen fugt, samt toner huden som hjælper med at bevare det ungdommelige udseende. Ud over dette letter hindbær vand også hudens evne til at regenerere, og nedbryde inflammation. Det efterlader huden beskyttet.
  8. Rosmarinvand - tilbyder huden flere fordele: Antioxidanter, anti-aging (generelt set hudforyngelse), er antibakteriel, og antiinflammatorisk. I tilføjelse til dette giver rosmarin vand også et boost til cirkulationen i huden, giver den næring samt forbedre hudtonen.
  9. Kamillevand - det ikke bare dufter fantastisk godt om sommeren, men det hjælper også mod irritationer, afslapper, beroliger, og efterlader huden blod, fugtet og ren.
  10. Figenkaktus vand - er meget rig på vitamin C, vitamin E og pro-vitamin A, derfor hjælper det huden med regenerering, forynger, hæmmer oxidation af fugt, samt giver en dyb næring, og modvirker for tidlig aldring af huden. Sidst men ikke mindst er figenkaktus vand også god til at lysne huden.

Hvordan vælger man den rigtige urtevand?

Hvilken urtevand skal man bruge for bedst at forbedre huden? Der er ikke noget klart svar til dette spørgsmål. Du skal vælge den hygdarol som passer til din huds behov. Nedenunder her vil du finde tips som kan hjælpe dig med at vælge den rigtige urtevand for dit ansigt.

Den bedste urtevand til tør hud

Det bliver nødt til at være en mild urtevand som ikke har astringerende egenskaber, men som leverer fugt. De urtevand som er bedst til tør hud er: Rosenvand, citronvand, jasminvand, neroli, og vand fra lotusblomsten.

Den bedste urtevand til sensitiv hud

Den skal kunne berolige irritationer og give god beskyttelse til huden. Den bedste urtevand til en sensitiv hud er: Rosenvand, hindbærvand, aloe vera vand, jasminvand og til slut lavendel og kamillevand.

Den bedste urtevand til fedet/akne udsat hud

En urtevand til fedtet hud skal afhjælpe de olieproducerende kirtler med at fungere optimalt (håndtere overaktivitet), rense, være antibakterielt og være med til at afbalancere hudens pH værdi. De bedste urtevand til denne type hud er: troldnødsvand, citrosevand, rosmarinvand, jordbærvand samt vand fra kornblomster.

Den bedste urtevand til hud med couperose

I stedet for at øge blodgennemstrømningen skal den i pleje irritationer, og give lindring til huden, samt styrke de små blodkar. De bedste urtevand til hud med denne problematik er: rosenvand, grøn te vand, figenkaktus vand, samt limevand.

Den bedste urtevand til moden hud

Selvfølgelig skal denne have en anti-aging effekt, fugte, regenerere samt forbedre hudens smidighed og give den beskyttelse. De bedste urtevand til moden hud er: Damask rosen vand, appelsin blomster vand, troldnødsvand og figenkaktus vand.

Hvordan bruger man urtevand i ansigtet?

Den nemmeste måde hvorpå du kan bruge urtevand i din hudplejer er at tænke på den som et alternativ til toneren (herunder især hvis toneren du bruger er tung, indeholder alkohol, og dermed udtører huden!).

Hvordan gør man det så? Den enkeltste måde at bruge urtevand i ansigtet på er helt klart at bruge ved at dubbe det på huden efter ansigtsrensning om aftenen. At bruge en lille mængde hydrosol vil hjælpe med at fugte huden, og berolige irritationer i huden. Hvis du oplever at urtevandet ikke absorberes af huden på relativt kort tid - kan du tørre det overskydende af med en vatrondel. Det sidste trin i denne hudplejerutine vil være at påføre en ansigtscreme som normalt.

Du er velkommen til at dele din mening om artiklen med os.


Kommentarer: #0


Tilføj din kommentar. Den vil blive offentliggjort efter godkendelse af moderatoren.
Fortrolighedspolitik

Vores hjemmesider bruger cookies, inklusive tredjepartscookies til at bruge eksterne værktøjer. I tilfælde af, at brugeren ikke giver deres samtykke, så bruges kun essentielle cookies. Du kan skifte indstillingerne i din browser til enhver tid. Giver du dit samtykke til at bruge alle cookies?

Fortrolighedspolitik