De 10 Bud Til Vedligeholdelsen af Sund og Ungdommelig Hud

De 10 Bud Til Vedligeholdelsen af Sund og Ungdommelig Hud

En god hudplejerutine er uundværlig: hvis du håber på at kunne prale af sund og strålende hud samt et ungdommeligt udseende, bør du følge et par hovedregler. Ved du, hvordan du tager dig af din hud på den rette måde?

Der er velsagtens ikke én eneste kvinde i verden, der ikke drømmer om at have en smuk hud, der udstråler sundhed og ungdommelighed. Det kommer derfor ikke som en overraskelse, at vi bruger så meget tid på vores hudplejerutiner. Desværre er det sådan, at ansigtshuden er både kræsen og humørsyg, hvilket skaber en del problemer. Af og til er det en tilsyneladende banal faktor, der resulterer i irritation eller rødme. 

Findes der noget derude, der kan forhindre os i at sidde med denne hovedpine?

Den rette hudpleje til ansigtet

Ansigtshudens udstråling og sundhed afhænger primært af den måde, hvorpå vi dagligt plejer og tager os af vores hud. Den eneste måde, du kan opnå følelsen af at have perfekt hud, er ved at introducere de korrekte hudpleje- og skønhedsrutiner i din hverdag. 

Kun når huden konstant modtager vigtige næringsstoffer, har den mulighed for at øge sin vitalitet betydeligt. Når huden beskyttes mod solen og andre skadelige eksterne indflydelser, forbliver huden sund og uden spor af misfarvninger. Hvis den tilstrækkelige hydrering opretholdes, vil huden fremstå glat og elastisk. Hver eneste handling, vi foretager os hver dag, har en enorm effekt på huden.

Pleje af forskellige hudtyper

Inden du hiver fat i en hvilken som helst ansigtscreme og micellar lotion, bør du stille dig selv spørgsmålet: "Hvad har min hud brug for?" Kun ved at finde den rette pleje til din hudtype opnår du succes, hvilket svarer til at skabe en skræddersyet rutine, der passer til netop din hud.

Her får du en håndfuld gode råd til, hvordan du bedst plejer huden afhængig af din hudtype. 

  • NORMAL HUD - har brug for anvendelsen af naturlig og skånsom kosmetik, der ikke forringer hudens tilstand, men blot opretholder et passende fugtighedsniveau, er nærende og beskytter mod solen.
  • TØR HUD - har brug for stærkt fugtgivende produkter, der opnår to ting: supplerer huden med vand og sørger for, at vandet forbliver i huden, således fordampning forhindres. Her er produkter, der indeholder hyaluronsyre, urea, ceramider og olie, gode muligheder.
  • FEDTET HUD - har, mod al forventning, ikke brug for at blive dehydreret, fordi de stærkere renseprodukter paradoksalt kan opmuntre fedtet hud til at udskille endnu mere talg. Det, der betyder noget her, er regelmæssig og skånsom rensning med ler, der er kombineret med fugtpleje. Desuden er det også vigtigt at genoprette hudens naturlige pH-værdi og hjælpe talgkirtlerne med at fungere korrekt.
  • KOMBINATIONSHUD - er den mest krævende, når det kommer til hudpleje, fordi denne hudtype har brug for en kombination af skønhedsritualer, der fungerer med to forskellige hudtyper: tør og fedtet hud. Der, hvor huden er fedtet, er der brug for, at talgkirtlernes funktion er under kontrol, således at de negative effekter kan modvirkes, mens udtørrede områder kræver hydrering. 

Ud over de fire ovennævnte hudtyper, findes der yderligere et væld af hudtyper, herunder følsom og moden hud samt akne. Hvert af disse hudproblemer som f.eks. atopisk dermatitis eller fine linjer kræver særlig opmærksomhed. Ved at foretage ændringer i din hudplejerutine kan du potentielt løse et bestemt hudproblem.

De 10 bud til hudpleje

På trods af forskellene kræver hver hudtype naturligvis et sæt plejemetoder, såsom fugtigheds- og solcreme, fjernelse af døde epidermale celler osv. Så hvad skal man huske, når det kommer til den daglige hudpleje i ansigtet?

1. Det grundlæggende: fjernelsen af makeup

Det værste, vi kan udsætte vores ansigt for, er at springe ansigtsvasken over ved sengetid og sove i dagens makeup. Det er i løbet af natten, at vores hud fornyer sig selv og gør sig klar til den kommende dag. Kosmetiske produkter, især med farver, og sådanne produkters rester kan tilstoppe hudens porer og forstyrre hudens balance. Derfor er det ekstremt vigtigt at fjerne makeuppen grundigt inden sengetid, således huden kan udføre sine selvfornyende processer uden hindring.

