Farv dit hår uden farve! Hvordan får du mørkere hår helt naturligt?

Farv dit hår uden farve! Hvordan får du mørkere hår helt naturligt?

Kvinder elsker at ændre på deres udseende. Mørkere hår er det mest udbredte valg når det kommer til at skifte look - det markerer ofte starten på flere livsforandrende beslutninger. Hvordan får du mørkere hår med naturlige metoder, der ikke involverer hårfarve? Hvad med formørkende skyllemidler? Find de bedste metoder!

Farve er en af de mest almindelige behandlinger, der finder sted i en frisørsalon. Vi er sjældent vilde med vores naturlige farve, og ofte passer strukturen os heller ikke. Derfor er styling, som f.eks. keratin glatning og laminering, den anden mest udbredte form for behandling. Er det muligt at ændre dit hårs udseende uden et besøg til frisøren? Selvfølgelig!

Hvis du gerne vil have mørkere hår, behøver du ikke nødvendigvis ty til kemikalierne. Hvis du ikke er ude efter et drastisk farveskifte, kan du derfor forsøge nogle naturlige metoder, der gør håret mørkere - uden kemikalier og uden at påvirke hårets sundhed.

Hvad kan du bruge til at få mørkere hår?

I stedet for at undre dig over hvordan du kan få mørkere hår, skal du først og fremmest vælge det rette produkt. Det første man kommer i tanke om er hårfarve, men det er en god idé at læse lidt mere om emnet, da der er masser af muligheder. Den mest populære løsning til dig, der gerne vil skifte hårfarve, er te eller kaffe. Et godt alternativ til produkter fyldt med kemikalier er en naturlig hårfarve - f.eks. henna. Men det skal bruges af en kyndig hånd, så du får en naturlig farve, der ikke er alt for rød (medmindre det er det du er ude efter). Derudover anbefales det at bruge skyllemidler med urter, såsom salvie, brændenælde, valnød eller egebark. De mere modige kan for eksempel prøve løg eller sojasauce, men lugten af disse ingredienser kan afskrække de fleste. Men alle fans af naturlig hårpleje vil elske muligheden for at farve håret mørkere med olier, hvor de to mest populære er ricinusolie og amla. Som du kan se, er det muligt at få mørkere hår med naturlige metoder, og der er flere at vælge mellem.

Ikke alt hår kan formørkes på naturlig vis!

Det kan virke meget tillokkende at tone sit hår uden rigtig farve. Dog er det værd at huske at det ikke er en mulighed for alle. Hvis du har lyst hår, vil resultaterne være forholdsvist synlige, men bronzenuancer kan også sagtens blive flere toner mørkere. Men naturlige metoder, der gør håret mørkere, er kun til folk, der ikke forventer utroligt resultater. Det er muligt at gøre håret mørkere med ingredienser, der er nemme at finde, men resultaterne vil altid være delikate og diskret.

Fun fact! Naturligt hår, der aldrig er blevet farvet før, vil med større sandsynlighed blive mørkere. Kvinder med en naturlig hårfarve har nemmere ved at ændre deres hårfarve uden farve.

Derudover er det også vigtigt at fastslå hårets tilstand inden farvebehandlingen. Jo mere beskadiger håret er, jo værre resultater vil du opnå. Urter kan gøre håret tørt. Modsat vil sundt hår udvikle en mere intens farve, og resultatet vil være mere imponerende og lige fordelt. Alle disse information skal tages til overvejelse, når du skal bestemme dig for om du vil prøve at få mørkere hår uden farve.

Hvordan får jeg mørkere hår på en naturlig måde?

Lær mere om TOP 10 bedste naturlige metoder, der giver mørkere hår uden farve. Du skal bare vælge de rette ingredienser og gøre dem til en del af din daglige rutine, og efter et par hårvaske, vil du opleve at du har fået smukkere og mørkere hår. Den eneste forudsætning er at du bruger den valgte metode systematisk, da du ikke vil se resultater efter første behandling.

Se hvordan du kan få mørkere hår på en naturlig og enkel måde.

1. Mørkere hår med kaffe

For at farve håret mørkere med kaffe, skal du, naturligvis, bruge en stor mængde kaffe, helst friskkværnet. Instant kaffe og kaffebaserede drinks fungerer ikke. Hvordan får du mørkere hår med kaffe? Der findes to metoder, som hver især har deres fordele.

  • Skyllemiddel med kaffe - placer et par spiseskefulde friskkværnet kaffe i en gryde med 500-700 ml vand; kog i et par minutter og lad kaffen køle ned. Hæld kaffen gennem en si (kaffegrums kan gøre det svært at skylle); læg håret i blød i en skål med skyllemidlet, hæld derefter kaffen over håret, tøm skålen og tør håret - enten med føntørrer som du plejer eller ved at lade det lufttørre.
  • Kaffemaske til mørkere hår - hæld kogende vand over en stor portion friskkværnet kaffe, sørg for at vandet når ca. 1 cm over kaffen; bland sammen, og lad blandingen passe sig selv i 10 minutter. Når vandet er kølet ned, kan du påføre masken på håret; kaffemasken skal beskyttes med en badehætte og et håndklæde. Vent derefter 15 minutter; derefter skal håret skylles grundigt (ikke vaskes) og tørres, enten med føntørrer eller ved at lade det lufttørre.

2. Mørkere hår med te

En lignende metode involverer sort te, der ligeledes kan farve håret. Ønsker du at farve dit hår mørkere med te, skal du forberede et skyllemiddel. Bryg 3-4 spiseskefulde sort te (med hele blade, da de byder på den stærkeste farve) i en liter kogende vand. Du kan også tilføje frisk brændenælde (tørrede blade har ikke farvende egenskaber), hvilket styrker håret og fremmer farven. Brændenælde giver ikke håret en grøn farve, hvis det bruges i en blanding med sort te. Bryg teen, skyl håret efter vask og lad håret lufttørre eller brug en føntørrer.

3. Mørkere hår med egebark

Hvad kan du ellers bruge til at få mørkere hår? Hvis du ikke er fan af skyllemidler med kaffe og te, kan du prøve bark fra et egetræ. Det er en ingrediens med endnu flere egenskaber, da barken også forhindrer ekstremt hårtab og beskytter håret mod at blive fedtet. Egebark bruges dog primært til at gøre håret mørkere. Det eneste du skal gøre for at forberede et skyllemiddel, er at bruge 50 g egebark (kan købes i urtebutikker) og koge det i 15 minutter. Når du har hældt blandingen gennem en si og det er kølet ned, har du et skyllemiddel, der kan gøre håret mørkere. Brug det efter hver hårvask for at få en bedre farve med tiden.

4. Mørkere hår med henna

Hvis du vil farve dit hår mørkere uden farve, kan du ikke komme udenom henna. Denne mellemøstlige blanding er forbundet med keratin i håret, og derfor giver det mulighed for semipermanent farve uden brug af kemiske ingredienser. Den bedste slags er naturlig henna - eller lawsonia i pulverform - blandet med citronjuice eller en anden syrlig væske. Inden vi går i gang med at farve vores håret med henna, skal vi forberede en blanding, der skal stå i et par timer for at løslade farven. Derefter påføres det håret, hvor det skal sidde i en time inden det skylles ud. Det er værd at huske på at hår, der er farvet med henna, kan have en kobbernuance i starten, men med tiden bliver farven mere intens.

Tip: hvis du vil bruge henna til at farve dit hår en anden farve end rød, skal det blandes med f.eks. indigo (for at opnå en varm brun farve) eller amla (for at opnå en kold brun farve).

5. Mørkere hår med ricinusolie

Oliering af håret kan være en fantastisk løsning, hvis du gerne vil have mørkere hår på en naturlig måde. Regelmæssig brug af visse olier nærer og styrker håret, samt gør det mere glansfuldt, og derudover kan det også ændre hårets naturlige farve. Hvilke olier har denne egenskab? Ligesom kamille kan gøre håret lysere, kan ricinusolie, amla olie og valnøddeolie gøre håret mørkere. Nogle vælger også at bruge olivenolie, men det fungerer bedst i en blanding med urter, der giver farve.