Olier til fjernelse af makeup

Et effektivt og godt alternativ til micellar lotion er naturlig arganolie, der kan håndtere selv vandfast makeup, mens den har en plejende virkning på huden omkring øjnene. Denne virkning har også en positiv effekt på vipper og bryn.

2. Præcis rensning af ansigtet

Effektiv fjernelse af makeup alene er dog ikke nok i sig selv. Bortset fra kosmetiske produkter udsættes vores ansigt for et væld af andre urenheder, der hober sig op på huden - støv, giftstoffer, overskydende talg, udstødningsgasser osv. Disse skal også fjernes ved sengetid. Hvis de efterlades på hudoverfladen, skaber de et perfekt miljø for bakterieudvikling, hvilket kan føre til akne.

Olierensningsmetode

Du kan vælge at bruge gel, skum eller sæbe til at vaske ansigtet med. Men du kan også ty til mere naturlige og bedre midler, såsom ricinusolie, der har bakteriedræbende egenskaber. Denne olie er perfekt egnet til at rense ansigtet og hjælpe talgkirtlerne med at fungere ordentligt igen.

3. Toning af ansigtet

En anden vigtig ting ved ansigtspleje er at være opmærksom på pH-niveauet. Det må hverken være for surt eller for basisk. Langt de fleste rensende kosmetiske produkter forstyrrer hudens naturlige pH-balance, så vi bør gøre alt, hvad der skal til for at genoprette den. De bedste produkter til dette formål er tonere. Dette kræver blot, at du tørrer ansigtet med en vatrondel med ansigtstoner, og det er egentlig dét. 

4. Hudpleje til øjnene

Man skal være særligt opmærksom på den sarte hud omkring øjnene, der kræver en kærlig hånd, allerede inden du giver dig i kast med den rette hudpleje. Huden omkring øjnene er tynd og tilbøjelig til at ældes. Rynker omkring øjnene dukker op som de første, og problemer såsom slap hud og mørke rander får os til at se  ældre ud. Derfor kan det varmt anbefales at anvende cremer særligt til huden omkring øjnene regelmæssigt, hvilket bør gøres med fingerspidserne i blide bevægelser, således huden ikke irriteres yderligere ved hårde bevægelser.

Olie til huden ved øjnene

Hvis du går op i naturlig hudpleje, kan du erstatte den almindelige øjencreme med et naturligt alternativ, som for eksempel mandelolie. Én enkelt dråbe efterlader huden elastisk og fugtig. 

5. Hydrering kommer først

Der er intet, der slår vand, når det kommer til hudpleje, og dette hersker der ingen tvivl om. Derfor bør enhver gennemført hudplejerutine hovedsageligt baseres på fugtighed. Og denne opgave kan fordeles på to trin. Først ved at supplere huden med vand ved hjælp af cremer eller masker med fugtighedsbevarende midler, og derefter forhindre fordampning ved at behandle huden med olier, der er stærke nok til at genopbygge hudens hydrolipidbarriere. Det vigtige er, at alle hudtyper har brug for en konstant forsyning af vand - og dette princip gælder også for fedtet og irriteret hud.

6. Intensiv næring

Ud over fugt har huden omkring ansigtet også brug for de rigtige næringsstoffer, så huden kan forblive elastisk, skinnende og smuk. Huden har brug for A- og E-vitamin, mineraler (zink og silicium) samt stoffer som kollagen, coenzym Q10, hyaluronsyre og ceramider til cellefornyelse. Alt dette kan du opnå ved at anvende en god ansigtscreme eller et serum dagligt.

Ansigtsolie og serum

Du kan helt sikkert bruge cremer og masker, men kun serum giver den intensive effekt. Du kan enten bruge en neutral version af serum - som blødgøre og har anti-aging effekt (olier så som jojoba olie som afbalancerer huden takket være den samme struktur som ses i menneskelig talg). - eller et professionelt ansigtsserum fra Nanoil som indeholder de fineste, højest koncentrerede, plejende ingredienser - som alle vil forbedre skønheden af din hud. Så vent ikke længere, og betro din hud til professionelle produkter som vil forbedre din hud.