6. Mørkere hår med salvie

Hvordan gør du håret mørkere med urter? Det er meget nemt. Det vigtigste er at samle de rette urter, der har delikate farveegenskaber. Salvie, brændenælde, rosmarin og padderok er nogle af de bedste valgmuligheder. Forbered en stærk bryg, lad den køle ned og skyl håret med denne blanding efter hver vask. Urterne gør den naturlige farve mere intens og går håret mørkere.

Advarsel! Det er risikabelt at tone håret med urter, da håret kan gå hen og blive meget tørt. Hvis du vælger at prøve denne metode, skal du huske at fugte og regenerere håret.

7. Mørkere hår med sojasauce

For mange kommer det som en overraskelse at man kan bruge sojasauce til at gøre håret mørkere. Inden sojasauce påføres, er det en god idé at blande det med eddike 1:1, da pH-værdien understøtter absorption af farven i sojasauce. Denne blanding bør anvendes sammen med andre skyllemidler - altså, en spray skal anvendes på håret efter vask. Desværre gør den intense lugt af dette naturlige kosmetikprodukt at sojasauce er den mindst populære metode blandt folk, der vil have mørkere hår.

8. Mørkere hår med valnødder

Valnødder har meget stærke farveegenskaber. I dette tilfælde, kan du forberede et skyllemiddel, der giver mørkere hår. Du skal bare bruge 2-3 håndfulde valnødder, der skal deles op i små stykker og koges (alt, inklusiv skallen, skindet og massen) i 20 minutter. Når blandingen er kølet ned, er denne bryg et godt skyllemiddel, som kan bruges efter hver hårvask. Det er en god idé at købe engangshandsker, så du ikke farver dine håndflader i processen. Hår, der skylles med denne blanding, skal lufttørres i en halv time og derefter skylles med rent vand en gang til for at komme af med resterne og gøre håret blødt.

9. Mørkere hår med løg

Hvordan får man mørkere hår uden farveprodukter? Hvis du ikke var vild med de første otte idéer, så kan du prøve... løg. Skallen (der, blandt andet, bruges til at farve æggeskaller til Påske) er fantastiske i forbindelse med hårpleje. Dette skyllemiddel kan gøre håret flere toner lysere. Du skal bruge to håndfulde løg- skaller og tre kopper vand - kog ingredienserne ved lav varme i en halv time, lad blandingen stå natten over, sigt skallerne fra og brug til at skylle håret. For at opnå de bedste resultater, anbefaler vi at lægge håret i blød i en skål i adskillige minutter eller (den mere praktiske løsning) skylle håret og sætte det op i en badehætte under et håndklæde uden at vride håret. Vent i minimum 15 minutter, og skyl derefter håret med rent vand inden du lader det lufttørre.

10. Mørkere hår med ensian

Inden vi fortæller dig hvordan du kan bruge ensian til at farve dit hår, bliver vi nødt til at besvare spørgsmålet: hvad er ensian egentlig? Ensian (også kendt som ensian violet) er en intens violet opløsning, der bruges til at desinficere sår. Ikke nok med at det har bakteriedræbende og antiseptiske egenskaber, så kan det også bruges til at farve hår. Det er ikke svært at gøre håret mørkere, og ensian giver meget synlige resultater med det samme. Bland en liter vand med et par dråber ensian violet (2-3 dråber til blondiner, maks. 10 til brunetter), og skyl dit hår med løsningen i et par dage. Ulempen er at det kan gøre håret tørt og give en lilla farve, hvis du bruger det for ofte.

Du er velkommen til at dele din mening om artiklen med os.


Kommentarer: #0


Tilføj din kommentar. Den vil blive offentliggjort efter godkendelse af moderatoren.
Fortrolighedspolitik

Vores hjemmesider bruger cookies, inklusive tredjepartscookies til at bruge eksterne værktøjer. I tilfælde af, at brugeren ikke giver deres samtykke, så bruges kun essentielle cookies. Du kan skifte indstillingerne i din browser til enhver tid. Giver du dit samtykke til at bruge alle cookies?

Fortrolighedspolitik