DIY: Ansigtsmaske med olie

Olie som macadamiaolie er perfekt egnet til at blive brugt som ansigtsmaske. Kombinér denne naturlige olie med ler, yoghurt, honning eller citronsaft, og lad blandingen sidde på ansigtet i mindst et kvarter.

7. Beskyttelse mod solen

Du bør heller ikke forsømme beskyttelse mod solen. Ansigtshuden er sart af natur og utilstrækkeligt beskyttet mod skadelige faktorer såsom UV-stråler. Hvis vi ikke forsyner huden med den rette pleje (f.eks. ved at bruge solcreme), ældes den hurtigere, og sandsynligheden for dannelse af rynker og misfarvninger øges. Vi glemmer ofte, at huden ikke selv er udstyret med en barriere, der er stærk nok til at forhindre solens skadelige virkning (især om sommeren, når solen er virkelig stærk).

Olier: Naturlige UV-filtre

Langt de fleste olier kan bruges som naturlige UV-filtre, fordi de har en SPF på mellem 4 og 10. De mest effektive er hindbærfrøolie, hvis SPF ligger mellem 28-50, og gulerodsfrøolie, der har en SPF på 38-40 (SPF-værdien afhænger af oprindelsen og udvindingsprocesserne).

8. Systematisk eksfoliering af døde hudceller

Hvad kan vi ellers gøre for vores hud, ud over at rehydrere, pleje og beskytte den mod solen? Du kan eksfoliere døde hudceller med enzymatiske peelinger eller blide mekaniske scrubs (dette inkluderer hjemmelavede scrubs som dem, der er baseret på olier og havreflager). Uden dette døde epidermale lag, er huden i stand til at regenerere hurtigere samtidig med, at den også fremstår glat, har en jævn tone og absorberer nærende stoffer langt bedre. Sidst, men ikke mindst, stimulerer scrubs hurtigere blodgennemstrømning i huden.

9. Massage og ansigtsyoga

For at øge blodgennemstrømningen i huden og forsyne cellerne med ilt, kan du regelmæssigt massere dit ansigt og give dig i kast med ansigtsyoga. Den første hjemmebehandling går ud på at massere forskellige dele af ansigtet med fingrene i cirkulære bevægelser. Ansigtsyoga fokuserer derimod på at stimulere blodgennemstrømningen, bevæge ansigtsmusklerne og forøge hudens elasticitet ved hjælp af bestemte ansigtsbevægelser og ansigtsudtryk. Massage og ansigtsyoga kan blandt andet hjælpe med at få kål på dobbelthagen og løfte den hud, der mangler elasticitet, forudsat at vi går systematisk til værks.

Massage med olier

For at opnå bedre resultater bør massage ledsages af olier. For eksempel virker avocadoolie mest intensivt, når det bruges til massage, og fordelene ved denne rutine er helt sikkert bedre på grund af næringen af huden.

10. Andre vigtige detaljer

Det er værd at nævne det sidste princip for den rette pleje af ansigtet, hvilket omfatter de resterende og tilsyneladende mindre vigtige detaljer, som overraskende nok har en enorm indflydelse på hudens tilstand. Nedenfor har vi samlet andre faktorer, der påvirker ansigtshudens sundhed.

  • Det er umådeligt vigtigt at vaske hænder, inden man anvender skønhedsprodukter til ansigtet; dette forhindrer uønskede bakterier i at blive transporteret fra hænderne til ansigtet.
  • Man bør undgå at poppe, kradse og røre ved hudlæsioner, da det kan føre til betændelse.
  • Håndklæder og pudebetræk til ansigtet bør udskiftes forholdsvis ofte for at undgå kontakt med bakterier.
  • Når det kommer til håndklæder, anbefaler vi varmt, at du lærer den rette måde at tørre ansigtet på. Gnid ikke håndklædet mod ansigtet, men dup forsigtigt huden tør.
  • Det er ligeledes umådeligt vigtigt at have en afbalanceret kost, når man fokuserer på ansigtspleje. Det er trods alt den måde, vi tager os af vores hud indefra.

Du er velkommen til at dele din mening om artiklen med os.


Kommentarer: #0


Tilføj din kommentar. Den vil blive offentliggjort efter godkendelse af moderatoren.
Fortrolighedspolitik

Vores hjemmesider bruger cookies, inklusive tredjepartscookies til at bruge eksterne værktøjer. I tilfælde af, at brugeren ikke giver deres samtykke, så bruges kun essentielle cookies. Du kan skifte indstillingerne i din browser til enhver tid. Giver du dit samtykke til at bruge alle cookies?

Fortrolighedspolitik